(İslam’ın esası, bana ve Ehl-i beytime sevgidir.) [İbni Asakir]
(Her şeyin temeli vardır. Müslümanlığın temeli eshab ve ehl-i beytimi sevmektir.) [İ. Neccar]
Hadise bak hadise
(Ya Fatıma, Allahü teâlâ senin gazabın için gazap eder, senin rızan için razı olur.) [Hakim]
(Allahü teâlâ, Fatıma ve nesline Cehennemi haram kıldı.) [Hakim, Taberani]
ALLAH ALLAH !!! Bu sözde uydurma hadislere göre cennete gitmek ya da cehennemden kurtulmak için ALLAH'ın koyduğu emir ve yasaklara uymak yerine Hz.Fatıma'nın sizden hoşlanmasını sağlamak yeterliymiş miş !!
Oysa ki yine efendimizin bir başka hadisinde peygamberimiz şöyle buyurmuştur ; “Ey kızım Fatıma! Babam Peygamber diye sakın güvenme. Rabbine karşı kulluk vazifeni yap. Eğer Allah’tan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile seni kurtaramam.”
(Müslim, İman 89, Hadis no:351)
Şimdi sormak gerek hangi hadise inanalım ? Birinde kendisi cenneti garantilemiş ve istediğini de cennete sokacak olan Fatıma'ya mı yoksa peygamberimizin kızı olmasına karşın onun bile garantisi olmayan Fatıma'ya mı ? ALLAH'TAN KORKUN AZICIK ALLAH'TAN .. BU kadar aleni iftira atılırmı ?
(Fatıma’yı Ali’den daha çok severim, Ali, bana, Fatıma’dan daha çok kıymetlidir.) [Hakim]
Al bi saçmalık daha .. Paylaştığının uyduruk hadisler o kadar bariz ki sahih olmadıkları kendi cümle yapısı içinde bile kendi kendini ele veriyor .. Efendimiz hem diyor ki Fatıma'yı Ali'den daha çok severim hem de diyor ki ama Ali ondan daha kıymetlidir ! Bu ne lahana turşusu bu ne fıçı bira ?
(İmanın birinci alameti Ali’yi sevmektir.) [M. Ç. Güzin]
(Bana ve Ehl-i beytime salevat getirilmedikçe, dua ile Allah arasında perde vardır.) [Ebuşşeyh]
Breh breh breh .. İmanın ilk alameti Ali'yi sevmekmiş miş !!! Yani imanın şartlarında geçen tüm maddeler bir yana en önce Hz.Ali'yi sevecekmişiz yoksa imanımızın ilk şartı ortaya çıkmadığından imanımız oluşmaz !!! La bu nasıl bir sapıklıktır ?
Diğer sözde hadiste de yalnızca efendimize değil ashabına da selavat getirmek lazımmış yoksa ettiğimiz hiç bir dua kabul görmezmiş miş !!
Ba ba ba ! Oysa yüce ALLAH Kuran'da buyurur ki ; Şüphe yok ki Allah ve melekleri Peygamber’e salât (rahmet) ederler. Ey inananlar, siz de ona salât edin ve tam teslimiyetle ona selâm verin.”
(Ahzap Sûresi: 56)
Yani selavat peygamberimize getirilir ashabına değil .. Ayrıca bir dua ettiğinizde sonunda selavat getirseniz de getirmeseniz de kabul olup olunmayacağını yanlızca ALLAH bilir uydurmacı hadisçiler değil ..
Yani bilgisiz bir şekilde saçma sapan bilgileri alıp kopyala yapıştır yapmasaydın muhatap olmazdım şu konuyla ama bu kadar aleni iftirayı millete bir de kanıt diye sununca dayanamadım ..