Fenerbahçe - Ferencvaros ( 1 - 1 )

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
@aegishjalmur

Konferans Ligi için yazmıştın ancak sonuçta öyle ya da böyle eşleştik.:)

Bu takımlar nerenin takımı, halı saha maçı hepsi, başarılar :d

Ferençvaroş ne mesela, sgdhjdjd paralel evrende… fenerle bir çeyrek final maçı yapmaları yok mu shdjjd yakışır…

Avrupa ligi maçlarına çıkabilmek için gösterdikleri tek başarı avrupada olmaları hahahaha
Yav lefty ferençvaroş güzellemesi de yapmazsın ya hahahahha

Avrupa maçlarının hepsi bence çok önemli ayrıca Samsunspor'u da yurt dışında çoğu kişi bilmez ancak Konferans Ligi başarısı sayesinde tanınır olmaya başladı.

Fenerbahçe ile Ferencvaros arasındaki ilk karşılaşma değilmiş ve kendisi de oldukça köklü bir kulüp olarak dünyada tanınıyor. Avrupa Ligi,'nde de şu an 3. sırada yer aldığına göre hiçbir şekilde küçümsenmemesi gereken bir takımdır.

G5G0bJRXcAAxMGE

Son düzenleme:
Fenerbahçe'nin önceki karşılaşması ile ilgili Yaşar Mumcu Röportajı'dan da bir bölüm ekleyeyim.

UEFA Kupası’nda ilk golü siz attınız ve bunu UEFA yetkililerinin 38 yıl sonra sizi kura çekimleri için davet ettiklerinde öğrendiniz. Türkiye için yine gurur verici bir olay oldu. UEFA Kupası’nın 1971 yılında oynanan bu ilk maçında atılan gol İngiltere’nin “Biz attık” itirazlarına rağmen sizin ve ülkemizin onur kaynağı oldu. Biraz anlatabilir misiniz?

14 Eylül 1971 tarihinde İstanbul Dolmabahçe Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Ferencvaroş maçında atmış olduğum bu golün UEFA Kupası tarihinin en önemli golü olduğunu ben de 38 yıl sonra tüm Türkiye ile birden öğrendim.

1971-72 sezonundan itibaren tüm takımların katılabildiği bir statüye kavuşan UEFA Kupası’nda atılan ilk golüymüş.

Fenerbahçe-Ferencvaroş olarak kura çektik. Maç 1- 1 bitmişti. O golün tarihe geçeceğini bilemezdim. Her ne kadar UEFA Kupası’nın ilk golü benden gelse de bunda Fenerbahçe’nin payı çok büyük.

Kulüpten Serkan Acar beni aradı. UEFA’dan sana mektup var dediğinde merak etmiştim. Yanına gittim, anlattı. Meğer UEFA tarihindeki ilk golü ben atmışım. Monaco uçak biletlerimizi first class aldılar, deniz manzaralı odalar, kapıda arabalar… Futbol oynarken görmediğim itibarı o günlerde gördüm. Bizim zamanımızda öyle lüksler yoktu tabii.

Fenerbahçe Televizyonu’nun eski çalışanlarından Yusuf Kenan tercüman olarak yanımdaydı. Sonra kuraları çektik, bir de ödül verdiler. UEFA Başkanı Platini’nin verdiği akşam yemeğine katıldım.

Bana ‘Bizi kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ederim.’ dedi.

Ben de ona ‘Beni hatırlayıp davet ettiğiniz için çok mutluyum’ dedim.

Sonra söz Fenerbahçe’den açılınca Platini “Fenerbahçe, hep Fenerbahçe” diyerek elimi sıktı. Bu benim için unutulmaz bir andı.

Kaynak

Adını ilk defa duyduğumuz takımı yeneriz heralde. Gayret göstermeli.

Avrupa maçlarının hepsi bence çok önemli ayrıca Samsunspor'u da yurt dışında çoğu kişi bilmez ancak Konferans Ligi başarısı sayesinde tanınır olmaya başladı.

Fenerbahçe ile Ferencvaros arasındaki ilk karşılaşma değilmiş ve kendisi de oldukça köklü bir kulüp olarak dünyada tanınıyor. Avrupa Ligi,'nde de şu an 3. sırada yer aldığına göre hiçbir şekilde küçümsenmemesi gereken bir takımdır.

G5G0bJRXcAAxMGE
O zaman 15. olduğunuza göre sizin seviyenizde hatta sizden bir kaç kat daha iyi takım öyle mi? Siz ne zaman tanınmaya başlarsınız tahmini?

