EdLmaster
Mutlu Yıllar
-
-
-
-
-
-
- Web sitesi
- www.tic10.com
Pazar akşamüstünden beri Silivri’de tutuklu bulunan meslektaşım ve Galatasaray Lisesi’nden arkadaşım Fatih Altaylı, kendisine ilettiğim soruları cevapladı. Umarım en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur.
Hukuki süreci değerlendiremem çünkü ortada bir hukuk yok. Adem Sözüer ve Rezan Epözdemir ve hatta Mücahit Birinci o süreci gayet iyi değerlendirdi.
“Asla beni hasım gibi görmediler”
- Her ne kadar Silivri Günlükleri’nde anlatmış olsan da, gözaltında alındığın günden beri yaşadıklarını ve hukuki süreci nasıl değerlendirdiğini bir de bana özetler misin?
Hukuki süreci değerlendiremem çünkü ortada bir hukuk yok. Adem Sözüer ve Rezan Epözdemir ve hatta Mücahit Birinci o süreci gayet iyi değerlendirdi.
“AKP’li dostlar ‘gelme’ diye haber yolladı”
- Tutuklanacağını tahmin etmiş miydin? Açıkçası ben adli kontrol, belki ev hapsi gibi şeyler bekliyordum. Konuşmanın sosyal medyaya çarpıtılarak düştüğünden ve troll saldırısından herhalde haberin olmuştur. Yine de bundan tutuklama çıkmasına şaşırdın mı?
- Boş koltuğun neredeyse 1 milyon 500 bin izlendi, aylık izlenmen neredeyse 20 milyon civarında. Türkiye’de hiçbir alanda – özellikle de siyaset alanında – böyle bir izlenmeye ulaşan isim yok. Türkiye’de artık ana akım kanallar bile bu kadar izlenmiyor. Bu kadar hedefe konmanın sebebi çok izlenmen, kamuoyu oluşturman mı?
“Yasal olmayan talepleri yargıya taşırım”
- Tutuklanmanın hemen ardından RTÜK, YouTube kanalına lisans için 72 saatlik bir süre verdi. Bu ihtara uyacak mısınız? Uymazsanız ne olabilir?
“Cübbeli’nin bedduası tutuyor ama duası kabul olmuyor”
- Cübbeli Ahmet’in hakkında söyledikleri için ne düşünüyorsun?
- Günlerin nasıl geçiriyor? Yazıyor, okuyor musun?
- İktidarın eleştirel gazeteciler ve basın kuruluşlarına yönelik baskılarına karşı gazeteciler ne yapabilir?
“Korku kimseyi paralize etmesin”
- Medyascope aracılığıyla yurttaşlara göndermek istediğin bir mesaj var mı?