Fenerbahçe: "Bütün Maçları Yabancı Hakemler Yönetsin"

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
3JyjCUN.md.jpg

Fenerbahçe, mevcut sezonda kalan tüm maçları yabancı hakemlerin yönetmesi için TFF'ye başvuru yapıldığını açıkladı.

Fenerbahçe, mevcut sezonda kalan tüm maçları yabancı hakemlerin yönetmesi için TFF'ye başvuru yapıldığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
"24 Şubat 2025 tarihinde oynanan derbi müsabakasına Türkiye Futbol Federasyonu tarafından atanan yabancı hakem heyeti yönetiminin Türk futboluna olumlu anlamdaki katkıları spor kamuoyunun çoğunluğu tarafından görülmüştür.

Gerek müsabaka öncesi gerekse müsabakadan sonra hakem heyetinin performansı sonucunda aynı hakemin bazı Süper Lig kulüpleri tarafından da kendi müsabakalarında istenmesi, bugüne kadarki taleplerimizin haklılığının bir göstergesidir.

'TÜM MAÇLARA YABANCI HAKEM'

Bu sebeple Türkiye Futbol Federasyonu'na 25 Şubat 2025 tarihinde müracaat ederek 2024 - 2025 sezonunda kalan tüm müsabakaların yabancı hakemler tarafından yönetilmesi talebimiz resmi olarak iletilmiştir.

Bu bağlamda rakiplerimizin bizimle olan müsabakalarının yabancı hakem tarafından yönetilme isteğini memnuniyetle karşıladığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

KAYNAK

bu yabancı hakem işine trabzon ve beşiktaş omuz veriyor gibi, diğer anadolu kulüplerinin de bir itirazı olduğunu sanmıyorum. malum camia süreci baltalamazsa bu lig için şart kere şart artık bu. her şeyden önce şaibeli kararlar azalacak. hakem hata yapıyorsa da kafasında kırk tane tilki dolanmadığını bileceksin. futbolumuza da olumlu yansıyacak çünkü topun oyunda kalma süreleri en az 5-6 dakika artacak. maç içinde itirazlar ve yalandan yere atlamalar azalacak. var incelemeleri 5 dakika sürmeyecek. ligi bu hale getiren üç beş tane yetenek fukarası ve art niyetli hakem bozuntusunu kofti milliyetçilikle "türk hakemlerimiz" diye savunan aklıevveller de boş mastürbasyon yapmaya devam edebilir.

Hiç bir şeyimiz temiz değil utanç verici bir durum ama tabiiki anlayan için.
Federesyon yabancı bir hakeme görev vererek ülkede tarafsız, şaibesiz ve kaliteli hakemler yetiştiremedığini itiraf etmiştir ama hiç kimse sorumlu tutulmamıştır. Zaten bu ülkede sorumluluk üstlenmek diye de bir kavram yok, herkes haklı ve masum skfkfkk.

Türk hakemleriyle alacaklarını aldılar şimdi yabancı diye bi yerlerini yırtıyolar
Türk yabancı fark etmez sahada ve varda iyi hakemler olsaydı Galatasarayda +4 fenerde -12 puan değişikliği olurdu
her sezon yeni bir şeyler deniyosunuz yine biz şampiyon oluyoruz
bi normale mi dönseniz artık

Fenerbahçe başkanı da yabancı olsun bari. Ali Koç gitsin evine.

Bu yabancı hakem mevzusunu anlayamıyorum. Yabancı hakem gelince hatalar azalacak düşüncesi hakim birçok kulüpte.

İyi de yapı var deniliyordu. Türk hakemleri ayarlanıp ona göre maç yönetiyordu.

Türk hakemler ayarlanırken, yabancı hakemlerin bu yapının ayarlaması daha kolay olmaz mı? Nasıl güvenebiliyorsunuz?

Slovenyadan getirdiğin hakemi satın alıp yönlendirmek daha kolay değil mi? Adam parasını alıp yapının istediği gibi yönetip çıkıp gider daha nerden bulacaksın? Kimden hesap soracaksın?

