Fakir Pastası

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
IMG_20250813_190416.jpg
Malzemeler
1 paket bisküvi tabanı(içinde 4 tane oluyor)
1 paket çikolatalı puding
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı margarin
2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata yada bir paket sütlü çikolata

Yapılışı
Puding pişirilirdikten sonra altı kapatılıp yağ ve çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. Bisküvi uygun bir tepsiye alınır sütle hafif ıslatılır pudingle kaplanır. Bir kat bisküvi bir kat puding şeklinde 4 kata tamamlanır.En az iki saat buzdolanında dinlendirdikten sonra yemeye hazırdır.Üzerini istediğiniz gibi zevkinize göre süsleyebilirsiniz

Son düzenleme:
Run fakir pastası yiyor dedirtmem. Bunun zengin versiyonu varsa gönderin tarifini lütfen.

Pek severim .
Bunun yerini hicbir pasta tutmuyor .

Telefonu ters çevirince hint fakirinin şeyine arka tamponuna benziyor gibi bir durum çıkıyor vesselam..

Yesinler anam babam rulo pastayı. Kalp pasta nelerine ya..

@Aze bir kere yapmıştı, biraz yamuk falan ama idare ederdi.
Senede bir kere mutfağa giren bir kadın için fazla yeteneklisin Azecim.
Sanki bana dünyayı kurtarmış gibi, bir de fotoğraf çekip atmıştı bana..
Yaptığı da fakir pastası.. komşunun 8 yaşındaki kızı da yapıp getiriyor arada.

Bazen yapiyom seviyorummm
Fakirliğimuz yediğimiz pastadan belli oluyor demek shsh

Run fakir pastası yiyor dedirtmem. Bunun zengin versiyonu varsa gönderin tarifini lütfen.
Yaa onun da kolayı var, soran olursa Lö-pasta dersin o imajı çizersin :) üstüne fransadan arkadaşım biliyor sevdiğimi almış gelmiş sağolsun, dersin.. :)

@Aze bir kere yapmıştı, biraz yamuk falan ama idare ederdi.
Senede bir kere mutfağa giren bir kadın için fazla yeteneklisin Azecim.
Sanki bana dünyayı kurtarmış gibi, bir de fotoğraf çekip atmıştı bana..
Yaptığı da fakir pastası.. komşunun 8 yaşındaki kızı da yapıp getiriyor arada.
Fakir pastası değildi o be...onu da yapabilirim ama yetenek işte... yamuk da değildi güzel çıksın diye kardeşimin iphonedan çekmiştim...

Annelerimizin, babalarımızın kısıtlı maaşlarıyla yetinmek zorunda kaldığı, üstlerine yıllarca elbise almadıkları dönemlerde, kare bisküvilerle yaptıkları şaheserler bunlar. Bizleri böyle mutlu etmek isterlerdi. Misafirlikte o bisküvilerin arasına çikolata sürüp ikram ederlerdi. Yokluk dönemleri. Şimdiki çocukların ayakkabıları bizim çoraplarımızdan fazla.

Geri