Fenerbahçe - Kasımpaşa ( 2 - 1 )

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
böyle tartışmaların önüne geçmek için kasıt olmayan, olası golü veya topun rakibe gidişini engellemeyen pozisyonlara penaltı verilmez deyip geçeceksin. yani ben top bi tık ivmelenmiş gibi görüyorum ama ya kale arkasından ya da karşı tribünden görüntü olması lazım emin olmak için. ama çarpıyor bile olsa zaten auta giden şöyle bi topta penaltı olmamalı.

Geçen sezon hatırlarsan aynı pozisyonda top mert hakanın eline çarptı diye attığı gol iptal edildi. Pozisyon çarpma göz önüne alındığında bire bir aynıydı. Onda da top mert hakanın arkasında kalıyordu, nerden gördünüz de eline çarptığı kanısına vardınız diye çok olay olmuştu, o maçta puan kaybetmiştik.

Yani bu tür pozisyonlarda lehimize olunca “verilmemeli”, aleyhimize olunca “verilmeli” mi?

Bahsettiğin pozisyonu bilmiyorum. Top golü atan futbolcunun eline -el doğal konumda olsa dahi- temas ettiyse gol iptal edilir. Temas yoksa o halde o maçta da yanlış karar verilmiş demektir. Bu pozisyonlarda şüphe kararı etkilememeli. Ofsaytımsı meselesinin tartışılmasının sebebi pozisyonun ofsayt olup olmadığı ile ilgili net bir detay içermemesi. Hakem monitörden pozisyonu izliyorsa izlediği pozisyona vereceği karar 1 veya 0 olmak zorunda. Hakem bu pozisyonu 10. dakika izlese penaltı çalmazdı. Hakem bu pozisyonu derbide izlese penaltı çalmazdı. Hakem bu pozisyonu Kasımpaşa lehine izlese penaltı çalmazdı. Hakem Fenerbahçe önde olsaydı bu pozisyonu çalmazdı. Böyle bir pozisyonda penaltı çalınıyorsa ortada çok büyük bir problem var demektir. Jayden'ın pozisyonuna çalsa tartışılır ama penaltı olduğuna ikna edilirdi ama bu pozisyona kimse kimseyi ikna edemez.

Hepsi bir yana bir kere hakeme gösterilen görüntüler bizim izlediklerimiz mi onu dahi net olarak bilmiyoruz.

Herşeyi geçtim. Daha pozisyon penaltı mı değil mi kesin bişey yok ortada. Malum camianın tweetine ne demeli?
her şeyi geçtim. daha pozisyon penaltı mı değil mi kesin bir şey yok ortada. malum takımın taraftarlarının yaydığı ''Penaltı pozisyonu hakkında Yunus Emre Gedik: "Elime değdi maalesef çekemedim." sözüne ne demeli.

Bahsettiğin pozisyonu bilmiyorum. Top golü atan futbolcunun eline -el doğal konumda olsa dahi- temas ettiyse gol iptal edilir. Temas yoksa o halde o maçta da yanlış karar verilmiş demektir. Bu pozisyonlarda şüphe kararı etkilememeli. Ofsaytımsı meselesinin tartışılmasının sebebi pozisyonun ofsayt olup olmadığı ile ilgili net bir detay içermemesi. Hakem monitörden pozisyonu izliyorsa izlediği pozisyona vereceği karar 1 veya 0 olmak zorunda. Hakem bu pozisyonu 10. dakika izlese penaltı çalmazdı. Hakem bu pozisyonu derbide izlese penaltı çalmazdı. Hakem bu pozisyonu Kasımpaşa lehine izlese penaltı çalmazdı. Hakem Fenerbahçe önde olsaydı bu pozisyonu çalmazdı. Böyle bir pozisyonda penaltı çalınıyorsa ortada çok büyük bir problem var demektir. Jayden'ın pozisyonuna çalsa tartışılır ama penaltı olduğuna ikna edilirdi ama bu pozisyona kimse kimseyi ikna edemez.