Oyuncuların ve teknik direktörlerin belli bir kısmının yabancı olduğu bir lig için yabancı hakem talebi de hiç mantıksız değil.

Son oynanan derbi gayet güzel yönetildi ve iki takımın oyuncuları da hakemin yönetiminden memnun kaldılar. Son yıllarda her maç sonrası hakem konuşulurken, ilk kez hakemden şikayet edilmiyor. Bu sebeple yabancı hakem talebi dilerim kabul görür.

Son derbide ki hakem performansı aldatmasın kimseyi.
Köy den mehmet amcayı getirip koysan o da sıkıntısız yönetirdi. Öyle bir maçtı

Oyuncuların ve teknik direktörlerin belli bir kısmının yabancı olduğu bir lig için yabancı hakem talebi de hiç mantıksız değil.

Son oynanan derbi gayet güzel yönetildi ve iki takımın oyuncuları da hakemin yönetiminden memnun kaldılar. Son yıllarda her maç sonrası hakem konuşulurken, ilk kez hakemden şikayet edilmiyor. Bu sebeple yabancı hakem talebi dilerim kabul görür.
Hangi lig de yabancı oyuncu yok ki? Her lig de var o halde senin mantığına göre dünyada tüm ligler de K. Kore hariç (orada tüm oyuncular yerli ve milli) yabancı hakemler düdük çalmalı.

Hangi lig de yabancı oyuncu yok ki? Her lig de var o halde senin mantığına göre dünyada tüm ligler de K. Kore hariç (orada tüm oyuncular yerli ve milli) yabancı hakemler düdük çalmalı.
Hakemlerin yeniden kısa bir eğitim programına dahil olup yaptıkları kural hatalarının gözden geçirilmesi faydalı olabilir ve elbette bunun kararını yetkililer verecektir. O arada da yabancı hakemler gelir ve yeni sezona da sorunlar bir şekilde aşılmış olur.

biri profesyonel futbolcu arkadaşı olan futbolun içini dışını sağını solunu her şeyini bilen şu şahsa söylesin kural hatasıyla hakem hatası aynı şey değil
Türkiyede hakemlerin yaptığı da hata değil zaten bilerek yapıyolar

Hakemlerin yeniden kısa bir eğitim programına dahil olup yaptıkları kural hatalarının gözden geçirilmesi faydalı olabilir ve elbette bunun kararını yetkililer verecektir. O arada da yabancı hakemler gelir ve yeni sezona da sorunlar bir şekilde aşılmış olur.
Kural hatası? Güldürmeyin beni yaaa. Yapı var diyorsunuz, bilerek kayırma var diyorsunuz,...... şimdi de kural hatası ile sınırlıyorsunuz. Karar verin artık.

Kural hatası? Güldürmeyin beni yaaa. Yapı var diyorsunuz, bilerek kayırma var diyorsunuz,...... şimdi de kural hatası ile sınırlıyorsunuz. Karar verin artık.
Konulara kendi görüşümü yazarım, yapı var diye bir ifade hiçbir zaman kullanmadım.

Konulara kendi görüşümü yazarım, yapı var diye bir ifade hiçbir zaman kullanmadım.
Tabiiki herkesi tek tek takip etmiyorum ama uzun süredir neredeyse her gün aynı ithamlar FB ve taraftarları tarafından yapılıyor. Siz öyle görmüyorsanız tabiiki ayrı ama yabancı hakem getirilmesinin sizin söylediğiniz gibi kural hatası yaptıklarından ötürü olmadığını da bilmeniz gerekli.
TFF baskı altında karar alıyor ve doğru dürüst bir açıklama yapmıyor. Sonuç itibarıyla yabancı hakem getirmek TFF'nin zaaflığını, doğru dürüst hakem yetiştiremediğini veya varsa yapının varlığını itiraf bir cinstendir.

Geri