Face/Off Yeniden Çevriliyor

🕒 Konu sahibi 19 saat önce aktifti

Face/Off Filminin Yeniden Çevriminin Yönetmenliğini Adam Wingard Üstlenecek

1997 yapımı Face/Off filminin yeniden çevrimini You’re Next ve Godzilla vs. Kong’un yönetmeni Adam Wingard yönetecek.

A Better Tomorrow, Hard Boiled, Red Cliff gibi filmlerin Hong Konglu yönetmeni John Woo, 1997 yılında John Travolta ve Nicolas Cage‘in başrollerini paylaştığı Face/Off filmine imza atmıştı. 80 milyon dolarlık bütçeye sahip film o dönem elde ettiği yaklaşık 250 milyon dolar hasılat ile dönemin en çok izlenen filmlerinden biri olmuştu. Paramount Pictures, Face/Off filminin yeniden çevrimini yapmaya hazırlanıyor.

Paramount, Face/Off filminin yeniden çevriminin yönetmenliğini üstlenmesi için You’re Next ve Godzilla Vs. Kong filmlerinin yönetmeni Adam Wingard ile anlaştı. Wingard senaryoyu You’re Next, The Guest, Blair Witch gibi filmlerde beraber çalıştığı Simon Barrett ile beraber yazacak. Daha eylül ayında gelen ilk bilgilerde senaryoyu The Cloverfield Paradox ve 22 Jump Street’in senaristi Oren Uziel kaleme alacağı duyurulmuştu. Ancak görünen o ki Wingard ve Barret projeyi baştan kaleme alacak.

Adam Wingard, Face/Off Yeniden Çevrimini Bir Devam Filmi Olarak Tasarlıyor

Paramount Pictures’ın yenilenen senaryosu ve oyuncu kadrosuyla hazırlayacağı filmin yapımcılığını Neal Moritz, idari yapımcılığını ise Mel Gibson’ın 2017’de Oscar’a aday olan Hacksaw Ridge filminin yapımcısı David Permut üstlenecek.

Paramount, 1997 yapımı orijinal filmin yeni kadro ve senaryo ile yeniden çekilmesini düşünüyor. Ancak alınan bilgilere göre yönetmenin planları ise bundan biraz farklı. Adam Wingard, projeye tam anlamıyla bir yeniden çevrim olarak yaklaşmıyor. Yeni çekilecek filmin 1997 yapımı orijinal filmin devamı niteliğinde olmasını planlıyor. Öte yandan John Travolta ve Nicolas Cage’in yeni filmde yer alması beklenmiyor.

John Woo‘nun yönettiği Face/Off, FBI ajanı Sean Archer’ın, bir terör saldırısında çocuğunu öldüren ve yıllardır peşinde olduğu Castor Troy’un Los Angeles’a yerleştirdiği biyolojik silahı bulmak için yaptıklarını konu alıyordu. Castor’ın öldüğünü duyan Sean, estetik ameliyatla yüzünü değiştirir ve Castor’ın yerine geçip örgütün içine sızarak silahın yerini öğrenmeye çalışırken; o sırada komadan çıkan Castor da aynı yöntemle Sean’in yerine geçer ve ikili arasındaki mücadele bambaşka bir boyut kazanır.

Bazı iyi filmlerin yeniden çevrilmesini sevmiyorum,oyunculuk ve konuyu uyarlayamıyorlar,öncesinden bir örnek olunca hayal kırıklığı oluyor.fakat haber de bir devam filmi de olabileceği söyleniyor.bakalım.

Nicolas Cage "Face/Off" Devam Filminde Oynamaya Hazır!

Ünlü aktör, "Face/Off" devam filmi için yapımcı ile bazı görüşmeler gerçekleştiğini söyledi.

ABD'de geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren, ülkemizdeyse bu cuma gününden itibaren sinema salonlarındaki yerini alacak olan aksiyon komedi filmi "The Unbearable Weight of Massive Talent" (Yetenekli Bay Cage) filminin başrol oyuncusu Nicolas Cage, bu aralar filmin tanıtımı için sık sık röportajlar gerçekleştiriyor.