Osterworlde , Fred, ismail sarı kart cezalısı bu maçta oynayamayacaklar her ne olursa olsun kazanmaktan başka alternatif yok..

O zaman 15. olduğunuza göre sizin seviyenizde hatta sizden bir kaç kat daha iyi takım öyle mi? Siz ne zaman tanınmaya başlarsınız tahmini?
Bizim tanınmakla ilgili sorunumuz yok ancak bu sezona iyi başlamadık. Her şeyi yenilemeye çalışınca ciddi sorunlar yaşadık, oyuncuların motivasyonu da düştü.

Bu takımı ilk kez izleyeceğim fakat bu sezon bizden umudum olmadığı için çok daha iyi durumda da olabilir. Sıralamayı tabii ki rakipler de etkiliyor ve sonuçta nasıl bir takım olduğunu maçı izleyince göreceğiz. Ara transfer dönemine kadar dayanabilirsek belki ikinci sezon farklı olabilir, bilemiyorum.

Son düzenleme:
Bizim tanınmakla ilgili sorunumuz yok ancak bu sezona iyi başlamadık. Her şeyi yenilemeye çalışınca ciddi sorunlar yaşadık, oyuncuların motivasyonu da düştü.

Bu takımı ilk kez izleyeceğim fakat bu sezon bizden umudum olmadığı için çok daha iyi durumda da olabilir. Sıralamayı tabii ki rakipler de etkiliyor ve sonuçta nasıl bir takım olduğunu maçı izleyince göreceğiz. Ara transfer dönemine kadar dayanabilirsek belki ikinci sezon farklı olabilir, bilemiyorum.
Feneri bitiren Koç ve Mourinho oldu. İkisi el ele verip bu hale getirdiler. Spor yerine rakipleriyle uğraştılar, suçladılar,......
Kerem ile de güzel bir maddi kazık attılar.

Aşağıdaki habere ne diyorsun @Lefty ?

Mourinho, Türkiye'ye veda ederken Fenerbahçe'ye öyle bir fatura bırakmış ki...​

.
.
.
OTEL FATURASI ORTAYA ÇIKTI

Tecrübeli teknik direktörün Fenerbahçe'den alacağı tazminatın tam miktarı bilinmese de, İstanbul'un en lüks otellerinden birinde konaklayan Mourinho'nun geride bıraktığı otel ücreti adeta dudak uçuklattı.
Yeniçağ'dan Müge Dağıstanlı Erdoğan'ın haberine göre Mourinho, İstanbul Boğazı'nda yer alan Four Seasons Hotel'deki en lüks suit odada konakladı ve 15 ay için sarı-lacivertli kulübe 36,5 milyon TL'lik bir fatura bıraktı.

Mourinho, Türkiye'ye veda ederken Fenerbahçe'ye öyle bir fatura bırakmış ki... - Sözcü Gazetesi

Aşağıdaki habere ne diyorsun @Lefty ?

Mourinho, Türkiye'ye veda ederken Fenerbahçe'ye öyle bir fatura bırakmış ki...​

.
.
.
OTEL FATURASI ORTAYA ÇIKTI

Tecrübeli teknik direktörün Fenerbahçe'den alacağı tazminatın tam miktarı bilinmese de, İstanbul'un en lüks otellerinden birinde konaklayan Mourinho'nun geride bıraktığı otel ücreti adeta dudak uçuklattı.
Yeniçağ'dan Müge Dağıstanlı Erdoğan'ın haberine göre Mourinho, İstanbul Boğazı'nda yer alan Four Seasons Hotel'deki en lüks suit odada konakladı ve 15 ay için sarı-lacivertli kulübe 36,5 milyon TL'lik bir fatura bıraktı.

Mourinho, Türkiye'ye veda ederken Fenerbahçe'ye öyle bir fatura bırakmış ki... - Sözcü Gazetesi
Kendisinin talepleri baştan biliniyordu ve ona göre anlaşma yapıldığı için sonrasındaki gelişmelere şaşırmamak gerekiyor. O günkü yönetimin aldığı bir karar doğrultusunda anlaşma şartları belirlendi ve kendisi iki sezon için ev tutmaya sıcak bakmadığı baştan söylemişti.

Kendisinin talepleri baştan biliniyordu ve ona göre anlaşma yapıldığı için sonrasındaki gelişmelere şaşırmamak gerekiyor. O günkü yönetimin aldığı bir karar doğrultusunda anlaşma şartları belirlendi ve kendisi iki sezon için ev tutmaya sıcak bakmadığı baştan söylemişti.
Sonuçta bayağı bir masraf açmış, lüks ve gereksiz bir masraf. Kabul eden de suç tabiiki.

Geri