Fakirlikten Kurtuluş Duası

Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
Servet İsteme Duası

"Allahumme inna nes'elüke-lhüdâ vettukâ vel-afafe vel-ğına"

(Allah'ım, Senden hidayet, takva, iffet ve helal yoldan servet isterim.)

Rızık Darlığı Çekenlere

Aşağıdaki zikire ara vermeksizin devam edenlerin hem rızık hem iş hem de benzeri sıkıntılardan kısa zamanda kurtulacağını söyleyebilirim. Aslında yararları sayılamayacak kadar çok ve çeşitli. Fakirim dardayım işsizim diyen herkese şiddetle okumasını tavsiye ederim.

Ya Allahu Ya Rahmanu Ya Rahiymu Ya Hayyu Ya Kayyum Ya Hennanu Ya Mennanu Ya Bediassemavati vel ard Ya Malikel Mülk zülcelali vel ikram.

Günde 100 kere okunmalı. Gücü yetenlerin beş vakit namazın ardından 100 kere okumasını öneririm. O zaman tesir daha fazla oluyor.

Bu zikir sadece iş ve rızık için mi?

Hayır... Sürekli okuyan bundan daha fazlasına ulaşır. "şu derdim şu sıkıntım var" diyen herkesin -beş vakit namazın ardından sürekli okunması halinde- ilacı olduğunu düşünüyorum.

Fakirlikten Kurtuluş Duası

Dinimiz çalışarak kazanmayı emretmektedir.

Hz.Ömer “Çalışın kazanın! Çalışmadan rızık beklemeyin! Allahü teâlâ gökten rızkı yağdırmaz” buyurdu.

Hz.Lokman Hakim de “Çalış kazan! Çalışmayıp muhtaç olanın dini ve aklı noksandır” buyurdu.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Eve girerken "İhlas" suresini okuyan fakirlik görmez.”

“Sıkıntıya düşen veya borçlanan 1000 kerre "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.”

“Her gün 100 defa "La havle ve la kuvvete illa billah" diyen fakirlik görmez”

Rızık için endişe etmemelidir! Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:

“Her canlının rızkı Allah'a aittir.” [Hud 6]

“Şeytan sizi fakirlikle korkutup fahşaya sürükler (cimriliğe her türlü kötülüğe teşvik eder.)” [Bekara 268]

Şu duâyı okuyan fakirlikten kurtulur demek o duâ kabul olmuşsa ona bir çalışma kapısı açılır veya ummadığı yerden rızka kavuşur demektir.

Hastalığı için duâ eden de şifaya sebep olan ilaca veya başka bir sebeple sıhhate kavuşur.

Çalışmak rızkı artırmaz. Rızkı veren Allahü teâlâdır.

Çalışmak sebebe yapışmaktır. Sebeplere yapışmak sünnettir.

İhtiyaçtan kurtulmak bereketli rızka kavuşmak için sebeplere yapışmalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Ömrüm uzun rızkım bol olsun diyen akrabasını ziyaret etsin görüp gözetsin!"

“Sabah uykusu rızka manidir.”

“İhtiyaçlarını insanlara açan ihtiyaçtan kurtulamaz.

Allahü teâlâya arz eden ise ihtiyaçtan kurtulur.”

“Rızka kavuşan çok hamd etsin! Rızkı azalırsa istigfar etsin!”

Hamd "Elhamdülillah" İstigfar "Estagfirullah demektir. İstigfar etmek günahların affına sebep olan iyilikleri yapmaktır.

Çokça ihtiyacım var benim. Ölüyorum bu ara fakirlikten yaa :(

Süpaneke Vebahamdik yeter sanıyordum.

Zeynep Hanım bakın ne dualar varmış neden öyretmiyorsunuz bana?

Kim yenmiş kaderi duayla?

Bu tahkir etmeleriniz, alaylarınız sizi iyi bir mevkiye mi koyar sanıyorsunuz ?

Saygı bekleyip saygı duymamak.

Sadece yazık.

Bu tahkir etmeleriniz, alaylarınız sizi iyi bir mevkiye mi koyar sanıyorsunuz ?

Saygı bekleyip saygı duymamak.

Sadece yazık.

Ben kağıda kahıt dedim diye mesajlarca dalga geçmiştin. Bu kağıda, halk dilinde kahıt, misal 3 kahıtçı, kağet, kağıt, kaat vs denebiliyor. Bir boşluk yüzünden lagaluga edenin yazdığına bakın!!! Ben unutmam...

Ben kağıda kahıt dedim diye mesajlarca dalga geçmiştin. Bu kağıda, halk dilinde kahıt, misal 3 kahıtçı, kağet, kağıt, kaat vs denebiliyor. Bir boşluk yüzünden lagaluga edenin yazdığına bakın!!! Ben unutmam...

