Fatih Portakal'dan Ekrem İmamoğlu'na zam tepkisi

🕒 Konu sahibi 23 saat önce aktifti
Fatih Portakal, Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerden önce tasarrufla zam yükü bindirmeyeceğini söylediğini hatırlattı.
zam_8875.jpg

İstanbul'da ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam geldi. Tek biniş ücreti 2,60'tan 3,50'ye çıktı.

Taksi ve minibüs ücretlerine gelen üst üste zamların ardından gelen bu karar tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili tweet atan Fatih Portakal, Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerden önce zam yapmayacağını söylediğini hatırlattı.

"ZAM YÜKÜ BİNDİRMEYECEĞİNİ SÖYLÜYORDU.."

Fatih Portakal,*"İstanbul ulaşımı %35 zamlandı. Biri sağdan vuruyor, diğeri soldan. Başkan, seçim öncesi tasarrufla zam yükü bindirmeyeceğini söylüyordu.*Çok şeye kamera önünde açıklama yapan İmamoğlu bu kez yazılı açıklama yaptı. Aslında bu kez de çıkıp gerekçelerini anlatması gerekir."*ifadelerini kullandı.

İmamoğlunun herşeyini savunan, ona biat eden Fanatikler söylemeden ben söyleyeyim.
Ama akpli Gavıncık belediyesi de ulaşıma zam yaptı ne var yani !
Sahtekar sahtekardır, lamı cimi yoktur

Arkadaşlığınız mı bitti.

Bu olmaz. Gerçekten bu konular artık siyasetüstü bir hal almaya başladı. Belediyenin kaynağa ihtiyacı varsa bu vatandaş olmamalı. Ulaşıma zam, su-elektrik-doğalgaz'a zam, benzine zam, sınav harçlarına zam ülkenin bütün yükü vatandaşın sırtına binmiş vaziyette. Tamam sonuçta metrobüs öpücükle çalışmıyor ama 90 kuruş gerçekten ciddi bir zam olmuş. Bu yanlıştan dönülmesi gerek.

Türkiye'de zamlar asla önlenemez kimse boşuna hayal kurmasın.
Ekonomin kötüyse, üretim yoksa, saman dahi ithal ediliyorsa,......zamlar gelir ve daha da fazlası gelecek. Hiç bir brlefiyr başkanı tek başına bu zamları engelleyemez.
Ekonomiden, üretimden, ithalat ve ihracattan,..... kim sorumlu ise o sorumludur bu zamlardan.
Ve bu kural her devlet için geçerlidir sadece Türkiye için değil.

İmamoğlunun herşeyini savunan, ona biat eden Fanatikler söylemeden ben söyleyeyim.

: )

Ekrem İmamoğlu'na oy verenler bu olayı eleştirdi diyelim sen hükümet zamlarını eleştirebilecek misin? Çıkıp iki laf diyebilecek misin?
Sahtekar diyerek tehlikeli sularda yüzüyorsun. Cumhurbaşkanı olsun, bakanlar olsun zam yok dedikten ertesi gün zam haberlerini gördük. Sen şimdi cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza sahtekar mı diyorsun, valla 155'i ararım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu akepeli arkadaşların anlamadığı bazı şeyler var, hayretle izliyorum. Ekrem İmamoğlu'nun tatilini de en çok ona oy veren insanlar eleştirdi, zam haberini de yine ona oy veren insanlar eleştiriyor. Birine oy vermek her yaptığını desteklemek demek değildir. Bir şey yanlışsa yanlış, fazlaysa fazladır. Güdülürken yarabbi şükür diyen bir zihniyet maalesef benim siyaset anlayışıma da, siyaseti geç vatandaş olarak sürdürdüğüm yaşam anlayışına da uymuyor.
Bir de gelip burada ''hadi bakalım şimdi ne diyeceksiniz ehe mehe'' yapıyorsunuz. Ülkede gördüğünüz tek zam bu mu? Millet kan ağlıyor, hala sidik yarıştırır gibi hadi bakalım gelin de bi şey söyleyin, hadi bakalım partizanlar bu da hoşunuza gidiyor mu falan diye sıraya giriyorsunuz marifetmiş gibi.
Şu zamlardan mutlu olabilen bir vatandaş var mıdır? Hatay'da daha bugün bir adam çocuklarım aç diye kendini yaktı, zam savunulacak bir şey olabilir mi ya?
Tatili tartışırsın, söylemlerini tartışırsın da kendi yapamadığınız, gözü kapalı savunduğunuz şeyler için gelip burada muhalif gördüklerinizi gaza getirmeyin.
Aklı, mantığı olan insan zaten bunları eleştirir. Körü körüne particilik falan değil bizim işimiz, körü körüne İmamoğluculuk falan da değil. Kendi yaptığınız şeyleri muhalifler yapsın diye dua ediyorsunuz herhalde. Üzgünüz valla, koyunları severiz ama koyun olmayı değil.

