Fenerbahçe - Feyenoord (5 - 2)

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turu kuraları çekildi. İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde Fenerbahçe'nin rakibi Hollanda ekibi Feyenoord oldu.

İlk maç 6 Ağustos'ta deplasmanda, rövanşı ise 12 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.

Fenerbahçe, rakibini geçmesi halinde play-off turuna yükselecek. Elenmesi durumunda ise UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalacak.

Kaynak

kuurr.jfif

"Bu takıma karşı oynadığım ikinci maçlarda hep kazanan oldum"

Tur şansını yüzde 50 olarak gördüklerini dile getiren Jose Mourinho, şöyle konuştu:

"Maçı kaybettik ama savaşı kaybetmedik. Ben daha önce bu statta hiç kazanmadım ama bu takıma karşı oynadığım ikinci maçlarda hep kazanan oldum. Batıl inançları olan birisi değilim. Bugün 'Rakip bize çok fazla zorluk yaşattı.' deseydik belki ikinci maç için tereddüt ederdim. İlk yarıda bizden birazcık iyilerdi ama ikinci yarıda biz daha da iyiydik. İkinci maçı da 3-0 ya da 4-0 kazanmamıza gerek yok, tek farklı kazanırsak maç uzatmalara gidiyor. Sizleri ikinci maçlardan sonra hep üzgün gördüm. Siz de şimdiden İstanbul'a hoş geldiniz, Kadıköy'e hoş geldiniz, cehenneme hoş geldiniz."

Kaynak

Fotoğraftaki oyuncuya karşı dikkatli olmak gerekiyor, maçın sadece başını izlesem de ilk onu fark ettim.

Edit: Takım kaptanıymış.

Nelson Semedo, Feyenoord maçı öncesi fbtv'ye konuştu.

“Bizler inanıyoruz, taraftarlarımız da inansın. Bunu başarabileceğimizi biliyoruz. Kulüp olarak bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Taraftarların da bunu hak ettiğini düşünüyorum. Açıkçası bu turu geçmeyi fazlasıyla hak ediyoruz. Bunu söylemek istiyorum. İlk maçta maalesef istediğimiz neticeyi alamadık. Kalemizde iki gol gördük. Şimdi evimizde bir maç oynayacağız ve dolayısıyla taraftarlarımıza, herkesin desteğine ihtiyacımız olacak. Hiç şüphem yok ki bizleri desteklemek adına inanılmaz bir atmosfer, gürültülü bir ortam yaratacaklar. Bundan hiçbir kuşkum yok. Futbolcular olarak bizler de sahada en iyimizi, %100’ümüzü ortaya koyacağız. Turu geçip adımızı bir üst tura yazdırabilmek için bu şekilde yapmamız gerekiyor. Biz de böyle yapacağız. İsteğimiz ve arzumuz, bir sonraki tura geçip o turdan sonra da Şampiyonlar Ligi’nde olmak.”

Eleme maçları ne yazık ki transfer dönemine denk geliyor ve yeni transferler takıma uyum kurmadan maça çıkıyorlar, bu da işi zorlaştırıyor. Doğrudan katılmak bu sebeple çok önemli.

Bu maçta leblebi gibi gol olur çocuklar. Fenerbahçe daha şanslı gibi görünüyor ilk maç itibariyle. Baskılı başlayıp erken gol bulmak isteyeceklerdir.

Feyenord ters takım azizim. FB kazanırsa mutlu oluruz. İlk maç gibi garip guleba oynarsa işi ekstra zor. İnş kazanır…

Geri