Faizsiz kredi almak isteyenler nelere dikkat etmeli?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bankalar, faizsiz kredi kampanyalarında güncellemeye gidiyor. Özellikle düşük tutarlarda yüzde 0 faizli kredi fırsatları öne çıkıyor. Peki, faizsiz kredi ödemeleri ne kadar, şartlar neler ve vatandaşlar nelere dikkat etmeli?

FAİZSİZ KREDİ TUTARI DAHA DA YÜKSELİR Mİ?
Milliyet’e konuşan ekonomist Muhammet Bayram, bankaların sunduğu faizsiz kredi limitlerinin daha da artmasını beklemediğini ifade etti. Bayram’a göre piyasada TL çekilmesi durumunda, mevcut 50 bin TL’lik faizsiz kredi limiti bir miktar daha artırılabilir.

BANKA SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Faizsiz kredi kullanmayı düşünenler için banka seçimi büyük önem taşıyor. Bayram, maaş alınan bankanın veya düzenli ödeme yapılan bankaların tercih edilmesinin daha avantajlı olabileceğini belirtiyor. Bu sayede daha yüksek tutarlarda faizsiz kredi kullanmak mümkün olabilir.

KREDİ FAİZLERİ DÜŞECEK Mİ?
Bayram, kredi faizlerinin daha fazla yükselmesini beklemediğini, mevduat faizlerinin yüzde 50’nin altına indiğini ve ticari kredilerde faizlerin yüzde 55-60 seviyelerine gerilediğini ifade ediyor. Politika faizi ile reel faizin yakınsamaya başladığını belirten Bayram, kredi faizlerinde kademeli bir düşüş öngörüyor.

Kaynak

bu haberle birlikte dün 1,49 faizli konut kredisi haberi de sürdüler medyaya. piyasayı nasıl etkileyecek bakalım. nakit avans, taksitli avansa bile sınırlama getirilen bir ekonomide ben ihtimal dahilinde görmüyorum.

Emeklilere çok fazla kredi vermezler çünkü sorun olursa emeklinin izni olmadan maaş haczi yapamıyorlar. Maaşını garanti gördükleri memur ve mal varlığı durumuna göre bazı kesimlere vereceklerdir fakat sayının ve kredi miktarlarının yüksek olacağını sanmıyorum.

bu haberle birlikte dün 1,49 faizli konut kredisi haberi de sürdüler medyaya. piyasayı nasıl etkileyecek bakalım. nakit avans, taksitli avansa bile sınırlama getirilen bir ekonomide ben ihtimal dahilinde görmüyorum.
bu oranı en son 3 ,5 yıl önce filan gördüm . Belli bir süreliğine 1,29 , 1,49 idi sonra 1,89 filan oldu:=)

Faizsiz gredi olmaz guzum. Lefty itiraz edecek birazdan nasıl olmaz diye :D yani sadece teşvik amaçlı olmalı. Sevgilisine hediye alacak adama bedava kredi verilmez

Faizsiz gredi olmaz guzum. Lefty itiraz edecek birazdan nasıl olmaz diye :D yani sadece teşvik amaçlı olmalı. Sevgilisine hediye alacak adama bedava kredi verilmez
İtiraz etmem, haklısın ancak piyasaları hareketlendirmek için salgın döneminde de yapmış ve dağıttıkları miktarı düşük tutmuşlardı.

Geri