Fatih Altaylı'dan "Oppenheimer" yorumu

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Gazeteci Fatih Altaylı, dünya çapında önemli hasılat elde eden Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" filmini izleyip yorumunu kendi YouTube hesabında paylaştı.

Altaylı, "Doğrusu beğendim. Oppenheimer'ı gayet iyi biliyorum neler yaptığını yapmadığını. Ancak özel hayatını incelemek hiç aklımdan geçmemişti. Film özel hayatıyla çok güzel ilgilenmiş" dedi.

Altaylı, filmle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Amerika'nın demokrasi görüntüsü altında aslında nasıl bir baskı rejimi olduğunu, aynen Türkiye gibi nasıl birtakım insanları kullanıp sonra siyaset değişikliği rejim değişikliği sonrasında kendisine hizmet etmiş insanları nasıl karalayıp attığını, yer yer nasıl dinsel ve ırksal baskılar uyguladığını bilim dünyasının içerisine devletin elini sokmasıyla ne gibi çirkinlikler ortaya geldiğini falan çok güzel anlatmıştı. Daha iyi olabilir miydi, bilmiyorum. Christopher Nolan iyi bir yönetmen bildiğim kadarıyla. Biraz Amerikan milliyetçisi filmlerini de görmüştük. Burada öyle bir milliyetçilik yoktu. Dengeli bir biçimde sunmuştu. Oppenheimer için üzüldüm, bana göre önemli bir fizikçi. Karadelikler konusunda herkesten daha ileride ama atom bombası meselesine odaklanınca asıl tarihe daha pozitif yönde bir şeyde bırakıyor orayı. Einstein ile ilişkisi çok ilginç.... Çok iyi bir film olduğunu düşünüyorum Oppenheimer'ın."

Kaynak

1692356504358-sadsad.jpg

Bu adam ani parlaması ile aklımda kaldı hep. Koç burcu olabilir mi acaba

Geri