Fenomen Kübra Aykut intihar etti! Veda mektubu ortaya çıktı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti

Sultanbeyli’deki evinin 5. katından atlayarak hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un yazdığı veda mektubu ortaya çıktı. Aykut mektubunda, “Hayatımdaki herkese çok iyi geldim. Ama kendime iyi gelemedim” ifadelerini kullandı.​

Fenomen Kübra Aykut intihar etti Veda mektubu ortaya çıktı

Olay, İstanbul Sultanbeyli ilçesi, Hasanpaşa Mahallesi Gişe Sokak üzerinde bulunan lüks bir sitede yaşandı. "Kendime layık damat bulamıyorum" diyerek kendi kendine düğün yapan Tiktok fenomeni Kübra Aykut, yaşadığı dairenin 5'inci katından atlayarak intihar etti.

"KENDİ HÜR İRADEMLE ATLADIM"

Genç kadının intihar etmeden önce yazdığı veda mektubu ortaya çıktı. Hayatını kaybeden Kübra Aykut veda mektubunda, “Kendi hür irademle atladım. Çünkü artık yaşamak istemiyorum. Fıstığa çok iyi bakın. Hayatımdaki herkese çok iyi geldim. Ama kendime iyi gelemedim. İyi bir insan olarak yaşamak bana hiçbir şey kazandırmadı. Bu hayatta bencil olun. O zaman mutlu olursunuz. Günlerdir can çekişiyordum, kimse görmedi. Kendimi çok seven ben kendimi düşündüğüm için gidiyorum. Özür dilerim. Nasıl şaşırttım ama yine sizi” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Kübra Aykut'un hayatını kaybetmeden 5 saat önce sosyal medya üzerinden paylaştığı evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı.

''günlerdir can çekişiyordum, kimse görmedi." cümlesi beni çok üzdü. çok gençsin; keşke böyle bir yol seçmeseydin kübra. umarım gittiğin yerde huzur bulursun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
insanların storyleri dururken, ertesi gün hayatta olmamaları ne garip ve ne kadar hayatın gerçeği gibi bir durum. hiç duyduğum biri değildi, sabah haberi görünce storylerine baktım, ne bileyim kendi için endişeli, vitaminler alarak kilo almaya çalıştığından bahseden, iştahsızım diye üzülen bir kız, birkaç saat sonrasında ne oldu da intihar etti? psikolojisi iyi değildi diye intiharı normal bulanlar var anladığım kadarıyla ama bilmiyorum, garip. mektubu da yeni düşmüş herhalde gündeme ve neden hiç inandırıcı gelmiyor? belki de bu tür camdan düşme haberlerinin birçoğunun arkasında itilme olduğu gerçeğiyle çok kez karşılaştığımız içindir. araştırılıp, doğrusu neyse öğrenilir umarım. farklı senaryoların düşünülmesinin bir sebebi de kızın, dilan polat tayfasının avukatının sevgilisi olması olabilir, son storylerinde herkes ''aşk sana yaramadı'' gibi şeyler yazmış, onun üzerine kız uzun zamandır hayatında olduğunu söyleyip sizler yeni öğreniyorsunuz vs vs. bi şeyler demiş. yeni öğrenme sonrası üzerine de böyle bir olay, bu ülkede her şeyin olabileceğini bize öğrettiğinden şüphelendiriyor maalesef. çok yazık olmuş.

Fazla göz önünde olmanın dezavantajı piskolojik yıpranma malesef
Yazık olmuş Allah affetsin …

Fenomen ol, ve tam hayatını yaşayacakken intihar et. Oldu mu bu?

Kübra'dan ne farkımız var ki, hepimiz bu hayattan kırgın gideceğiz.. şimdilik yaşıyoruz sadece.. üzücü.

Kübra'dan ne farkımız var ki, hepimiz bu hayattan kırgın gideceğiz.. şimdilik yaşıyoruz sadece.. üzücü.
Elbette kimse kazık çakacak değil
Fark şu bazı insanlar yaşadıkları bütün zorluklar ile başadebilecek kadar güçlü her şeye rağmen hayatı sevebilecek tutunabilecek hayalleri umutları var
kimi ise Kübra gibi erken pes ediyor işte :(

Tek bireyde 3 intihar girişimi vakası ile karşılaştık. Maalesef toplumsal ruh sağlığı da sıkıntıda.

Pek şaşırmadım tablo karşısında; intihar süreci çoğu zaman perakut- aniden ve belirtisiz gibi gözüküp aslında gayet kronik işleyen,zamanla kendini tamamlayıp eyleme dönüşen bir süreçtir.
Hastanın mutluymuş gibi davranması bir çeşit savunma-tutunma mekanizmasıdır.Aslında bu süreçte hasta defalarca sinyal de verir çevresine.
Direkt ya da indirekt intihar ile ilgili düşünceleri,betimlemeleri, ifadeleri hafife almayın. Şekilciliği benimseyen ciddi bir kesim olduğundan bu tarz ifadeleri ilgi çekicilik olarak değerlendirip ciddiye almıyorlar ne yazık ki.
Çevrenizdekilerin verdikleri sinyallere dikkat edin,seviyorsanız bir zahmet.

Para ve ünlü olmak, insanı bir süre mutlu edebilir. Elon Musk ve Acun Ilıcalı da geçen gün bu duruma vurgu yaptı ancak şımarık zengin olmakla itham edildiler.

Kişi, mutluluğu ve huzuru sağlayacak bilinç düzeyine sahip değilse yaşam ona keyif vermemeye başlayabiliyor. Tabii ki hepsinin bilimsel bir sebebi var ancak dışarıdan bakınca anlamak hiç kolay değil.

Genç yaşta bu kararı vermesi çok üzücü, sevenlerinin başı sağ olsun.

Mücadele bittiğinde hayatın bir anlamı kalmıyor. Ama mücadelenin başında pes edende bir şeyler ters ilerliyor.

Ben olayı anlayamadım. Sosyal medya fenomeni.. Sultanbeyli.. lüks site.. bu oksimoron dikkatimi dağıttı

Geri