"Fabrika Dizileri"

Konu sahibi son olarak 2657 gün önce görüldü
Oyunculuk öyle bir meslek ki her insan izlediği karakterlerden kendinden bir şeyler yakalayıp derinlemesine yaşayabiliyor bazen. Karakterleri kişiselleştirmek ve onun gerçek olduğunu düşünmek ise oyuncunun başarısını göstermekte. Bazen dizide ölen karakterlerin ardından yas tutuğumuz ve gazetelere ilan verdiğimiz günlerde oldu halk olarak.

Genelde toplum olarak acıyı ve hüznü fazla seviyoruz sanırım. Neşeli ve komik karakterler her ne kadar bizi güldürse de biz acıya aşık bir milletiz. Kaybolmuş hayatlar, virane aşklar, yok olmuş bir aile, zengin kız gururlu erkek… Daha sayamadığım yüzlerce acı çeşidi.
Tabii birde bu oyunculukların halk tarafından benimsenmesi yani asıl önemli konu bu. Eğer halk tarafından kabul görmezseniz çok iyi bir oyuncu olmanızın pek önemi kalmıyor. Buda işin pazarlama ve yönetim kısmına kalıyor.

Günümüzde dizi oyunculuğu fabrikada üretilen bir ürün gibi olmaya başladı. Diziyi dene 10 bölüm, tutmadıysa final yap, bitir. Tamamen ticaret değil mi sizce de ? Bu kadar açık bir şeyi belirtmek hadsizlik olamaz sanırım.

Bence bir an önce fabrikadan çıkma yapımlardan kurtulup özgün ve hikayesi olan yapımların arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz izleyiciler olarak kendine hakim projeleri, gerçekten başarılı işleri desteklersek kaliteli oyunculukları bu şekilde göreceğimize inanıyorum. Ben bir sinema ve oyuncu eleştirmeni değilim sıradan bir izleyiciyim. Ancak görünen köy kılavuz istemez.

Bazı diziler uçuk buluyorum halkımızın yaşam tarzı dışında halka inememiş.

Geri