Fenerbahçe - Lyon ( 0-0 )

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan sarı-lacivertli temsilcimiz Lyon ile karşılaşacak.
Fenerbahçe - Lyon karşılaşması 23 Ocak Perşembe günü saat 20:45’te oynanacak.

Kaynak

02de23b36130418f8f4608128a75ed3e.jpg

Lyon başkanının açıklaması.
Galatasaray ve Fenerbahçe için çok ağır konuştu.
1 milyon euro gibi saçma teklifler ile kapımıza geliyorlar. Birde küfür var onu yazmayacağım.

Umarım Fenerbahçe lyon a sahada gerekli cevabı verir.

Kalecimizin sakatlanması hiç iyi olmadı ancak yine de en iyi şekilde oynamaya çalışacaklardır.

Mourinho, Lyon maçında taktiği değiştiriyor

Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho, Lyon maçında bir kez daha rakibe göre taktik uygulayacak.

Son lig maçlarında çift forvetle sahaya çıkan ve 3-4-1-2 dizilişini kullanan sarı-lacivertli takımda Portekizli çalıştırıcı zorluk seviyesi yüksek olan Lyon mücadelesinde eski sistemine geri dönecek.

Tek forvet Nesyri

UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü oynanacak mücadelede 4-2-3-1 sistemi olacak. Amrabat ilk 11'e dönecek ve sarı-lacivertliler ilk haftalardaki klasik oyun tarzına geçecek.

Mourinho'nun tek forvetli sistemde En Nesyri'ye şans vermesi bekleniyor. (Milliyet)

Kaynak

İtalyan hakem Simone Sozza yönetecek.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon'u ağırlıyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 7. haftasında yarın Fransa temsilcisi Olimpik Lyon ile taraftarının önünde karşılaşacak.

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.45'te başlayacak müsabakayı İtalya Futbol Federasyonundan Simone Sozza yönetecek. Sozza'nın yardımcılıklarını Alberto Tegoni ve Giorgio Peretti yapacak.

Lig aşamasında geride kalan 6 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi sonucunda 8 puan toplayan Fenerbahçe, 21. sırada yer alıyor.

4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 13 puan toplayan Olimpik Lyon ise 4. sırada bulunuyor.

Olympiakos, Rangers, Karabağ ve Eintracht Frankfurt'u mağlup edip Hoffenheim ile de berabere kalan Lyon, tek mağlubiyetini sahasında Beşiktaş'a karşı 1-0'lık skorla yaşadı.

Fenerbahçe'de 4 eksik

Fenerbahçe'de Lyon müsabakası öncesinde 4 eksik bulunuyor.

Sakatlıkları süren Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao ve kaleci Dominik Livakovic'in yanı sıra Athletic Bilbao maçında kırmızı kart gören Mert Müldür, bu müsabakada forma giyemeyecek.

Sakatlığı sebebiyle bir süredir takımdan ayrı kalan İsmail Yüksek'in durumu ise belirsiz.

Filip Kostic, Levent Mercan, Oğuz Aydın ve Bartuğ Elmaz ise UEFA kadrosunda yer almadığı için maç kadrosunda olmayacak.

5 oyuncu ceza sınırında

Fenerbahçe'de Lyon maçı öncesinde 5 futbolcu, sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Bright Osayi-Samuel, İsmail Yüksek, Sofyan Amrabat, Allan Saint-Maximin ve Edin Dzeko, yarın oynanacak müsabakada kart görmeleri durumunda deplasmandaki Midtjylland karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Sarı kart cezası nedeniyle Athletic Bilbao mücadelesinde takımını yalnız bırakan Fred ise yarınki maçta sahada olacak.

Savunmada belirsizlik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Lyon maçı öncesinde savunma kurgusunu oluşturmakta zorlanıyor.

Portekizli çalıştırıcı, sağ bekte formayı Bright Osayi-Samuel'e verecek. Jayden Oosterwolde'nin sakat, Mert Müldür'ün cezalı, Filip Kostic ve Levent Mercan'ın da UEFA kadrosunda yer almaması sebebiyle sol bek sıkıntısı yaşayan Mourinho, bu bölgede Djiku'yu denemeyi planlıyor.

Rodrigo Becao'nun sakat, Samet Akaydin'in de uzun süredir kadroda olmaması, savunma ikilisi konusunda da Portekizli çalıştırıcının elini zayıflatıyor.

Mourinho, yarın oynanacak maçta Çağlar Söyüncü'nün yanında Samet Akaydin'i sahaya sürebilir.

Athletic Bilbao karşısında yaptığı hatanın ardından tribünlerin tepki gösterdiği Samet, teknik direktör Jose Mourinho tarafından rehabilitasyon amacıyla maç kadrolarına alınmamıştı.

Portekizli çalıştırıcı, uzun süre sonra bir başka Avrupa maçında Samet'e formayı teslim edebilir.

Sarı-lacivertli ekibin savunmadaki bir diğer ismi ise altyapıdan yetişen Yusuf Akçiçek olacak.

Aralarındaki 4 maçı da Lyon kazandı

Fenerbahçe ve Lyon, daha önce 4 kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya geldi.

2001-2002 sezonunda İstanbul'da oynanan maçı 1-0 kazanan Fransız ekibi, sahasında ise 3-1 galip gelmişti.

İki ekip, 2004-2005 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer aldı.

Lyon, İstanbul'dan 3-1'lik galibiyetle ayrılırken sahasında ise 4-2 kazanmıştı.