Birincisi mesajım sana değildi :)

İkincisi halk dili vs. demekle olmuyor, okumakla övünüyordun ya, yazsaydın doğrusunu.

Ayrıca benim yazdığımda seninki gibi bir havaya kapıldıktan sonra yapılan bir hata varsa yaz da bilelim :)

Birincisi mesajım sana değildi :)

İkincisi halk dili vs. demekle olmuyor, okumakla övünüyordun ya, yazsaydın doğrusunu.

Ayrıca benim yazdığımda seninki gibi bir havaya kapıldıktan sonra yapılan bir hata varsa yaz da bilelim :)

O diğer arkadaş inançlı. Dalga geçmiyor. İroni ile cehaletleri gösteriyor.

Ben okumakla asla övünmedim. Kendimle de övünmüyorum. Türkçenin doğru kullanılmasından yanayım. Lakin doğru dil ile uyarmadın...
Hata olsa direk söylerim. Emin ol. :) Doğru dediğinde de doğru derim. Kendini beğenmişlik var sende...

O diğer arkadaş inançlı. Dalga geçmiyor. İroni ile cehaletleri gösteriyor.

Ben okumakla asla övünmedim. Kendimle de övünmüyorum. Türkçenin doğru kullanılmasından yanayım. Lakin doğru dil ile uyarmadın...
Hata olsa direk söylerim. Emin ol. :) Doğru dediğinde de doğru derim. Kendini beğenmişlik var sende...

Diğer arkadaş adına konuşma selahiyeti sende değil, o verir cevabını.

Okuyorum, senden çok okuyorum diyorsan oraya kahıt değil kağıt yazacaksın o zaman :)

Bende ne olup olmadığı seni hiç alakadar etmez.

Diğer arkadaş adına konuşma selahiyeti sende değil, o verir cevabını.

Okuyorum, senden çok okuyorum diyorsan oraya kahıt değil kağıt yazacaksın o zaman :)

Bende ne olup olmadığı seni hiç alakadar etmez.
Ben doğuluyum, o ağızdan konuşurum bazen. Her şeyi de yaparım. Boşluğu bulduğunda gördüm senin ağzından akanları. Bana anlatma. Sen de kendine bu yolu bulmuşsun ha! Hadi selametle.

Fakirler zenginlerin keyfi kaçmasın diye dua eder şükreder

Bak o en alttaki cümlendeki -de ekini ayrı yazmayı öğren önce. Ben doğuluyum, o ağızdan konuşurum bazen. Her şeyi de yaparım. Boşluğu bulduğunda gördüm senin ağzından akanları. Bana anlatma. Sen de kendine bu yolu bulmuşsun ha! Hadi selametle.

Daha Türkçe bilmeyen biri gelmiş bana ders veriyor. Oradaki -de eki dahî manasına gelen -de değil. Bende, benim içimde demektir. Diğer türlü zaten cümle manasız olurdu ama anlayamadığın için normal :)

Sen biraz Türkçe dersi çalış öyle gel :)

Daha Türkçe bilmeyen biri gelmiş bana ders veriyor. Oradaki -de eki dahî manasına gelen -de değil. Bende, benim içimde demektir. Diğer türlü zaten cümle manasız olurdu ama anlayamadığın için normal :)

Sen biraz Türkçe dersi çalış öyle gel :)

Farkettim ve düzeltmiştim. Çabuk davranmışsın. Tebrik ederim. Tamam, seni hafife almıyorum ama; kahıt konusunda yaptığın çok ayıptı...

Farkettim ve düzeltmiştim. Çabuk davranmışsın. Tebrik ederim. Tamam, seni hafife almıyorum ama; kahıt konusunda yaptığın çok ayıptı...

Durup dururken kimseye laf etmem. Sen insanların iyi niyetlerini hiçe sayıp buna ilave olarak ayeti de hafife alarak "3 kağıtçı" sıfatını yakıştırmıştın. Ben sana tepki gösterince de beni zehirlemekle itham etmiştin.

Durup dururken kimseye laf etmem. Sen insanların iyi niyetlerini hiçe sayıp buna ilave olarak ayeti de hafife alarak "3 kağıtçı" sıfatını yakıştırmıştın. Ben sana tepki gösterince de beni zehirlemekle itham etmiştin.

Ben bu insanları uyandırmakla uğraşıyorum zaten. Elbet hatam olur. Neyse, iyi bakalım, daha buradayız bir aksilik olmazsa... Kolay gelsin. :)

Geri