Fikri Sağlar: CHP sola geri dönmek zorundadır

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Eski Devlet Bakanı ve eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, "Tabanı genetik sol-sosyal demokrat olan CHP, sola geri dönmek zorundadır. " görüşünü aktardı.

Seçimlerin ardından MYK'sını açıklayan ve kongre sürecini başlatan CHP'de seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler sürüyor.

Kaynak

Doğru söylüyor ve artık durduğu yeri tam olarak ifade etmelidir.

Uzucu ama turkiyede sola yaslanan herhangi bir siyasi bakisin kazanmasi mumkun degil.

Doğru söylüyor ve artık durduğu yeri tam olarak ifade etmelidir.
seçim sürecindeki yanlışları ve doğruları bir kenara bırakalım. chp her kesime oynadığı halde aldığı oy ortada. tamam sağı taklit etmesin de sola dönen bir chp sence şu an aldığı oyu alabilir mi?

seçim sürecindeki yanlışları ve doğruları bir kenara bırakalım. chp her kesime oynadığı halde aldığı oy ortada. tamam sağı taklit etmesin de sola dönen bir chp sence şu an aldığı oyu alabilir mi?
Sol tabanı birleştirmesi gerekiyor ve şayet başarabilirse belki olabilir.

Bu seçimde isme oy verildiği için durum başka tabii ki.

Sol tabanı birleştirmesi gerekiyor ve şayet başarabilirse belki olabilir.

Bu seçimde isme oy verildiği için durum başka tabii ki.
bazı şeyler keşke sosyal medya üzerinden olsaydı. daha dünkü parti zafer partisi yılların partisi türkiye işçi partisinden daha çok oy alıyorsa buradan bir sonuç çıkarmak gerekir. biraz halkı görüp gerçekçi bakmak lazım.

bazı şeyler keşke sosyal medya üzerinden olsaydı. daha dünkü parti zafer partisi yılların partisi türkiye işçi partisinden daha çok oy alıyorsa buradan bir sonuç çıkarmak gerekir. biraz halkı görüp gerçekçi bakmak lazım.
Sosyal medya ile ilgisi yok ki.
Sol görüşlü sayısının yeterli olmadığını biliyoruz ancak CHP'nin özü bu ve artık özüne dönmesi gerekiyor. Karma bir CHP ile soldan tam destek alamadığı gibi ortada kalıyor sürekli.

Sosyal medya ile ilgisi yok ki.
Sol görüşlü sayısının yeterli olmadığını biliyoruz ancak CHP'nin özü bu ve artık özüne dönmesi gerekiyor. Karma bir CHP ile soldan tam destek alamadığı gibi ortada kalıyor sürekli.

öncelikle bunu bırakayım buraya. chp'nin özü derken öze ne kadar dönebiliyoruz? tam dönüş mü? yoksa hadi sol birleşiyoruz, birleştik, özümüze döndük yeterli mi? kafada deli sorular.

Ben bu seferki CHP yi gerçekten beğenmiş ve takdir etmiştim bütüncül yaklaşimlari gayet iyiydi

Evet hitap ettiğiniz bir kesim olabilir ama ülke yöneticiliği x kesime hitap edip gerisini boş vermek değil

Dernek değilsiniz siyasi oluşumsunuz bu sebeple kucaklayıcı tavır sergilenmesi gerekir

Aksi halde gidenden farkı kalmayacaksa ayrıştırma konusunda neden oy vereyim

@Plesk

Bülent Ecevit'i anmışken ben de bir video ekleyeyim ve CHP'nin eski günlerine dönmesi dileğinde bulunayım.

Kıbrıs Barış Harekatı sonrası İstanbul' da yapılan ilk miting. Belediye Sarayı - 2 Eylül 1974

CHP ne zaman sol oldu kaypetti zaten..ki ne zaman sol oldu?

yine taban cehaletinin özü konuya lanse edilmiş. cumhuriyet halk partisi ya da "chp" ya da "cehape" sol bir parti değil.