UEFA kadrosu

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi kadrosu şu şekilde:

Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Samet Akaydin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Fred, İrfan Can Kahveci, Sofyan Amrabat, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Allan Saint-Maximin, Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Youssef En-Nesyri, Edin Dzeko.

Kaynak

Fenerbahçe için ikinci sezon yeni bir sayfa açıldı ve bugün güzel bir galibiyet bekliyorum.

Fenerbahçe için ikinci sezon yeni bir sayfa açıldı ve bugün güzel bir galibiyet bekliyorum.
Umarım dediğin gibi güzel bir galibiyet olur.
Ama lyon bu maça çok farklı olarak çıkacak.
Lyon klüp başkanının bu maçı kazanmaları için çok fazla çaba harcadığını yazıyor gazeteler.

Hayır bize vıdı vıdı yapan taraftarın takımına bak. ;d
Önde olduğunuz maçı beraberlikle noktaladınız, biz ise maçın başından itibaren istikrarlı şekilde oynayıp berabere kaldık.:)

Mourinho, “Maç içerisinde aynı oyuncuya iki tane kırmızı kart gösterilmesi gerekiyordu. Sebastian Szymanski’ye yapılan müdahale çok net bir kırmızı karttı ama orada hakem yanlış bir karar verdi, VAR da onu çağırmadı. Sonra hakem Niakhate’nin pozisyonu için VAR’a çağırıldı ama hakem orada aslında doğru kararı verdi fakat daha sonra ikinci yarıda başka bir pozisyonda Kumbedi’ye sarı kart vermedi. Bir kontra atakta Szymanski’nin boynuna sarılmıştı, ikinci sarıyı vermesi gerekiyordu. Dolayısıyla aynı oyuncu iki kere kırmızı kart görmeliydi ama sıfır kırmızı kart gördü. Dolayısıyla hakemin maç üzerinde büyük bir etkisinin olduğunu düşünüyorum. Maç hakkında hakemi ve VAR’ı konuşmadan yorum yapmanın imkânlı olduğunu düşünmüyorum çünkü maça çok büyük etki etti. 11’e 11 maç zordu çünkü karşımızdaki takım çok teknik bir takım. Aslında onlara karşı baskıyı da iyi yaptık. Topla gerçekten harika ofansif oyuncuları var, topla çok iyi oynuyorlar. Bizim için kolay olmadı. Birçok oyuncu devşirme olarak farklı pozisyonlarda oynamak durumunda kaldı. Savunmada genç oyuncumuz oynadı ki kendisi harika bir performans sergiledi. Szymanski’yi sol tarafa devşirmek durumunda kaldık. Maximin 3 haftadır antrenman yapmıyordu, maç oynamıyordu. O da fiziksel olarak iyi bir durumda değildi. Kulübede zorluklarımız vardı. Dolayısıyla bugün aldığımız 1 puan 1 puandır diye bakıyorum. Tur atlayabilmek için 9 puanın yeterli olacağını düşünüyorum Midtjylland maçında da alacağımız 1 puanla ama biz oraya kazanmak için gideceğiz. En azından 1 puan almak için gideceğiz ki içinde bulunduğumuz zor koşullar devam ediyor olacak çünkü Bright ve Amrabat sarı kart cezası nedeniyle elimizde olmayacak. Eğer turu atlayabilirsek bir sonraki turda çok farklı bir takım olacağız. Turu atlayabilmek için savaşmamız ve puan almamız gerekiyor. Belirtmiş olduğum gibi bugün VAR çok belirleyici oldu. Çok net bir kırmızı kart vardı. UEFA’da bu seviyede böyle bir şey olabilmesine inanamıyorum.” dedi.

Önde olduğunuz maçı beraberlikle noktaladınız, biz ise maçın başından itibaren istikrarlı şekilde oynayıp berabere kaldık.:)

bi iki ileti öncesinde güzel bir galibiyet bekliyorum deyip, leş gibi oynadığınız mahalle maçından hallice oyununuzdan sonra şöyle saçma sapan sapan bir şey (bkz: şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik) demen ne kadar acınası bir halde olduğunuzun göstergesidir.

hep bunu yapmak istemiştim ama yönetici olduğun için yapamıyordum bir türlü sistem izin vermediği için. yöneticilik de gittiğine göre gönül rahatlığıyla yapabileceğim artık. senin mizah (artık ne biçim bir mizah anlayışın varsa, rambo okan bile daha komik geliyor) diye yutturmaya çalıştığın bu davranışların tam bir patolojik vaka. neyse bu kadar analiz kasmaya gerek yok. şu leş yorumlarına daha fazla katlanamayacağım ve fanatik bir fenerli olarak seni de engelli listeme 45. sıradan sokuyorum.

neden bu soru, öyle pek takım tutan biride değilim sadece politik reaksiyonla yakın olduğum takımlar var o kadar. yensede yenilsede duygu durumlarımı etkilemeyen.
Futbolu çok severim ve iyi futbol oynayan her takımı vakit bulursam keyifle izlerim. Fenerbahçeli olmam, diğer takımlara karşı antipatim olduğu anlamına gelmiyor ancak bu forumda hayali düşman yaratma modası var. Siyasi konularda da aynı sorun yaşanıyor ve birilerini hedef göstermeye bayılıyorlar. Kısacası bir ilgi alanı sadece ve daha fazlası değil.

Geri