Fantastik/Bilimkurgu kitap önerileri

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bu ara böyle bir arayıştayım. Öncelikle harry potter serisi, lotr serisi (zor da olsa, geç de olsa:d) okudum; salvatore’un çoğu kitabını okudum. Daha farklı önerileriniz varsa çok memnun olurum. Zaman yolculuğu temasını da seviyorum, bilimkurgu önerilerinizde bu tema varsa çok mükemmel olur.
Bu da bu konudaki kitap önerilerimizi paylaşabileceğimiz bir konu başlığı olsun.

Allah sizi bildiği gibi yapsın. İlk defa bir konumda tek başıma kalmışım, yok mu len bir fantastiksever yiğit? @Thalassa senden çok umutluydum:emoji_sob: @Lefty ?

@Larien,

Fantastik özellikle bana çok uzak bir tür ancak başlık iyi olmuş, forumda ilgi duyan çok kişi var.

Uzmanlık alanım. Ezelden beri severdim. Son 3 senedir sadece fantastik edebiyat okuyorum.

İlk olarak direkt önerebileceğim seri. ; Kral Katili Güncesi serisi. İki kitaptan oluşuyor ; Rüzgarın Adı ve Bilge Adamın korkusu.

Harika bir eser. Ama 3 leme olarak tasarlanmış. İlk iki kitabı yayınlandı 12 senedir 3. Kitap gelmedi henüz. Bunu bilerek oku lütfen.

Tek bir kitap olsun bir okuyuşta bitsin diyorsanızda Elantris - Sanderson çok tatlıydı.

Elbette bilimkurgu'nun allahi olan
Arthur C. Clarke okunmali kesinlikle.
Benim tavsiyem;
Once , Clarke'ın 1968 tarihli 2001: A Space Odyssey'i ki filmide var.
Sonra devami niteliginde;
Bir Uzay Efsanesi / 2001 - 2010 - 2061 - 3001: Son Efsane
Olarak yapabilirsin.
Adam 50'li yillarda gelecegi yazmaya basliyor.

Ha bide matrix evrenini seviyorsan evrenin esinlendigi kitap olan William Gibson - Neuromancer'da tavsiye ederim. Oda cyperpunk bir dunyanin makinelesmesini anlatiyor.

Allah sizi bildiği gibi yapsın. İlk defa bir konumda tek başıma kalmışım, yok mu len bir fantastiksever yiğit? @Thalassa senden çok umutluydum:emoji_sob: @Lefty ?
ok, bu konuyu takip edecegim:d severim fantastik kitaplari, yup. sorry gec kaldigim icin:d

eger bunu okumadiysan:
karanlik tuhaf sirlar, ask, hafif gothic ve horor, biraz folklor, iki yakin kiz arkadasin tuhaf trajedi hikayesi (toksik bir arkadasliklari var, ama birbirlerine bir nevi ihtiyaclari da var), biraz cadili hokus pokus'lu, gizemli ve nihayetinde hikayenin sonunda "aaaaaaa.... anlamaliydim." dedirtiyor. dedirtiyor, ama asla bilemezdin boyle olacagini. "aaaaa.." dedirtecegi kesin ama :d indigo ve azure'yi ilginc bulacaksindir bence. hatta bu tarz kitaplarda benim en cok hosuma giden sey, yazarlarin kendi kulturlerinden veya ilgi duyduklari kulturlerden (folklor) bir seyler eklemeleri. herkes aslinda hep kendinden bir seyler birakiyor hikayelere. onlari bulup anlamam, yazarla bir sekilde bagdastirabilmem hosuma gidiyor iste:d

1749756746934.jpeg

Son düzenleme:
Salvatore çok kitabı var ya oku oku bitmiyor.
Ben 2-3 ay önce 3 cisim probleminin Türkçesine bir bakayım diye sipariş vermiştim. Yanlışlıkla Dune serisinin 6 kitabını yollamışlardı. Okurum hem de daha fazla kitap diye ses etmemiştim. Çok övüyorlardı güzel gidiyor şimdilik. Okumadıysan Dune serisini tavsiye ederim.

Salvatore çok kitabı var ya oku oku bitmiyor.
Ben 2-3 ay önce 3 cisim probleminin Türkçesine bir bakayım diye sipariş vermiştim. Yanlışlıkla Dune serisinin 6 kitabını yollamışlardı. Okurum hem de daha fazla kitap diye ses etmemiştim. Çok övüyorlardı güzel gidiyor şimdilik. Okumadıysan Dune serisini tavsiye ederim.
Sıkıcı seri. Okurken zorlandım bayağı. Fazla dağınık.

Madem geldim konuya tekrar ; Zaman Çarkını da önereyim.

Sıkıcı seri. Okurken zorlandım bayağı. Fazla dağınık.

Madem geldim konuya tekrar ; Zaman Çarkını da önereyim.
ay, bana da hediye geldi; fantastik şeyler sevdiğimi bildikleri için sağ olsunlar...... ama ilk kitabı zor bitirdim, o kadar daraldım yani. ama senin şu dediklerini sıraya aldım, en kısa zamanda edineyim. hatta şu dune serisini satayım da onları alayım.dlfjdfg

silmarillion sonrası fantastik türüne tövbe ettim. benden uzak olsun.

silmarillion u 3 kere okumaya çalışıp yarıya gelmeden bıraktım çok ağır çok fazla insan var bir süreden sonra kim kimdi diye karıştırmaya başlıyorum.
ama okuyacağım

jrr tolkien'in bütün eserlerini okudum sadece silmarillion kaldı okumadığım

Fantastik , bilimkurgu flm,dizi tamam da kitabı nedir Sevgili Larien allasen ,s

Geri