Aslı varken kimse surete itibar etmez Juju Hanım. CHP en azından çizgisinde dursaydı belki iktidar olamazdı ama daha güçlü olurdu ve hükümet bu kadar pervasız olamazdı.
Aslinin kendini yedigi bir donemde chp bir adim daha one cikabilirdi diye dusunuyorum. Zaten bunca zamandir sadece muhalefet kanadinda kalmalarinin sebebi halkin saga karsi olan tutkusu.Ha bu ne kadar dogru onu tartismak gerekir. Ama ben dogrudan ziyade ulkede solun basarili olmasini zor gordugumden bahsettim. Bunca sikintiya soruna ve chpnin birlestirici soylemlerine ragmen olmuyorsa sapkayi onlerine alip dusunmeleri gerekir.

Aslinin kendini yedigi bir donemde chp bir adim daha one cikabilirdi diye dusunuyorum. Zaten bunca zamandir sadece muhalefet kanadinda kalmalarinin sebebi halkin saga karsi olan tutkusu.Ha bu ne kadar dogru onu tartismak gerekir. Ama ben dogrudan ziyade ulkede solun basarili olmasini zor gordugumden bahsettim. Bunca sikintiya soruna ve chpnin birlestirici soylemlerine ragmen olmuyorsa sapkayi onlerine alip dusunmeleri gerekir.
Juju Hanım;

Halkların sağa yada sola yönelmesini güç ilişkileri belirliyor. Yani hiçbir toplum özünde sağcı yada solcu değildir. Bu ülkede solun çok güçlü olduğu zamanlar da oldu. Halkın sağ yönelimli olduğu uzun yıllardan bu yana bir tür algıya dönüştü. Böyle düşünülmesini de anlayışla karşılıyorum. Çünkü bu şekilde düşünülmesi de yine siyaset kurumunun yıllardır bu yönde yönlendirmesiyle alakalı.

Fakat diyelim ki muhalefet partisi alabildiğince sağcılaştı(daha aşağısı kurtarmıyor). Bu sağcılaşmanın reel anlamda dönüşmesi için sadece söylem üzerinden değil, parti içi kadrolara varacak seviyede dönüşüm yapılması gerekir. Yani Babacan, Davutoğlu, ülkücü meral, şeriat dede gibi adamların kafasındaki kişileri de partiye doluşturmanız gerekir. Zor ama seçim de kazanıldı diyelim. Bu durumda zaten muhalif birinin rahatsızlık duyduğu ekonomik/siyasal söylemler/uygulamalar değişmiyor. Yine aynısının farklı bir rengi ortaya çıkıyor.
Türkiye siyasetinde muhalefetin teorik ve pratik yönden eleştirilebilecek çok yönü var. Yazmakla bitmez, o nedenle daha fazla uzatarak sizi yormayayım.^^

yine taban cehaletinin özü konuya lanse edilmiş. cumhuriyet halk partisi ya da "chp" ya da "cehape" sol bir parti değil.
Akp’nin biraz solunda kaldığı için sol addediliyor zaar. Halbuki Akp’nin biraz solu Merkez Sağ’ın bir parça sağında kalıyor.

Chp sola falan dönmesin. Chp kendisine dönsün. Kendisini var eden değerlere, tutumlara dönsün.

Yav bu fikri boş konuşuyor,
Yav ne varsa sağda var, sorgulamayan yığınlar, altın madeni sağda.
Solcuların kaprisleri, nazları ile uğraşılır mı? Makarna kömürede razı olmazlar,
Uğraşılmaz sol seçmenle, durmadan heykel yapılmaz ki canım! Bunlarda da böyle bir sıkıntı var

Son düzenleme:
Adamın adı Fikri Sağlar'mış ya
Ben de fikri Sağ tarafta olan gibi düşündüm neblembeğn Fikri Sabit gibi Fenasi gibi bişi dumura uğrattı konuya bakiş açim köreldi resmen

dönün efendim dönün
her tarafa döndünüz
bir de sola dönün

Geri