Feminizmi yine mi yanlış anladık?

• Kullanıcı Zeytin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
Konu sahibi son olarak 78 gün önce görüldü
feveran Çünkü onlar n'amlı. Senin namın olmadığı için sıradansın hatta asagiliksin.

“kadınların toplum içindeki rolünü ve haklarını genişletmeyi öngören bir doktrin”
michel’in robert sözlüğü’nden alıntıladığına göre.

“feminizm, cinslerin (kadın ve erkeğin) eşitliği kuramına dayanan ve kadınlara eşit haklar isteyen bir akımdır.”

şunu anlamak lazım ki feminizmin temeli patriarka karşıtlılığıdır.
erkeğin güçlü olmasını isteyen, savaştan korkmamasını gerektiren, eğer dayak yerse "kadın" konumuna düştüğünden onu aşağılayan, hassas olmasını yasaklayan sistem zaten patriarka. feministler de zaten buna karşı savaşıyorlar. yani bu konularda onları suçlamak artık saçmalığın vardığı son nokta. zaten buna karşı savaşıyorlar!

peki bu feministler niye böyle?
türlü türlü feministler var, feminizm kendi içinde de fraksiyonlara bölünmüş durumda. nasıl ki bir liberal ile neo-liberal birebir aynı değilse, sosyalist feminist ile anarka-feminist de aynı değil. buradan başlayabiliriz incelemeye.

peki neden feministler erkek düşmanı gibi?
değiller, aksine erkliği sürdüren birçok alışkanlık ve davranışın erkekleri de aşağıladığını görüyorlar. erkek olduğun için terfi alman beynine, çalışkanlığına, becerine değil de taşşaklarına övgüyken nasıl hakaret olmasın ki?

neden herkese tacizci gözüyle bakıyorsunuz?
bak bu önemli mesele; şartlandık çünkü. böyle en creme de la creme, en elit, en şahane kadın bile bu memlekette 1 değil, 2 değil, 3 değil, 4 değil, onlarca kere tacize uğramıştır. bir yerleri ellenmiştir, zorla bir şeyler tutuşturulmuştur eline, sokakta yürürken laf yemiştir, gece bindiği otobüsün taksinin rotası değişmiştir... ister istemez bir refleks geliştiriyor insan. hayır hepiniz 6 ay için askere gidip döndüğünüzde bir ton abuk davranış sergiliyorsunuz, huyunuz tepeden tırnağa değişiyor; bir de tacizle 20 yıl yaşamaya kalksanıza. daha bu sorular arttırılabilir ama en önemli soruyu da es geçmeyelim:

neden erkek düşmanısınız?
değiliz. bazılarımız öyle, bazılarımız değil. beklentilerimiz örtüşüyor sadece; insan olduğumuz için hak ettiğimiz değeri ve saygıyı görmek istiyoruz.

hepimizin kendini ifade biçimi farklı. 18 yaşındaki ben bile 28 yaşındaki ben bile aynı değilken, birbirinden farklı yüzlerce insanı (bak kadını demiyorum çünkü feminist erkekler de var tatlım) birbirine eşdeğer görmek çok acınası bir handikap yalnız, onu es geçmeyelim.

.

O zaman bir şarkı da Kahtalı Mıçe den gelsin..."damımıza damınıza kar yağdı"

Bunlar hep değişen dünya düzeninin şımartıcı sonuçları bana kalırsa.
Feminizm falan, ne yani?
Herkes her şeyi olduğu gibi yaşasın.

Feminizm herkes içindir.
Feminizm, insanları dış görünüşlerine göre kategorize etmeye ve değer biçmeye karşıdır. Güzellik standartlarına isyan eder.
Sevin feminzmi. Faydası var, zararı yok.
Hesap ödeme ızdırabından da muaf olursunuz.

Soda ictikten sonra geğiremeyenlerden misiniz.s

Geri