fazla antidepresan içmek öldürür mü?

Konu sahibi son olarak 3693 gün önce görüldü
Soru;fazla antidepresan içmek öldürür mü?
Dç. Dr Mehmet ÖZTÜRK cevapladı;
Bu oldukça zor ihtimaldir özellikle uyku hapları ve antidepresan içerek ölümler eski türk filmlerinde görüldüğü gibi değildir.. zira aşırı dozda ilaç tüketimi herzaman ölümle sonuçlanmaz.. Genellikle hasta günün 2 3 gün uykuda geçirir ve uygun bir müdahale ile hasta genellikle zarar görmeden bu durumdan kurtulur. Çoğu zaman kusma ile vücut mekanızması bunu zaten dışarı atmaktadır.

En sevilmeyen hasta grubu ilaçla intihar edenler.

Toksik doza ulaşıp da müdahale edilmesin de nasıl öldürüyor görün.
Doz aşımı vakaları keyfimize yoğun bakıma yatırmıyoruz.

antidepresan kacıncı aydir.ddd

pieta valla ben demedim doktor dedi :D hani eski türk filmlerinde oluyo ya içiyo hemen ölüyolar :D

pieta peki Kaç saatte bi 2. ilaçı içebilir vücut tepki vermemesi için???

İlacın etkinliğine ve dozuna göre değişir bu, vücuttan atılımı bile ilaca bağlı.

mesela diyelim ki ilacı içtik bir şekilde doz fazla geldi ama doktora da gitmek istemiyoruz. ilacın vücuttan doğal yollardan hızlı bir şekilde atılması için evde çözüm nedir fazla su içmek olabilir mi?? veya kusmak?

mesela diyelim ki ilacı içtik bir şekilde doz fazla geldi ama doktora da gitmek istemiyoruz. ilacın vücuttan doğal yollardan hızlı bir şekilde atılması için evde çözüm nedir fazla su içmek olabilir mi?? veya kusmak?

Yok artık, doktora gitmek istemiyoruz ne? -)
Biz mideyi yıkayıp, aktif kömür verdikten sonra bile yoğun bakımda yatırıyoruz. Yani evde kussan bile ölme ihtimalin var .p

Yok artık, doktora gitmek istemiyoruz ne? -)
Biz mideyi yıkayıp, aktif kömür verdikten sonra bile yoğun bakımda yatırıyoruz. Yani evde kussan bile ölme ihtimalin var .p

Mesela yani 2 tane içtik yine de fazla geldi kafamız Falan Dönüyo Gitmicem işte doktora banane .s.s nasıl düzelicez ? :D

Pes ediyorum, aldığında konuşuruz .p

hasta neyse de 114 beni verem ediyodu wafflem .p

Bana en sevdiğim tatlı ile hitap ettin resmen :dyg: yerim .p
Beni eskiden deli ediyodu aslında.
Hele şu parasetamol zehirlenmesinde asetilsisteinli tedaviyi hızlıca okuyo ya ağzına kürekle vurasım geliyodu adjgkjkl

Bana en sevdiğim tatlı ile hitap ettin resmen :dyg: yerim .p
Beni eskiden deli ediyodu aslında.
Hele şu parasetamol zehirlenmesinde asetilsisteinli tedaviyi hızlıca okuyo ya ağzına kürekle vurasım geliyodu adjgkjkl

wafflesın sen :o, ben de çok severim :srl:
hastada neye bakmasam onu soruyodu kadın :D
bi de her mantar yiyip kusanı , koagülopati olur diye
onun yüzünden 3 gün takip ediyoduk acilde , akraba oluyoduk :p
sana hiç gelmesin, hastalar da ayrı bi tribal problem

wafflesın sen :o, ben de çok severim :srl:
hastada neye bakmasam onu soruyodu kadın :D
bi de her mantar yiyip kusanı , koagülopati olur diye
onun yüzünden 3 gün takip ediyoduk acilde , akraba oluyoduk :p
sana hiç gelmesin, hastalar da ayrı bi tribal problem

Mantar için aramıyorum ben ya, 1000 cc içine 4 tane asist pantpas atıp kcft takibi yapıyorum, değerler anormalse yatırıyorum, değilse 3.gün gel dahiliyeye kcft kontrolüne deyip yolluyorum :D
Ya suisid olmadığı sürece sıkıntı etmiyorum da suisid olunca ilgilenesim gelmiyo -)
Hangi meyveler var içimde .p

Mantar için aramıyorum ben ya, 1000 cc içine 4 tane asist pantpas atıp kcft takibi yapıyorum, değerler anormalse yatırıyorum, değilse 3.gün gel dahiliyeye kcft kontrolüne deyip yolluyorum :D
Ya suisid olmadığı sürece sıkıntı etmiyorum da suisid olunca ilgilenesim gelmiyo -)
Hangi meyveler var içimde .p

biz herşeye arıyoduk ya, öyle yapıyolardı diğer arkadaşlar da
dahiliyecimiz de saolsun hiç yardımcı olmazdı
senin içinde çilek, muz kivi 3lüsü var bi de beyaz çikolata
sabahın köründe acıkıyorum gün bitmiyor sonra :icon_wink:

Geri