Farklı çevre edinmenin yolları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İnsanın sosyal çevresinin çoğu iş ile sınırlı kalsa da farklı insan tanımanın en güzel alternatifi, kulüplere üye olmak veya organizasyonlara katılmaktır.
Her kültürden ve meslek grubundan insan tanımakla kalmayıp aynı zamanda kaliteli bir çevre edinme şansı da elde edilir.
Binicilik kulübü, tenis kulübü, dağcılık kulübü ya da belli kişilerin daveti ile katılma şansınız olan kulüp üyelikleri bu şekilde sıralanabilir.
Çeşitli kurslar, doğa sporları organizasyonları, kültür turları ve hafta sonu etkinlikleri de genel anlamda her bütçeye hitap eden aktivitelerdir.

en çok istediğim şeylerden biri at binmek nasıl bir duygu acaba

ben emeklilerin ağırlıklı olduğu fotoğrafçı gruplarıyla takılıyorum.
ben onlara EFT diyorum. yani emeklilikte fotoğrafa takılanlar

en yakın arkadaşım ablam. ailem yanımda. az sayıda sağlam dostluklarım var. iş arkadaşlarımı da seviyorum. elbette hayatımızın bir noktasında kesişen insanların olması da kaçınılmaz. frekansı tutturursam devam ettiririm ama farklı çevre edineceğim diye fazladan bir uğraşa girmem. bahsi geçen etkinlikleri de saydıklarımla yapmayı tercih ederim.

aile dostları, iş çevresi, üniversite dostlukları, lise arkadaşlıkları derken hatırı sayılır, güzel bir çevrem var. gittiğim kurslarda edindiğim de bir çevrem vardı ama kalıcı olmadı, o dönem gezdik, güldük, eğlendik.
benim söyleyeceğim şey aktiviteden ziyade insanların farklı insanlarla tanışma girişkenliği. hemen örnekliyorum; geçen iş sebebiyle bir resepsiyona katıldım daire başkanıyla. resepsiyonda daire başkanımızın tanışı olan benim yaşlarımda bir genç kadınla karşılaştık, onlar muhabbet ettiler, kadın beni de muhabbete dahil etti; resepsiyondan ayrılırken de telefonumu alıp dışarıda da görüşmek istediğini söyledi. ta-taa. işte bu kadar. çok takdir ettim, bu medeni cesareti ben.
durun devamı var jdjd numaralaştığımız için son aramalarımda kalmış, sabahın köründe uyku sersemi kadını yanlışlıkla aramışım. hemen kapadım ama çaldırmışım. kadın bir süre sonra döndü bana. yanlışlıkla aradığımı söyleyince de “o saatten beri uyanığım, uyuyamadım, bunu telafi etmeniz lazım” dedi. kfjfj ben de “o zaman size bir kahve ısmarlayayım ben” dedim. böylece sözleştik. benim yöntemim de yanlış çağrılar galiba… kfjfj biraz da flörtöz olmuş sanki ahaha olsun napalım kfjf

Düğün, Toplantı, Bar'lar, Kaffe'ler, yeni kişiler tanımak için en uygun yerler.

Bugüne kadar pek çok kulübe ve topluluğa girdim çıktım, lakin şu lottery club denen şeye bir türlü giremedim. İçimde uktedir.

Sosyalleşmekten ziyade çapkınlık amaçlı bir edinim içerisine girmek istediğimde dışarıda kedimle yürüyordum ya da konunun komşunun golden köpeğini sahilde gezdiriyordum. Sürekli kadınlar yolumu kesiyordu, akşama kafeterya buluşması ya da night club daveti falan düşüyordu. Güzel günlerdi. Pandemiden beridir bu aktiviteleri yapmıyorum. Canım istemiyor.

Yeni insan tanımanın bazı riskleri vardır ve bu sebeple hangi ortamda tanıştığınız çok önemlidir ayrıca ortak ilgi alanları olan insanların birbiri ile kaynaşması çok daha kolaydır. Kulüp üyeliklerinin avantajı ise buraya gelen insanların belli bir iş çevresine dahil olmalarıdır.

@ismail89 kafe / bar tanışmaları pek güvenli değildir.

Yeni insan tanımanın bazı riskleri vardır ve bu sebeple hangi ortamda tanıştığınız çok önemlidir ayrıca ortak ilgi alanları olan insanların birbiri ile kaynaşması çok daha kolaydır. Kulüp üyeliklerinin avantajı ise buraya gelen insanların belli bir iş çevresine dahil olmalarıdır.

@ismail89 kafe / bar tanışmaları pek güvenli değildir.
Kulüplere sade dışa kapalı olan insanlar gider. Böyle insanlara pek güven olmaz. Bar'a herkes gider.

Bana çok zor geliyor ahah, finansla ilgiliyseniz ama fodere gelin. Onun dışında yüksek lisans da başarılı bu konuda. Genelde kalıcı olanlar arkadaşların arkadaşları.

Esnaflık yapın oyle çok çeşit taniyorsunuz ki , bunlar nerede yaşiyor acaba ya da ben nerede yasiyormusum bunca zamandir diyorsunuz .
Mafyadan escye cevrem olustu allahima bin şükür ,o

farklı ortamlar
her şeyi benden beklemeyin

Kulüplere sade dışa kapalı olan insanlar gider. Böyle insanlara pek güven olmaz. Bar'a herkes gider.
Dışa kapalı insanlar derken?
Kulüp üyelikleri genelde davet ile gerçekleşir yani iş çevresinden güvenilir bir referans olmadan çoğu kulüp üyelik kabul etmez ancak yine de farklı kulüp çeşitleri var ve en azından kimim kim olduğu belli oluyor.

Bar ve kafeye gelen kişinin gerçekte kim olduğunu nereden bileceksin?

Sosyal çevreyi belli kişi sayısında sınırlı tutmak isteyenler de olabilir ancak şayet değişik meslek grupları ya da kültürden insan tanımak istiyorsanız barlarda / kafelerde tanışamazsınız, riskli bir durum maalesef.

Fırsat buldukça kitap okuma grupları yada hobisel (çini, suluboya, zumba) etkinliklerine katıldığımda oluşabiliyor. Ama uzun soluklu olmuyor. Şimdi de online herşey. Sanki insanlar birbirinden daha çok kaçar oldu.

Geri