fikir ve sanat eserleri kanunu

Konu sahibi son olarak 1515 gün önce görüldü
33b5hh444gvde37mh.png

şu başlığa öncelikle göz atalım:

ekşi, bir derleme eser olup, derleme esere (içerik) ve site kodlarına ilişkin tüm haklar(kopyalama, çoğaltma, işleme, yayma) ekşi teknoloji’ye aittir. içeriğe ilişkin yazarlar ile ekşi teknoloji arasında yapılmış sözleşme hükümleri saklıdır.

ekşi içeriğini, içeriği değiştirmemek, ilgili yazara ve ekşi sözlük’e aktif link vererek atıfta bulunmak ve ticari amaç gütmeden kullanmak kaydıyla kısmen alıntılamanız mümkündür ancak tüm bu kurallara uyulsa dahi alıntılama eserin, konularının veya başlıklarının tümünü kapsamayacak ve tam içeriğe ulaşmak için ekşi sözlük'ün ziyaret edilmesi ihtiyacını ortadan kaldırmayacak düzeyde olmalıdır.

aksi yönde açık yazılı izin olmadığı müddetçe ekşi içeriğinin kısmen veya tamamen ticari amaçla ve/veya reklam ve benzeri gelir elde edecek şekilde kullanılması yasaktır.
-
sevgili @juju avukat. yasayı ve kapsamını daha iyi anlatacak merci olduğu için kendisini etiketliyorum. hızlıca 5846 sayılı kanunun bazı maddelerini aşağıya kopyalıyorum:

"d) derleme eser: özgün eser üzerindeki haklar saklı kalmak kaydıyla, ansiklopediler ve antolojiler gibi muhtevası seçme ve düzenlemelerden oluşan ve bir düşünce yaratıcılığı sonucu olan eseri,"
-
"eser sahibinin hakları:
madde 13
– fikir ve sanat eserleri üzerinde sahiplerinin mali ve manevi menfaatleri bu kanun dairesinde himaye görür. eser sahibine tanınan hak ve salahiyetler eserin bütününe ve parçalarına şamildir."
-
"umuma arz salahiyeti:
madde 14
– bir eserin umuma arzedilip edilmemesini, yayımlanma zamanını ve tarzını munhasıran eser sahibi tayin eder. bütünü veya esaslı bir kısmı alenileşmemiş olan, yahut ana hatları her hangi bir suretle henüz umuma tanıtılmayan bir eserin muhtevası hakkında ancak o eserin sahibi malumat verebilir."
-
"adın belirtilmesi salahiyeti:
madde 15 –
eseri, sahibinin adı veya müstear adı ile yahut adsız olarak, umuma arzetme veya yayımlama hususunda karar vermek salahiyeti munhasıran eser sahibine aittir."

forum içerisinde de şöyle bir başlık bulunuyor, ilgilisi için bunu da bırakayım:

yujin neyi kiyasliyon gurban

yujin neyi kiyasliyon gurban

beni bilen bilir!1!!1!!!! beni bilmeyen de bilmeyendir!!1!!!!!1! arada sırada mevzuat fırlatan bir tarafım var. neden kopyala-yapıştır yapmamalıyız soru önergesi için meclis kürsüsünden mevzuat fırlatayım dedim süreyya hanım.

Bende sahsen cok karsiyim kopyala yapistira..
Insan äzgür olamio.p
Kitaplarin telif hakkinin kaldirilmasina da karsiyim mesela.
Sonra burdan aliti yapip baska mecralara yollayan üyelerimoz var..hos ara sira bende yapiyorum..ama genelde yazilanlari..
Anliyorum eforunuzu Yujin beycim ve sonuna kadar destekliyorum.

Geri