Tanrı'ya isyan etmek için çok kullanışlı bi başlık olmuş.
Tamam Tanrı'ya laf etmiycem şimdi o bizle ilgilenmiyor. Madem o ilgilenmiyorsa biz baş başa kaldık sevgili Maria. Suçu kendimizde arayalım.
Yaradılış icabı şu gezegenlere ayak basmış en aşağlık varlıklarız önce bunu bi kabul edelim. Kabul edelim ki sorunu çözebilelim.
Fazla yakınlığın getirdiği uzaklıklardayız
Bi insan neden yakınlık kurmak ister ?
Durduk yere istemez bu konuda bi anlaşalım. Ben sanmıyorum yoldan geçen birine '' hoop şştt senle yakınlık kuralım mı '' diye soran biri olacağını... Mesela yolda gördüğün birinin gülüşünden çok etkilenirsin orda sahip olma duygun ön plana çıkar ve bu yolda ilerler ve yakınlık kurarsın. Amaç nedir ? Gülüşün sahibine, sahip olmak. Yani kesinlikle bi istek vardır.. Bu bilgi olabilir, sevgi olabilir cart curt.. Ama %100 bi istek vardır.. Dolayısıyla yakınlık kurma konusunu '' istek '' olarak kabul edebiliriz, zaten öyledir.
Buraya kadar olan anlatımda '' istek '' mevzusunu kabul ettiysek diğer konuya geçelim.
Şimdi burda neden uzağa düştüğümüzü anlatayım.
Günümüzde beni çok güldüren Aşk ilişkilerinden örnek vermek istiyorum.
Biriyle sevgilisiniz diyelim.
Yani yakınlık kurdunuz ( istekleriniz kabul oldu, doruk noktasındasınız )
Aşık olduğun kişiyi Kale (castle) olarak görün hatta bu kale İstanbul olsun.. Sende kendini Fatih Sultan Mehmet yerine koy.
Onca çabalardan sonra sen bu kaleyi fethettin. Kale sahibi sensin.
Ne yapıcaksın ? Tabiki merakını uyandıran şeyleri keşif etmeye çıkacaksın. Yani kişinin hobilerini, gününün nasıl geçtiğini bu tarz belli bi yerden sonra böğğğ getiren şeyleri öğreneceksin.
Herşeyi öğrendin bitti bu kadar. Peki ya şimdi ? Fatih ne yaptı İstanbul'da bu son fetih olsun dedi mi ? Dermi allasen hiç bi fatih fethettiği kaleye '' bu son '' demez (:
Kalktı gitti başka yerleri fethetmeye, seferlere çıktı.
İşte burdaki seferlerde, konumuzdaki '' uzaklık '' oluyor.. Yani sen istediklerini aldın ve gözlerini başka bi hedefe diktin. Olay bundan ibaret.
İnsanız biz ve bu iştahımız asla doymak bilmez. Bunu sizde biliyorsunuz, yoksa başka gezegenlerde mi yaşıyoruz ? Bana göre insan ikili ilişkilerde bu konuları açıp dürüstçe konuşmalı... Yani bi yerden sonra Tanrıça bile olsan birbirimizden sıkılacağımızın bilincinde olmalı.. Çünkü bilirsen onun zararlarından da korunabilirsin.. Ne bileyim insan konuşacak söz kalmayınca, sahile karşı bi sigara yakıp denizi seyredebilmeli.. Biz bunun bilincine varıp şu bitarafları delik iştahımızı terbiye edemezsek daha çoook sözlere meze oluruz.
İşin özeti '' Fazla yakınlık, uzaklık getirmez. '' Delik mide doymak bilmez.
Şimdilik benden bu kadar duruma göre ayrıntılara girebiliriz. :hi::hi: