Fenerbahçe, Trabzon'da yaşananları FIFA'ya götürüyor

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Osayi ve Oosterwolde de bireysel başvuruda bulunacak

Fenerbahçe yönetimi, Trabzonspor maçı sonrasında yaşanan saldırılar ve olaylar hakkında geniş çaplı bir dosya hazırlayarak FIFA'nın gündemine taşıma kararı aldı

Sarı-lacivertli yönetimin karşılaşma sonrası çıkan olaylar, futbolcularına yönelik sahada ve stat koridorlarındaki saldırılar, tribünden atlayan holiganlar ve sahaya atılan yanıcı-kesici maddelerle ilgili geniş çaplı bir çalışma yaptığı öğrenildi.

Sözcü gazetesinin haberine göre; Fenerbahçe yönetimi, olayları FIFA’nın gündemine taşımaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertli hukukçular geniş çaplı bir dosya hazırlıyor.

Sarı-lacivertliler; futbolcularının, teknik heyetinin ve kulüp görevlilerinin organize şekilde bir saldırıya maruz kaldığını anlatacak.

Can güvenliklerinin sağlanmadığı vurgulanacak. Fenerbahçe kurmayları, futbolcularının PFDK’ya sevk edilip edilmemesine bakmaksızın şikayette bulunacak. Dosyada, aldıkları darp raporları, saha içi, stat koridorları ve tribün çekimi görüntüler de yer alacak.

Osayi Samuel ve Oosterwolde de bireysel başvuruda bulunacak.

Kaynak

1711182991279-os.jpg

fifa'ya götürsünler bakalım. umarım götürürler.
olayların başlangıcı. güzel göstermişler.

Sahada sevinmesinler mi plesk. Bundan dogal ne olabilir ?
w şu videodan bunu mu çıkardın? sahada sevinmeye karşı çıkan mı var? nefsi müdafaa diyerek savunulan fenerbahçeli futbolcuların yapmaması gereken hareketleri görüyoruz.

enişte yazmasın, sen yaz.

Pleski tanımasam kognitif psikolog diycem.
Yok böyle bir empati, şefkat güdüsü.

w şu videodan bunu mu çıkardın? sahada sevinmeye karşı çıkan mı var? nefsi müdafaa diyerek savunulan fenerbahçeli futbolcuların yapmaması gereken hareketleri görüyoruz.

enişte yazmasın, sen yaz.
Plesk trabzon taraflari hep boyle birakin da az sesini cikarsinlar haklarini arasinlar daha once otobusu kursunlayan trabzon taraftari hala tutuklanmadi.

Plesk trabzon taraflari hep boyle birakin da az sesini cikarsinlar haklarini arasinlar daha once otobusu kursunlayan trabzon taraftari hala tutuklanmadi.
ben a diyorum sen b diyorsun, olmuyor.

İste bu kafalar zaten şiddetin körükleyicisi.

iyi tanıyorsun beni :*
ortamın psikolojisi, futbolcuların psikolojisi diyerek empati yapanlara yöneltelim onu.

Bu konuda samimi bulmuyorum seni ama .
Seni demeyeyim tüm gs camiasını diyelim.
Memleketini çok seven bi Trabzonlu olarak benim için bir utanç kaynağı şu tablo.
...ve evet ortamın psikolojisi, tavsiye ederim psikoloji ilmini, keşke ucundan kıyısından herkes nasiplense. Yoldan geçerken önüne höt diye biri atlasa refleks ile onu istemeden öldürebilirsin. Küfür ve hakaretten insanlarin birbirini kestiği bir dünyadayız. Fenarbahceli futbolcu koşup birine uçan tekme atmış, keşke atmasaymis evet, peki tekmeyi yiyeyinin ilgili futbolcunun anasına,çocuğuna vb. sövmediğini garantiledik mi? ya da tekmeyi yiyenin sahada işi ne hayatim? Yani öyle bir yaklasiyorsunuz ki, sanki son derece normal bi olay öruntusu var da fbli futbolcular kuru kuruya taşkın. Aynı durumda gs olsa merak bile etmem tutumunu. Tahmin etmek zor değil.
Fanatizm, futbol böyle bir sey ne yazık ki.
Yadirgamiyorum

Max Kruse vakasi 2 yükleniyor.5 yıl uefa'dan men cezası alıp dönerlerse ne gülerim.

Bu konuda samimi bulmuyorum seni ama .
Seni demeyeyim tüm gs camiasını diyelim.
Memleketini çok seven bi Trabzonlu olarak benim için bir utanç kaynağı şu tablo.
...ve evet ortamın psikolojisi, tavsiye ederim psikoloji ilmini, keşke ucundan kıyısından herkes nasiplense. Yoldan geçerken önüne höt diye biri atlasa refleks ile onu istemeden öldürebilirsin. Küfür ve hakaretten insanlarin birbirini kestiği bir dünyadayız. Fenarbahceli futbolcu koşup birine uçan tekme atmış, keşke atmasaymis evet, peki tekmeyi yiyeyinin ilgili futbolcunun anasına,çocuğuna vb. sövmediğini garantiledik mi? ya da tekmeyi yiyenin sahada işi ne hayatim? Yani öyle bir yaklasiyorsunuz ki, sanki son derece normal bi olay öruntusu var da fbli futbolcular kuru kuruya taşkın. Aynı durumda gs olsa merak bile etmem tutumunu. Tahmin etmek zor değil.
Fanatizm, futbol böyle bir sey ne yazık ki.
Yadirgamiyorum
komik.