Nicolas Cage, filmde kendisinin abartılı bir versiyonu olan Nick Cage rolünü canlandırıyor. Film, yıldızın kariyeri boyunca yer aldığı bütün projelere ve bütün rollerine büyük bir övgü olarak da ele alınabilir. Cage kariyerindeki en ikonik performanslarından biri hiç kuşkusuz, aksiyon sinemasının usta ismi John Woo tarafından yönetilen "Face/Off" (Yüz Yüze) filminde ortaya koydu.

1997 tarihli "Face/Off", büyük bir terör eylemini engelleyebilmek için, oğlunu öldüren suç dehasının yerine geçen bir FBI ajanının hikayesini anlatıyor. FBI ajanı (John Travolta) yüz nakli ile suç dehasının (Nicolas Cage) yerini alırken, ajanın yüzü de teröriste transfer ediliyor. Ajanın zorlu planı, artık kendi yüzüne sahip olan ve FBI'daki herkesi istediği gibi kandırabilen teröristin uyanmasıyla tamamen çıkmaza giriyor...

Temelinde kimlik değiştirmenin yer aldığı bu heyecanı yüksek aksiyon filminde hem terörist Castor Troy'u hem de FBI ajanı Sean Archer'ı canlandıran Nicolas Cage, iki karakterde de oldukça beğenilen bir performans sergilemişti.

Nicolas Cage, ComicBook ile gerçekleştiridiği bir röportajda, "Face/Off" devam filminde oynamaya açık olduğunu dile getirdi. "Bir Face/Off devam filmi hakkında konuşabilirim çünkü ilk Face/Off'ta birlikte çalışmaktan çok keyif aldığım Neal Moritz ile bazı telefon görüşmelerimiz oldu." diyen Cage, filmle ilgili bazı çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Paramount "Face/Off" devam filmi için çalışmalara başladığını yaklaşık 3 yıl önce duyurmuştu ve filmin yönetmenliğini Adam Wingard'ın üstleneceği açıklanmıştı ancak daha sonrasında filmle ilgili herhangi bir gelişme duyurulmadı. Filmin başrolünü kimin üstleneceği hala belli değilken, Nicolas Cage'in geri dönmeye hazır olduğunu duyurması, aktörün hayranlarını heyecanlandırdı.

2651523.jpg

Yeniden çekmesinler bu filmi çünkü nasılsa ilki kadar başarılı olamaz ancak devam filmi olursa daha mantıklı görünüyor.

Nicholas Cage, Face/Off Devam Filmi Konusu Hakkında Ne Dedi?

Nicholas Cage, 90'ların sevilen aksiyon gerilimi Face/Off'un olası devam filmi hakkında fikirlerini belirtti.

1997 yapımı Face/Off (Yüz Yüze) filmine bir devam filmi gelip gelmeyeceği henüz belli değil ama, filmin başrol oyuncularından Nicolas Cage olası devam filminin nasıl olabileceği konusundaki fikirlerini verdiği bir röportajda belirtti.

Yakın zamanda Collider'e konuşan Cage, olası bir devam filminin ana karakterlerinin John Travolta ve Cage’in çocukları olabileceğini ve böylece bu dolambaçlı hikayenin dört karakter üzerinde yoğunlaşarak daha da derin bir boyut kazabileceğini söyledi.

Cage; “Face/Off'un pek çok dönemeç ve öngörülemezliğe uygun bir devam filmi olabileceğini düşünüyorum. Castor ile Sean'ın çocuk sahibi olma fikrini hesaba katarsanız ve bu çocuklar büyürse, o zaman üç boyutlu bir satranç gibi olur ve o zaman sadece ikimiz, John Travolta ve benim karakterim değil, dördümüz oluruz. Bence orada çok verimli topraklar var. Bu konuyla ilgili bir toplantım oldu ama o zamandan beri hiçbir şey duymadım, bu yüzden bilmiyorum." dedi.

