Fenerbahçe - Başakşehir ( 3 - 1 )

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Çağdaş Atan, Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe ile yapacakları maçla ilgili şunları söyledi:

"Bire bir pres, kariyerimin başından beri büyük çoğunluğunda bunu tercih ettik. Rakiplerin kim olduğu önemli değil. Fenerbahçe'nin şimdi son maçlarını analiz etmeye başladık. Fenerbahçe'nin geride top kaybettiğini, bazen Amrabat'ı araya soktuğunu, Livakovic ile uzun top tercih ettiklerini biliyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş ile deplasmanda oynamak kolay değil. Doğru oyun formatıyla oynamaya çalışacağız. Bugün de gördük, beklemeyi becerebilen bir takım değiliz. Rakibin oyun formatı, içinde bulunduğu durum bizim oyunumuzu belirleyecek. Net bir plan belirlemedik. Rakibin içinde bulunmuş olduğu psikolojik durumu analiz etmemiz gerekiyor. Bire bir baskı ile oynadık. Rakibe topu verdikten sonraki görüntü beni çok mutlu etmedi. Bekleme pozisyonlarında hiç usanmadan bire bir prese devam edeceğiz."

Kaynak

Jose Mourinho, Athletic Club maçının ardından soyunma odasında takıma bir konuşma yapıp, “Gidip dinlenin Kafanızı toparlayın öyle gelin. Sizlere inanıyorum, her beraber ayağa kalkacağız” diyerek 1 gün izin verdi. Sarı-Lacivertliler, Pazar günkü kritik Başakşehir maçının hazırlıklarına bugün başlıyor.

Mourinho'nun yukarıdaki yorumunda da görüldüğü üzere kendinden her koşulda emin ve kesinlikle pes etmiyor. Kendi evimizde moral depolayacağımız bir maç olmalı ayrıca geçmişten sadece ders alınır, bozuk plak gibi takılı kalınmaz ve bu sebeple yenilgilere değil, başarılara odaklanmak gerekiyor.

Motivasyon önemli ve sözleri çok doğru.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında Başakşehir'i konuk edecek. Ülker Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak müsabakayı Ozan Ergün yönetecek. Ergün'ün yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ve Serkan Olguncan yapacak. Maç, beIN Sports'ta canlı yayınlanacak.

Geride kalan 14 lig maçında 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Jose Mourinho'nun öğrencileri, 32 puanla lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde ikinci sırada bulunuyor.

Son lig mücadelesinde Beşiktaş'a deplasmanda 1-0 mağlup olan sarı-lacivertli ekip, hafta içinde sahasında UEFA Avrupa Ligi'nde İspanyol ekibi Athletic Bilbao'ya 2-0 kaybetti.

Fenerbahçe'de 4 eksik
Fenerbahçe'de Başakşehir maçı öncesinde 4 eksik bulunuyor.

Uzun süredir sakatlığı bulunan Jayden Oosterwolde'nin yanı sıra tedavileri devam eden İrfan Can Eğribayat ve Mert Hakan Yandaş takımdaki yerini alamayacak.

Beşiktaş deplasmanında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Alexander Djiku da Başakşehir maçında takımını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe ile Başakşehir ligde 33. kez kozlarını paylaşacak
İki takım arasında daha önce ligde oynanan 32 müsabakada Fenerbahçe 18 kez galip gelirken, Başakşehir 11 galibiyet elde etti ve 3 müsabaka beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe'nin 47 golüne, turuncu-lacivertliler 33 golle yanıt verdi.

Son 5 maçta 5 galibiyet
Fenerbahçe, Başakşehir ile oynadığı 4'ü lig 1'i Türkiye Kupası olmak üzere son 5 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

2022-2023 sezonunda sahasında 1-0 deplasmanda ise 2-1 kazanan sarı-lacivertli ekip, geçen sezon oynanan maçları ise 4-0 ve 1-0'lık skorlarla kazandı.

Kupada da rakibini 2-0'lık skorla geçen Fenerbahçe, bu maçlarda Başakşehir ağlarına 10 gol gönderirken kalesinde ise 1 gol gördü.

Eksikler
Fenerbahçe'de tedavileri devam eden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ve Mert Hakan Yandaş'ın yanı sıra sarı kart cezası bulunan Djiku, Başakşehir karşısında forma giyemeyecek.

Başakşehir'de ise sakatlıkları bulunan Figueiredo, Serdar Gürler, Ömer Ali Şahiner ve kadro dışı kalan Berkay Özcan bu karşılaşmada takımını yalnız bırakacak. Onur Ergün'ün durumu ise maç saatinde belli olacak.

Muhtemel 11'ler
Fenerbahçe:
Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Çağlar Söyüncü, Kostic, Fred, Amrabat, Tadic, Szymanski, Oğuz Aydın, En-Nesyri

Başakşehir: Muhammed Şengezer, Duarte, Ba, Opoku, Lima, Berat Özdemir, Deniz Türüç, Kemen, Crespo, Davidson, Piatek

Kaynak

Jose Mourinho'dan Başakşehir maçı için stoper ve forvet kararı!