İşine geleni anlar bu camia.

Kadıköy’de de Trabzon sevindi. Olay oldu mu? Hayır.

Otobüsümüz kurşunlandığında Seni sevmeyen ölsün diyenlerden samimiyet ve empati beklemek yersiz zaten.

• Beğen
Tepkiler: W
Hepiniz her b*oku iyi biliyorsunuz, yanlışa yanlış derken arkasından genelleştirip "bu camia" dersen eleştirdiklerinden daha beter olduğunu gösteriyorsun.
Oysa bu duruma nasıl geldik, bizlerin yani hepimizin payı ne kadar,....... bu pslikten nasıl kurtuluruz sorusu sorup biraz kafa yormamız gerekli.

Olaylar maç öncesi başlamıştı ve polis tarafından engellendi yani Fenerbahçeli futbolcular kışkırttı iddiası gerçeği yansıtmıyor. Maç öncesinde Trabzonsporlu bazı taraftar grupları, Fenerbahçe'li taraftara saldırmaya başlamıştı.

Maç öncesi yaşanan gerginlikler sebebi ile Trabzonspor yönetimi, olağanüstü önlemler alıp bu taraftar grubunun maça girişini önlemeliydi. Maça girişi önlenemediyse de maç sırasında yaşanan gerginlikleri bitirmek üzere maçın durdurulmasını talep etmeliydi.

İngiltere maçlarında bir dönem bu tip olaylar çok yaşanıyordu ve hakem maçı iptal eder ya da belli bir süre durdurup güvenliği sağladıktan sonra maça devam edilirdi.

Fenerbahçe 2-0 önde olduğu maçta ne yazık ki bu yaşanan gerginlikler nedeni ile neredeyse maçı kaybediyordu. Oyuncuların maç boyunca ve sonrasında Trabzonspor taraftarı nedeni ile maruz kaldığı saldırgan tavırlar ise asla kabul edilemez. Ölüm ile sonuçlanabilirdi. İsmail Kartal'ın oğlu bile şiddet gördü.

Maçta çocuklar da vardı ve tüm bu yaşananlar ne yazık ki çocukların gözleri önünde gerçekleşti.

Maç ile ilgili tüm kayıtlar, raporlar, polis tutanakları incelendikten sonra gerekli cezalar verilecektir ancak Fenerbahçe oyuncuları için bu cezayı alt sınırdan tutacaklarını tahmin ediyorum çünkü ortada saatlerce süren ağır tahrik var.

FIFA'ya başvuru ise çok mantıklı çünkü onlar da yaşananların kabul edilemeceği yönünde açıklama yapmıştı.

İsmail Kartal'ın maç sonunda yaptığı açıklamalardan bir bölümü aktarıyorum.

Hürriyet'ten Mehmet Arslan'a konuşan İsmail Kartal, Trabzon'da yaşanan şiddet olaylarını şöyle anlattı:

"Sezon başından bu yana biz saha içinde kalmaya gayret ediyoruz. Kimseyle tartışmaya, kimseye bulaşmamaya özen gösteriyoruz. Ama maalesef sürekli bir tarafa doğru itiliyoruz. Trabzon’da günler öncesinden başladı asıl olaylar."

"Oyuncularım sevindi, neden gocunuyorlar?"
Maç bitti. Oyuncularım zor bir deplasmanda, zor bir maçı kazanmanın verdiği sevinçle orta sahada toplandı. Hep birlikte seviniyorlar.

Bu sevincin tahrik olduğunu söylüyorlar. Kadıköy’de 23 maç yenilmediğimiz, namağlup olduğumuz bir dönemde Trabzonspor bizi yendi. Sevinçten kalecilerini havaya attılar. Kazandılar, sevinmekte haklılar. O gün tek bir olay çıktı mı?

Trabzon’daki maçta da biz kazandık ve oyuncularımız sevindi. Neden bundan gocunuyorsunuz? Futbolcum o saldırıda kendini korumasın mı?

"Oğlumu yaraladılar"
Ama asıl olaylar soyunma odası koridorlarında oldu. Kim kime vurdu belli değil. Antrenörleri olaya karıştı, saldırdı, kavgaya girdi. Bir ara Fred’e saldırdılar. Oğlum onu korumaya çalışırken, yaralandı. Kafasına davul tokmağı ile vurmuşlar. Gözlerinize inanamazsınız ama ortam tam can pazarına döndü.

O anda Osayi-Samuel’e de bir saldırı oldu. 3 basamaklı bir merdivenden itilmiş, başını duvara vurmuş. O an da kısa küreli bir baygınlık da geçirmiş oyuncu.

Geri