Fenerbahçe - Bodrumspor ( 2 -0 )

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
000150_120x120.png
011323_120x120.png

bu nasıl konu sjhjsh, logo tanıtımı mı?

Hem lig hem de Avrupa maçlarının zor olacağı bir döneme giriyoruz. Bu aşamadan sonra puan kaybı yaşama şansımız kalmadı ve bizim tüm maçları almamız gerekiyor.

Bodrumspor hakkında bir fikrim yok ancak Fenerbahçe gibi bir takımın bu maçı farklı kazanmaması için hiçbir sebep bulunmuyor.

Bugün maçı alalım, yarın da büyük bir keyifle rakiplerin birbirine puan kaybettireceği anı bekleyelim.:kalp:

Sarı-lacivertlilerde 3 eksik

Fenerbahçe'de Sipay Bodrum FK müsabakası öncesinde 2 sakat, 1 de cezalı futbolcu bulunuyor.

Samsunspor müsabakasında sakatlanan Jayden Oosterwolde ile Cengiz Ünder, bugünki maçta forma giyemeyecek.

Sarı kart cezalısı olan Brezilyalı futbolcu Fred de bugün takımdaki yerini alamayacak.

Sol bekte gözler Kostic'te
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, bugün oynanacak müsabakada sol bekte Kostic'i sahaya sürmeyi planlıyor.

Jayden Oosterwolde'nin sakatlığında UEFA listesinde isimleri yer almayan Kostic ve Levent Mercan'ı Manchester United maçında oynatamayan Portekizli çalıştırıcı, bu bölgede Mert Müldür'e şans vermişti.

İki takımın ilk karşılaşması
Fenerbahçe ile Bodrum FK, ilk kez bugün karşı karşıya gelecek.

Geçen sezon Trendyol 1. Lig'de play-off yarışını zirvede tamamlayan Bodrum FK, tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele etme hakkı kazanmıştı.

Muğla ekibi, geride kalan 9 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi sonucunda 10 puan topladı.

Muhtemel 11
Jose Mourinho'nun takımını Livakovic, Osayi, Çağlar, Djiku, Kostic, İsmail, Amrabat, Tadic, Szymanski,Saint-Maximin ve En-Nesyri on biriyle sahaya sürmesi bekleniyor.

Kaynak

Sakin bir maç olacağını tahmin ediyorum.

Biz de çift forvet çıkalım bundan sonra.:)

Maçla ilgili Mourinho, “Hak edilmiş bir galibiyet oldu. 4-5-6 olması gerekiyordu, 2 değil. Puanlar aldığımız için mutluyum ama aynı zamanda daha da fazla gol atmış olmamız gerekiyordu. Bunun hayal kırıklığını yaşıyorum, üretmiş olduğumuz pozisyonlara bakınca. Attığımız goller, ürettiğimiz pozisyonlar sonucu değildi. İlk attığımız gol ceza sahası içerisinde ikinci toptu. Diğeri de önde yaptığımız bir baskının sonucundaydı. İyi oyun kurma ve ürettiğimiz pozisyonlarda daha fazla gol atmamız gerekiyordu. Örneğin Bright, İsmail’e vereceği basit pasla, İsmail sadece dokunarak golü atabilirdi. Ama o vücudunu döndürerek sihirli bir gol atmaya çalıştı. Çok basit bir şekilde maçı öldürüp daha farklı bir galibiyet elde edebilirdik. Bu anlamda bir hayal kırıklığı yaşıyorum açıkçası. Ama perşembe-pazar üst üste oynamak hiçbir zaman kolay değildir. O yüzden takım içerisinde bazı değişiklikler yaptım. Daha ‘taze ayaklar’ diyebileceğimiz oyuncular sürdüm sahaya ki bunun da işe yaradığını düşünüyorum. Hem oyun içerisinde göstermiş olduğumuz şiddet hem de önde baskı anlamında iyiydik. Daha sonra enerjimiz biraz düştü. Şu izlenimi de edindim; bazı oyuncular psikolojik olarak oyunun böyle akmasından mutlu gibiydi. Ama belirtmiş olduğum gibi önemli olan 3 puandı.” dedi.

Santraforlardaki rotasyon tercihleriyle ilgili soruya ise Teknik Direktörümüz, “Bu, maça ve o maçta oynamak istediğiniz maç planına bağlı. Mesela bugün iki santraforla oynadık. İki santraforla oynadığınız zaman kulübede bir santraforunuz oluyor ve daha sonradan oyuna girebiliyor. Ama tek santraforla oynadığınız maçlarda onun yerine diğer forveti oynattığınızda kulübede üçüncü forvetiniz oynayamamış oluyor. Cenk de çok fazla oynayamamıştı ama bugün oynamış olduğu 20-25 dakikada güzel işler yaptığını düşünüyorum. Onun adına mutluyum çünkü hem hak ediyor hem de iyi çalışıyor.” yanıtını verdi.

Geri