Hepsi bir yana bir kere hakeme gösterilen görüntüler bizim izlediklerimiz mi onu dahi net olarak bilmiyoruz.

O pozisyonu paylaştım. O da en az bunun kadar muallak bir pozisyon. Aynı şekilde şüphe ile iptal edilen bir gol, görüntülerde el ile temas yok.

İşte anlamadığım nokta da bu.

her şeyi geçtim. daha pozisyon penaltı mı değil mi kesin bir şey yok ortada. malum takımın taraftarlarının yaydığı ''Penaltı pozisyonu hakkında Yunus Emre Gedik: "Elime değdi maalesef çekemedim." sözüne ne demeli.

Plesk bu yorumu sen yapmış olamazsın. Sizin resmi x sayfanızdan yapılan açıklama ile taraftarların yaydığı söylentiyi nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun? Bizim, resmi sayfamız mı bu açıklamayı yaptı?

bu elbise beyaz mı mavi mi olayına döndü
fenerliler değdi diyo diğerleri değmedi

O pozisyonu paylaştım. O da en az bunun kadar muallak bir pozisyon. Aynı şekilde şüphe ile iptal edilen bir gol, görüntülerde el ile temas yok.

Plesk bu yorumu sen yapmış olamazsın. Sizin resmi x sayfanızdan yapılan açıklama ile taraftarların yaydığı söylentiyi nasıl aynı kefeye koyabiliyorsun? Bizim, resmi sayfamız mı bu açıklamayı yaptı?
dediğinde haklısın. bunun paylaşacaktım senin sözünü gördüm oradan taraftar üzerinden uyarlayayım dedim.
penaltı değil, ısrarla savunuyorsun. yapma hatem. yakışmıyor.

dediğinde haklısın. bunun paylaşacaktım senin sözünü gördüm oradan taraftar üzerinden uyarlayayım dedim.
penaltı değil, ısrarla savunuyorsun. yapma hatem. yakışmıyor.

Olmadığı halde vallahi de billahi de fener diye penaltı demiyorum. Bak bu açıdan değil, maç içerisindeki tekrardan verilen açıdan kaç kez izlerden izle hem adamın eli ani yön değiştiriyor hem de top. Yukarıda yazdığım gibi hadi adam elini çekti refleksle, top nasıl yön değiştirdi?

Pozisyon ne olursa olsun bu bizim son haftalarda istikrarsız bir futbol oynadığımız gerçeğini değiştirmiyor. Bu şekil gitmez. Dzekonun tribini çekecek değiliz. Formayı kim hak ediyorsa o giysin artık.

Olmadığı halde vallahi de billahi de fener diye penaltı demiyorum. Bak bu açıdan değil, maç içerisindeki tekrardan verilen açıdan kaç kez izlerden izle hem adamın eli ani yön değiştiriyor hem de top. Yukarıda yazdığım gibi hadi adam elini çekti refleksle, top nasıl yön değiştirdi?
top nasıl yön değiştiriyor ya, trollüyor musunuz gerçek misin valla anlamıyorum. biz aynı şeyi göremiyoruz. bak bu taraftarlık değil. gözler bozuk, ya bizim ya sizin.

top yön değiştirse korner verir zaten
hakem aut veriyo

Hakem ele teması net olarak göremediyse bu da yanlış karar. Kararın şüphe ile karışık verildiği pozisyonlarda verilen kararların hepsi yanlış. Temas olan pozisyonlarda yorum yapılır ama bu pozisyonlar yoruma açık değil. "Bence değdi" ya da "Değmedi" denilecek bir pozisyon yok ortada. Ha bu arada hakem sahada gördü, penaltı çaldı ve pozisyonu izlemesi için uyarı aldı. Pozisyon yine bunun gibi topun ele temas edip etmediği net değilse kararının arkasında durup penaltıyı vermesi gerekirdi. Bu işin doğrusu bu ama bizde hakemler takım ve dakika bazlı çok değişken kararlar veriyorlar.

şike babası penaltıbahçe sizi bu penaltılar bile kurtaramıcak

Geri