1997'de vizyonda yayınlanan Face/Off, efsanevi John Woo tarafından yönetildi. Cage ve John Travolta'yı bir terörist (Cage) ve onun izini sürmekle görevli FBI ajanı (Travolta) olarak izlediğimiz film, iyi bir gişeye sahip olmasına ve eleştirmenler tarafından da beğenilmesine rağmen esas yükselişini ev sinemasına geçtiğinde yaptı ve bir kült filme dönüştü.

Devamı da olsa tekrarı da olsa şahsen bende ilk çekim kadar etki yaratmıyor ancak yine de karar verip çekerlerse elbette izleyeceğim.

j. trovolta da güzel oynadı ama nicholas cage’in oyunculuğu burada arştadır. değişimden önce ve sonra cage’in oyunculuğu takdire şayan, mesela cage karakterden karaktere geçiş yaptığında gözündeki kötülük, değişimden sonra masumiyete evriliyor, çok etkilenmiştim ben. salt onun oyunculuğu için bile ikinciyi seyrederim.

Ben de Nicholas Cage’i hic seveniyorum ya. Bir tane daha boyle bir adam var, ikisinin filmlerini izleyemiyorum. Linc is loading :d

nicolas abimiz yaşlandıkça her teklife evet diyor, ikinci, üçüncü sınıf filmlerde oynuyor ya ben de buna üzülüyorum.

İsimleri nasıl hatırlıyorsunuz ya :(
ben filmi izledim mi bile hatırlamıyorum adamlar oyuncularından bahsediyor

@need Vakit bulursam tekrar izlemeye çalışırım. Yıllar önce izlediğim için çoğu film bir süre sonra aklımdan çıkıp gidiyor.

nicolas abimiz yaşlandıkça her teklife evet diyor, ikinci, üçüncü sınıf filmlerde oynuyor ya ben de buna üzülüyorum.
Nicholas Cage ve Liam Neeson bu tip filmlerde çok oynuyor,Nicholas için meşhur olduğu zamanlarda 20 milyon dolarlık bir malikene aldığı ve sonra ki filmlerde de başarıyı yakalamayınca borçlarından dolayı bunalıma girdiği söyleniyordu bir ara,biraz da fazla filmde oynayıp kalıcı olma derdindeler ama işte bu kaliteyi yerlere düşürdü.

Nicolas Cage ve John Travolta "Face/Off" Devam Filminde Rol Alacak mı?

İki yıldız ismin, uzun süredir konuşulan devam filmde rollerine yeniden canlandıracağı öne sürüldü.

Üç yıl önce, "Godzilla vs. Kong" yönetmeni Adam Wingard ve uzun süredir yazar ortağı olan Simon Barrett'ın, John Woo'nun 1997 yapımı ikonik aksiyon filmi "Face/Off"un devamı üzerinde çalıştıkları haberi geldi.

Geçen yıl Wingard, filmi ancak orijinal filmin başrol oyuncuları olan John Travolta ve Nicolas Cage'in geri dönmesi durumunda yapacağını belirtmişti. Ayrıca planın "sadece hayran hizmeti filmleri gibi değil, gerçek bir devam filmi" yapmak olduğunu da söyledi.

İki büyük yıldızın devam filmine katılıp katılmayacağına yönelik resmi bir açıklama yapılmasa da Daniel Richtman şimdi aktörlerin Sean Archer (Travolta) ve Castor Troy (Cage) rollerini yeniden canlandıracaklarını bildiriyor. Daha fazla ayrıntı veya yapım için potansiyel bir başlangıç tarihi belirtilmedi.

Orijinal filmde, bir FBI özel ajanı ile sosyopat bir serbest çalışan teröristin ameliyatla yüz değiştirmesi ve birbirlerinin hayatına geçmesi anlatılıyor. Her ikisi de diğerinin hayatını mahvetmesini engellemek için zamana karşı bir yarışa giriyor.

Barrett daha önce Cage'in Castor Troy karakterinin filmin finalinde gerçekten öldüğüne inanmadığını da söylemişti.

Dünya çapında 245 milyon dolar kazanan "Face/Off"ta ayrıca Joan Allen, Alessandro Nivola, Gina Gershon, Dominque Swain, Nick Cassavetes, Harve Presnell, Colm Feore ve John Carroll Lynch rol aldı.

Geri