Jose Mourinho, Başakşehir karşısında agresif ve baskılı bir oyun tarzını benimseyecek. Portekizli teknik adam, oyuncularına “Golü erken bulalım ve strese girmeyelim. Daha önce de söyledim. Benim felsefemde 1 ya da ikinci golü bulduktan sonra geriye çekilmek yok. Atabildiğimiz kadar gol atmalıyız” diyerek takımı cesaretlendirecek.

Stoper ve forvet kararı

Fenerbahçe savunmasında ise bir kez daha değişiklik yaşanacak. Bu sezon savunma hattında henüz ideal ikilisini bulamayan Mourinho, Djiku’nun cezalı duruma düşmesi nedeniyle Başakşehir maçında Çağlar ve Becao ikilisine şans verecek. Ayrıca, forvette En Nesyri’nin görev alması bekleniyor. (Milliyet)

Kaynak

Aziz Yıldırım: "Bugün oynayacağımız İstanbul Başakşehir karşılaşmasının, şampiyonluğumuza giden yolda bir dönüm noktası olmasını ümit ediyorum. Yaşı küçük kalbi büyük Fenerbahçeli kızım Yaz da bu maçta seremonide olacak. Galibiyetimizin, onun heyecanını mutlulukla taçlandırmasını temenni ediyor, takımımıza kalan tüm maçlarında başarılar diliyorum."

Herkes de bilir ki, Kedi, Fenerlidir.

Off bee! Ne biçim Fenerliyim... Öleceğim

şu golü Galatasaraya atsalar ofsayt verilmezdi

şu hareket Galatasaraya yapılsa sarı kartı bırak faul bile verilmezdi

şu kafa Galatasaraylı bir oyuncuya atılsa VAR incelemezdi incelese bile hakem gidip izlemezdi izlese bile kırmızı kart vermezdi

haydaa maç sakata geldi
çek oradan febeme bi penaltı
soğanlı bol acılı olsun

Eyüpsporumuzla oynadığımız maçta berke dakika 90 +783468177690748569024690210'da sarı kart görmüştü
başakşehirin kalecisi 65te gördü sarı kartı

Teknik Direktörümüz Jose Mourinho, Rams Başakşehir maçını değerlendirdi

Karşılaşmayı değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, “İkinci ve üçüncü gol yaptığımız değişikliklerden sonra, attığımız ilk gol ise değişikliklerden önce geldi. Zor bir maç oldu hatta dramatik bile diyebiliriz. İyi bir başlangıç yaptık ama golü bulamadık. Baskıyı çok arttırdığımız bir dönemde golümüzü attık. Daha sonrasında rakip oyunu sürekli durdurmaya ve oyunun temposunu düşürmeye, aslında bizim içinde bulunduğumuz durumu değerlendirmeye çalıştı. Çok özgüvenimizi yükseltmemize izin vermedi ama oyunu gererek ikinci yarıda 10 kişiye karşı oynadık ki amacımız daha da baskılı oynamaktı fakat yapmış olduğumuz bir defans hatasından dolayı golü yedik. Topu çok istediğimiz gibi çeviremedik. Çok fazla top kaybı yaptık. Benim için değişiklikler birazcık dramatik oldu ki dediğim gibi rakip çok da fazla vakit geçiriyordu. Kalecileri genç bir kaleci ama bu tarz vakit geçirme hareketlerini çok fazla yaptı. Ben de risk alarak erken oyuncu değişikliklerini yaptım. Becao’yu sakatlık sebebiyle çıkarmak zorunda kaldık ve muhtemelen sezonun geri kalanında olamayacak. Sonrasında maç 10’a 10 oynandı ve bu dakikadan sonra sahaya bir karakter ve ruh koymamız gerekti. Tadic sağ bek, Mert Müldür stoper olarak oynadı. Dolayısıyla o tutku ve isteği sahaya yansıtmamız gerekiyordu. Bugün takımdan asla çok iyi bir oyun beklemedim çünkü belirtmiş olduğum gibi çok fazla baskı, çok fazla gerginlik olan ve üzüntü içeren bir maçtı ama en önemlisi bugün galip gelmekti. Bu galibiyetteki ufacık katkımı da çok iyi bir arkadaşıma, Samet Akaydın’a armağan etmek istiyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Uzun zamandır izlediğim en tuhaf maçlardan biriydi ve Başakşehir'in bazı oyuncuları, maça değil de kavgaya gelmiş gibi davrandılar. Kalecimiz ile birlikte oyuncularımız da sakatlandı. Sonuç sevindirici olsa da maç atmosferi, yaşanan gerginlikler nedeni ile üzücüydü.

Geri