Fata Morgana Nedir?

Konu sahibi son olarak 1551 gün önce görüldü

g6G5mN.jpg

Atmosfer bilimci Jill Coleman, "Isınan hava yükselirken, kendisinden sıcak hava katmanıyla karşılaştığında sıcaklık terslemesinden halk arasında 'serap' denilen 'Fata Morgana' optik olguları oluşur" sözleriyle gökyüzündeki kent görüntüsünün aslında bilimsel olay olduğunu belirtiyor. "Fata Morgana" nedeniyle yüzyıllarca birçok hayalet gemi efsanesi çıkmıştı.

1Eoy85.jpg

Aslen görülen seraplara ve sıcak asfalt üzerinde gözlemlenen optik yanılgılara verilen addır. Oluşma sebebi ısınmış havada değişen kırılma indisi farkıdır.
Bu ismin verilmesinin sebebi, Kral Arthur'un üvey kardeşi Morgana le Fay'dan kaynaklanmaktadır. Ejderhanın nefesini kontrol etmek için Merlin'i ketenpereye düşüren Morgana'ya, Merlin bunu ödetir ve onu bir kristalin içine hapseder.Dışarıdan kırılmiş dalgalanan bir görüntü arkasında görülmektedir. Bu isimli doğa olayında da görüntü benzer tanımlandığından bu isimle anılmaktadır.
(ekşişeyler,sabah)

b605qj.jpg

k6Dkq9.jpg

BzdMqQ.jpg

oVmgbR.jpg

Hımm, durum vahim diyorsunuz.
Al Pacino, Yaralı Yüz, Film, Fata Morgana.
Buldum, görünenin ardındaki yanılsama:)

o değil de ne kadar karizmatik bir isim değil mi?
nickimi fata morgana olarak değiştirmeyi düşünürdüm ama evli barklı adamım, başımı derde sokmayayım.

Bi de Hannah Montana var ama onun da konumuzla ilgisi yok tabi :kaç:

unutmadan,
sayenizde yeni bir bilgi de edinmiş oldum. kafamda tony montanayla bağdaştırınca da unutulmamak üzere sabitlendi. bu açıdan teşekkür etmek isterim. saygılar sevgiler
Saygılar benden. Bilgiye ilginize ve hoş tutumunuza ben teşekkür ederim. :hi:

ya onu boşverin siz bilgiyle falan işi olmaz onun beni kıskandığından şey yapıyor. engelleyin gitsin bence

Aslında Fata Morgana fiziki bir yanılsama.
Fakat Başak'ın örneği de isim benzerliği olsa da aslında konusu açısından bir yanılsama içeriyor. Aynı kişinin iki farklı karakteri var dizide.Bir olan bir ideal.

Çavlan hanım siz onun kusuruna bakmayın, ben gelince bilgiç havası söndü ondan böyle agresif
Ben teşekkür ederim değerli konunuz için, iyi günler dilerim. :asilkiz:

Estağfurullah:))
Ben teşekkür ederim Başak hanım katkınız için.:hi:
Ayrıca geçmiş olsun,geçen gün için.Sağlığınız hep iyi olsun dilerim.

Geri