Eziklik psikolojisi

Konu sahibi son olarak 2992 gün önce görüldü
Ezilen insanın psikolojisidir: p şaka şaka.
Hayatının belli dönemlerinde hor görülmüş,yeterince sevilmemis,dışlanmis ve asagilanmis kişilerin ellerine fırsat geçtiğinde kişileri rencide etme çabasından oluşur. Bu tip kişiler genel de kendilerini asagilayanlari sever sayar gibi gorunur (bi nevi yalaka) bunun dışında çıkarı ol(a)mayacak herkese ters davranır.

Korkularını bastırmak için harcadıklari efor takdire sayan oturup izlenilesi.

Hayata dar pencereden bakarlar. Hazmedemediklerine karşı garip saplantıları vardır.Bazen kimilerinde beklenenin aksine grandiyötize benzeri davranış kalıpları da gözükebilmektedir.

malesef bu tur insanlar cevremizde bulunmaktadir.bu bir toplumsal hastalik halinde gittikce yayginlasmakta.

Hayatta herkesin belirli sanslari vardir. Birimiz cok guzelizdir digerimiz daha az guzelizdir ama sevimliyizdir bu durumda guzeli kiskanip aforoz etmeue calismak yerine sevimliligimizi kullanmak cok onemlidir.

Birimiz zenginizdir digerimiz daha az zenginizdir lakin cok zenginden daha mutluyuzdur fesatlanmamak gerek mutlulugumuzun daha onemli oldugunu bilmeek geereek.

Yani hayatimiz boyunca surekli biseyllerden dolayi kendimizi ezik hissseden bizleriz. Bunun icinde turlu hhatalaar yyapiliyor lakin aynada keendinize bir kere severeek bakmaya calismaniz tum sorunlari cozeceektir
Ama rabbim elimizden kalp guzelligimizi alddiysa buna bi cozum bulamadim:/

Kendinin farkına varamayan insana denir. Çünkü herkesin kendine has güzelliği ve özelliği olduğunu düşünüyorum. Ülkemiz de dış güzellik çok önemli olduğundan ve insanlar aşağılandığından olsa gerek bu insanlar Türkiye'de maalesef çok fazla.

Genelde ayakları yere sağlam basmayan insanlarda mevcuttur. Çocukluktan gelir daha çok. O yüzden bir şeyleri sunmak yerine kendi tırnaklarıyla kazıyarak elde etmesini öğretmek gerek. Ayakları yere sağlam basan insan kendini bilen insandır. Kendini tanıması gerekir ki kendini olduğundan çok farklı filan zannediyordur. Çevresindekileri baskı altına almaya yada yönlendirmeye falan çalışır, her şeyi bilir ama bilmediği bir şeyle karşılaştığında bocalar ve bunu itiraf etmek yerine boş atıp tutmalar başlar vs vs.

Kuyruguna basilanlar kulubü gibi olmus ben es geciyorum.

Ezik denilirken assagilayici bir yakistirma oluyor aslinda , hayattan yaralar almis umitsiz insanlar diye tabir ediyorum ben.
Evet kendine özgüvensiz ve geri planda dururlar ama neden saldiriya geciyorlarmis onu anlayamadim . Zira ozguveni yüksek insanlar da cirkinlesebiliyor o ne psikolojisi oluyor ¿
Sizin beyhude adlandirdiginiz insanlarin Allah katinda yerini bilemezsiniz.
Kime göre neye göre diyeyim birde.

Her insanin etrafinda gordugu tiplerdir.

rte çıkıp ezikler dese

hepimiz eziğiz denilecek durumdur

Geri