Ortada bir yanlış varsa yanlış demek gerekir. Yanlışı yapan diğer kişiler örnek gösterilerek kendilerini temize çıkartmak isteyenler sadece kendini kandırırlar.

Herkes sanıyor ki. İmamoğlu belediye başkanı o ne derse o oluyor.Bunun alt kurulları var. Onların onayı olmadan olmuyor. O kurullarda AKP MHP CHP ve iyi partide var..akp MHP onaylanmazsa geçmezdi o zam diye düşünüyorum.

Imamoglu’nun bazen fazla sov yaptigini dusunuyorum. Eger zam yapilmayacak diyorsan yapmayacaksin, yapma ihtimalin soz konusu ise yapmayacagim demeyeceksin. Ha her siyasetci boyle bu normal diyorsan, baskasini elestirmeyeceksin.
Ancak baslik genelinden goruldugu uzere iktidar yaninda olmayan cogu uyemiz ekrem beyi elestirmis. Yani oy verdiler diye, aman ekrem baskan ne yaparsa dogrudur dememis.
Aynisini iktidari destekleyen insanlardan da ben sahsen bekliyorum. Ama yapacaklar tek sey rivrivriv.

Vergi vatandasin vermesi gereken bir yuktur. Bunu faiş fiyatlarda almak yanlis hatta hirsizliktir. Tam uc yildir ulasima dolayli yollardan benzini bakimiyla mazotuna vs zam yapildi.
Simdi bu zammi Ekrem bey keyfi oldugu icin mi yoksa, zorunda kaldigi icin mi imzaladi?
Zamlari elestireceksen buna AKP'den baslayacaksin ki samimiyetine inanalim

Son olarak insanlara sahtekar demek ne haddin ne hakkindir. Her zam yapan sahtekarsa iki bakan ve Sn CB'nina hakaret ettigin icin 155'ararim.

Silivri soguktur, yapma!

: )

Ekrem İmamoğlu'na oy verenler bu olayı eleştirdi diyelim sen hükümet zamlarını eleştirebilecek misin? Çıkıp iki laf diyebilecek misin?
Sahtekar diyerek tehlikeli sularda yüzüyorsun. Cumhurbaşkanı olsun, bakanlar olsun zam yok dedikten ertesi gün zam haberlerini gördük. Sen şimdi cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza sahtekar mı diyorsun, valla 155'i ararım.

Cumhurbaşkanımız bu ülkede seçilmiş en dürüst adamdır. Konu o değil, kurtarıcı olarak gördüğünüz Ekrem.
Sen anladın onu. Kime yalancı sahtekat dediğimi :)
Bazı şeyleri sen ve senin gibiler söylemeden ben söyleyeyim dedim, yine yanılmadım.
Birakın bı fanatikliği.
Haberde adı geçen kankaların diyaloğunu yorumla

Jesse hiç değişmiyon be.

Yerindeydi. Çünkü ne sağcı ne solcu olarak bakmıyorum dedi, sadece objektif konuştu.
Adamın istanbullulara verdiği bir çok vaat vardı.
Özellikle de öğrencilere. Kısacası bunda da umduklarını bulamadılar, hayal kırıklığı yarattı.
Hani "HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK'TI?"

Vergi vatandasin vermesi gereken bir yuktur. Bunu faiş fiyatlarda almak yanlis hatta hirsizliktir. Tam uc yildir ulasima dolayli yollardan benzini bakimiyla mazotuna vs zam yapildi.
Simdi bu zammi Ekrem bey keyfi oldugu icin mi yoksa, zorunda kaldigi icin mi imzaladi?
Zamlari elestireceksen buna AKP'den baslayacaksin ki samimiyetine inanalim

Son olarak insanlara sahtekar demek ne haddin ne hakkindir. Her zam yapan sahtekarsa iki bakan ve Sn CB'nina hakaret ettigin icin 155'ararim.

Silivri soguktur, yapma!

Ooo yüce urologpt yine yaptı yapacağını.
Zam yapan sahtekat değil, Portakalınızında dediği gibi, Zam yapmayacağım diyip zam yapan sahtekardır.
Aldı mı mevzuyu kafan

Çünkü olaya belediyecilik olarak bakılmadığı için bunlar yaşandı. Hep bu koyunlar yüzünden.( Yazdığım buradan bazı arkadaşların sözleri, siyasi görüşümü seçim döneminde sandıkta belirtmeyi tercih edenlerdenim ben.)

Yerindeydi. Çünkü ne sağcı ne solcu olarak bakmıyorum dedi, sadece objektif konuştu.
Adamın istanbullulara verdiği bir çok vaat vardı.
Özellikle de öğrencilere. Kısacası bunda da umduklarını bulamadılar, hayal kırıklığı yarattı.
Hani "HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUCAK'TI?"

Hükmete muhalif olmak, hatta onlardan nefret etmek en doğal hakkımız.
Muhalif bir üyeden Bu yorumun gelebileceğini hiç tahmin etmiyordum. İlk ve tek olarak aklımda kalacaksınız.
Tebrik ediyorum.

Geri