Felsefe Felsefe gerçekten nedir(sizin hayat felsefeniz nedir)

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü
Felsefe kişiden kişiye göre değişebiliyor tarih boyu yaşayan nerdeyse çoğu filozoflar bir birleri ile çelişkili sözler sarf etmişdir düşündümki belki bizlerde yaşam felsefemizi sunmak isteriz felsefe sizde nedir hayat felsefeniz nasıldır?

Hayata bakış açısı. Peygamberimiz demiş ki, bir müslümanın felsefeye ihtiyacı yok. (Çünkü hayata bakış açımız Allah'ın uygun gördüğü olmalı) Benim hayata bakışımı bir Çin'li filozofun binlerce sene önce anlattığını keşf ettiğimde kendimi yenilemiş ve daha bilinçli yaşamaya başlamış his ettim. (Lao Tsu) Lao Tzu Kimdir, Sözleri ve Hayatı | SözKimin.com

Felsefecilerin bir dediği öbürünü tutmuyor . Bir araya gelip yüzde yüz anlaşamamışlar . Birinin ak dediğine diğeri kara diyor . Ahlaki konular da bile anlaşamamışlar . HIRSIZLIĞI ahlaksızlığı tavsiye eden savunan hazcı adı verilen yunan filozofları bile var.

Küçükken mavi bir battaniyem vardı. Onu bana halam almıştı. Küçük bir bebek battaniyesiydi. Büyüdükçe üstümü örtmeye yetemediği zamanları bile hatırlıyorum. Fakat hiçbir zaman ondan vazgeçmemiştim. Çünkü o benim mavi battaniyemdi. Beni bütün kötülüklerden koruyordu. O benim en iyi dostumdu.

Bir de üstünde onlarca telefon deseni olan montum vardı. Onu da çok severdim ama kolları acayip acayip buruşuk lastikliydi. Beni sinir ediyordu. Bir de okula giderken annem kapşonunu bağlarken gözlerimi falan kapatıyordu. Seviyordum ama çok sinirleniyordum o monta.

Fakat bunlar benim hayat felsefem değil bu arada.

Filozoflar antik çağda kralların danışmanlarıymış. Ve demiş yunanlı filozofun biri "Şarap, Kadın ve Şarkı" insanın tüm hislerini mutlu eden. Bu da bir hayat görüşü.

68_1370016511706367763213572449101963606187692njpg.jpg

Geri