Faizsiz ev-araba alabilme reklamları, katılım finasman şirketleri güvenli mi?

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Hepimizin başına geliyordu ki benim de başıma geldi yine böyle bir katılım Finans şirketi arayarak faizsiz kefilsiz ev araba alma fırsatı var diyorlar Ne yapayım, yapalım mıyım daha doğrusu? Açık konuşayım bunu cazip geldi Ne diyorsunuz? Bu konularla bilgisi olan var mı...

F-22' nin stall manevrasına inanmayan biri böyle sorular sormamalı
Geçen sene çalıştım araba galeri Sitesinde bir kişi böyle bir şirketin yaptığı kurada sıranın kendisine geldiğini şimdi araba almak istediğini bir araba bakmak için geldiğini söylemişti ki bunu gördüm Aldı Gitti. Hem de simülasyon olmadan kendi gelmişti hahaha.

Doğada bişey vardan yok, yoktan var olmaz.
Altın günü mantığı işler.
Enflasyon korumalı olmayanlarda hele çekiliş söz konusu ise, beş milyona ev alacağım diye girdiğin yolda üç sene sonra o parayı sana verirler. Verirler de sen o zaman o paraya ev mı alırsın bacasını mı onu bilmiyorum

Yoksa güvenli tabi.

Doğada bişey vardan yok, yoktan var olmaz.
Altın günü mantığı işler.
Enflasyon korumalı olmayanlarda hele çekiliş söz konusu ise, beş milyona ev alacağım diye girdiğin yolda üç sene sonra o parayı sana verirler. Verirler de sen o zaman o paraya ev mı alırsın bacasını mı onu bilmiyorum

Yoksa güvenli tabi.
Onu da bu açıklıkta sordum. Girişte yatıracağım peşinat oranında katılacak olduğun gruplar belli oluyor. Bu gruplar en fazla 20 en az 5 kişilik gruplar. 20 kişiye bile katılsan sonuncu olma şansın 20'de bir. O zamana kadar yatıracağım miktar alacak olduğun paradan düşüyor. Bu durumda tek kaybın enflasyon karşındaki erimesi olabilir. Ama herkesin 20 ay içerisinde ev alacak birikim yapabilmesi şansı az diye düşünüyorum..

Onu da bu açıklıkta sordum. Girişte yatıracağım peşinat oranında katılacak olduğun gruplar belli oluyor. Bu gruplar en fazla 20 en az 5 kişilik gruplar. 20 kişiye bile katılsan sonuncu olma şansın 20'de bir. O zamana kadar yatıracağım miktar alacak olduğun paradan düşüyor. Bu durumda tek kaybın enflasyon karşındaki erimesi olabilir. Ama herkesin 20 ay içerisinde ev alacak birikim yapabilmesi şansı az diye düşünüyorum..
Tavsiyem hemen kayıt yap ve ödemeye başla. Sen karlı çıkacaksın.
Finansman şirkete sordun mu onların karı ne, hangi mantıkla faizsiz kredi veriyorlar,.......?
Ya ben kime ne akıl veriyorum b6 cahilliğimle, ağam bilgi küpü maşallah

Sen yine yanlış anlayacaksin ama bunlar simülasyon. Faiz hassasiyeti olan insanlar için alternatif ama faizden farkı yok. Misal kar payı veren katılım bankalar var. Bunların kar payı diye dağıttığı para, her zaman vadeli mevduat ile aynıdır. Yani faizler düşükse onlar da az para verir. Yüksekse onlar da yüksek.

İsimlerle oynuyorlar. Kimse kimseye bu enfeksiyon ortamında taksitle peşin fiyatına ev vermez. Onu senden bir şekilde alır. Yada alacağın malın hacmi azalır.

Dedim ya. Yoktan var vardan yok olmaz.

Kredi ile ev alma dönemi değil. Çünkü yüksek. Böyle dönemlerde katılım finanslar da aynı oranda avantajsiz olur.

İçinde bulunulan dönem, peşin ev alma dönemi. Ha yoksa para, almazsın. Alamazsın.

Bunu 3 gün önce "İki nokta" beyefendisi sordu. @Gamer bu dolandırıcılara 2 defa kapılmıştı ama utamçından cevap vermemişti. Ebet, tüm olaylar böyle olmustu.

Kardeşim ve annem bir ev ve bir araba almalarına rağmen tekrar bu oluşuma katilmak istemiyor. Avantaj gibi gorunen ama yoran bir süreç.

bakalım mayıs sonu biz alacagız
sorun yaşamazsam gelir yazarım

Abi alacaksan ciddi şekilde yardımcı olayım, cebinde 1,2 milyon yoksa yorma beni.
Çünkü okuduğunu ya da anlatılan şeyi anlamayanlar, beni dolandırdılar diye oraya buraya yazıyor.
Devlet güvencesi altında, hiçbir şekilde dolandırıcılık yapılması mümkün değil.
Ben şu an tekrar ödeme yapıyorum, yeni bir yatırım yaptım. Düzenli gelirin ve ödeme gücün varsa mantıklı.
Ay da 15,20 bin öderim ancak diyorsan kaç.. 3 seneye bir şey alamazsın.
Kafana takılan bir şey olursa sor.

Sen yine yanlış anlayacaksin ama bunlar simülasyon. Faiz hassasiyeti olan insanlar için alternatif ama faizden farkı yok. Misal kar payı veren katılım bankalar var. Bunların kar payı diye dağıttığı para, her zaman vadeli mevduat ile aynıdır. Yani faizler düşükse onlar da az para verir. Yüksekse onlar da yüksek.

İsimlerle oynuyorlar. Kimse kimseye bu enfeksiyon ortamında taksitle peşin fiyatına ev vermez. Onu senden bir şekilde alır. Yada alacağın malın hacmi azalır.

Dedim ya. Yoktan var vardan yok olmaz.

Kredi ile ev alma dönemi değil. Çünkü yüksek. Böyle dönemlerde katılım finanslar da aynı oranda avantajsiz olur.

İçinde bulunulan dönem, peşin ev alma dönemi. Ha yoksa para, almazsın. Alamazsın.
Yahu konuyu bağlamından uzaklaştırmaya gerek yok. Kâr Payı veren bankalar mevzusu ile ilgili en ufak bir Bağlam yoktu. Neyse bu konuda açıklık getirmek için en azından ben görüşmeleri yapayım detaylı bilgi öğrenip size de yazayım. 1-2 haftaya bu işi net öğreniriz..

ne almayı düşünüyorsun ev mi araç mı
Ev. Evet ya biz niye sağa sola soruyoruz ki senin kardeşin müdürse sen bize bilgi ver n'olur. Yoksa bu kadar Paranoyak insan kardeşini çalışıyor şirketlere dolandırıcılık organizasyon şebekeleri, kardeşini de şebeke lideri ilan edecek haberin olsun😂

Geri