Fakirler neden daha çok çocuk sahip olurlar?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Cehaletinizin sorumsusuzluğunu ve acısını çocuklara yaşatmak utanç verici.
Çocuk, çocukluğunu yaşayamıyorsa kendinize anne baba demeyin.

Yaboş karışmadığın bir elalemin yatak odası kalmıştı… fjjfjf

Maddiyattan ötürü eğitim seviyeleri düşük olur. Yani fakirlikten ziyade eğitimsizlikten dolayı çok çocuk yaparlar. Maddi durumu kötü de olsa eğitimli bireylerin çok çocuk sahibi olmadığını görürsünüz.

Hani bir klasik varya ama ben bunu yazamam o deyimi yaygin bir deyim heh o işte.

Fakirlikle alakası yok.
Çocuğa gelecek sağlama kaygısı ile alakası var.
Halbu ki bu bir illüzyon.
Sizin gelecek planlarınız rasyonel olmayabilir.

Misal çocuğa genetik mühendisliği okutup a101 kasiyeri olmasını sağlayabilirsiniz. Ya da serbest bırakıp telefonu hiç susmayan bir tesisatçıya cevirirsiniz.

yaşlıların çoğu yalnızlıktan ölüyor
oluyorsa yapın

Günümüzün Türkiyesi, tek çocuk.
Geleceğin Türkiyesi, sıfır çocuk.

Refah arttıkça çocuk sayısı azalır. Sebebi: Paraya tapar oluyoruz ve her çocuğu bir masraf olarak görüyoruz.
Hatta çocuk düşmanlığı başlar. Eskiden ekran zorbalığı gibi bir tanım yok tu. Böyle şeyler anca Avrupa'da yaşanırdı. Artık çocuklar bile çocuk sevmez oldu.
Eskiden çocuk ailenin mutluluğuydu. O eskide kaldı.

fakiri çuvala koymuşlar şeyi sığmamış diye bir söz olması lazım

Çuvala koymuşlar,sığmamış.O yüzden olabilir .

Gunumuzde ozellikle koylerde hala evlenmek, çoluk cocuga karismak bi başarı bi guc sembolu ozellikle erkek cocugu dogurduysan. "Yuvan olmasın " ciddi bi bedduadir mesela, matah bi şeymiş gibi.
Egitim duzeyi arttikca yasami sorguluyorsunuz. Hayati anlamlandirmaya deger seyler fark ediyorsunuz, cocuk "şanını yurutme" aracı olmaktan çıkıyor.
Evliligin de cocugun da hayati anlamda zaruri bi temeli yok bence. Oturup bu insanlarla tartistiginda "ama olur mu evladim bunun yasliligi var bilmem nesi var" diyolar. Güllü haberleri gırla, cocugun babasi başka haberleri girlayken. Aslinda bu yatirim niyeti de maneviyattan yoksun; senin icin hayirli olanin mutlaka ve illa cocuk yapmak olup olmadigini bilemezsin.

Fakir üremeseydi dünya daha güzel bir yer olacaktı..

Geri