Fazla Doğum Yapmanın Zararları Nelerdir?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kadınlar Kulübü Arşiv
Fazla Doğum Yapmanın Zararları Nelerdir?

timthumb.php

Fazla doğum yapmak zararlı mı tartışması sürekli tıp alanında gündeme geliyor. Bazı tıp bilimcileri doğum yapmanın anneye faydası olduğunu söylese de bazıları fazla doğum yapmanın zararlı olduğu düşüncesindedir.
Doğum yapmanın zararları olarak her geçen doğumda annenin yaşının artması ve yaş ilerlemesine bağlı doğum risklerinden kaynaklı olduğu görülüyor. Diğer yandan ise çok tercih edilen sezaryen doğumun her defasında anne sağlığında ki riskleri artırdığı da kanıtlar arasında yer alıyor.
Normal doğum olarak 5′ten fazla doğumun yüksek riskli olabileceği ve anneye zarar vereceği düşünülürken, 20. hafta öncesinde gerçekleşen doğumların bu sayıya dahil edilmediği 20. haftanın öncesinde ki doğumların düşük niteliği taşıdığı da belirtilmektedir.

Ortak bir fikirde buluşmaları zor bu konuda galiba insanlar hangisine inansın ki

artık ne yapıyolar bilmem de hiç durmak yok işte her sene 1 tane :D

bence 3 çok en güzeli 1. hatta hiç aslında ama yapacak bişey yok.

faydası olduğunu da düşünenler mi varmış ? ne gibi faydası olabilir ki ?

Vücudun kendini toparlaması için 2 yıl lazım en az. 35 yaşına kadar isteyen 2 yıl arayla istediği kadar yapsın, bana ne :honk:

Tek çocuk cinayettir diyor psikologlar. En az iki tane olmalı.

ben maddiyatıma bakarım arkadaş. eğer 2. çocuğun masraflarını bunu söyleyen psikolog karşılayacaksa yapalım sorun değil (:

Zaten gidişat kötü ben psikologların dediklerinin hepsine inanan biri değilim.

ben maddiyatıma bakarım arkadaş. eğer 2. çocuğun masraflarını bunu söyleyen psikolog karşılayacaksa yapalım sorun değil (:

Zaten gidişat kötü ben psikologların dediklerinin hepsine inanan biri değilim.

Bence bu konuda haklılar. Dur tartışma açalım. :p

bence değiller. (:

Doğuda gencecik kadınlar fazla doğum yaptıkları için 45-50 yaşında gibi görünüyorlar.Ömürleri hamilelikle geçiyor.Yazık günah..Kendi iradeleri dışında bir hayat sürüyorlar.

rahim sarkmasi ve sarkik gogusler.
deforme olmus beden. psikolojik sorunlar.

Kadının fiziksel sağlığı açısından 30 yaşından önce bir çocuk yapması toplumda en sık görülen kanserlerden biri olan Meme Kanseri ne karşı koruyucu bir faktördür.

4 ten fazlasını da sağlık açısından uygun bulmuyorum, özellikle normal doğumlarda yaşlılıkta inkontinans gibi kötü sorunlar ortaya çıkabiliyor, her gebelik anne vücuduna yeni bir yük demektir ve risklidir. Bakılabilcek sayıda, zamanında , planlanmış gebelik herzaman doğru olandır.

Sezeryanı doktorlar önermiyor , normal doğumlarda annenin yenilendiğini söylüyorlarmış doktorlar, sezeryanla dopum yapan bir arkadaşım var, üstünden kaç yıl geçti hala sızlanıyor. Vucudun kendini toplaması içinde normal doğumdan sonra 2 yıl geçmesi yeterliymiş.Doktor doktoru tutmuyor ama biri ak diyor biri kara =)

Geri