ezan sesini duyunca müziğin sesini kısmak

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
*Sevdiğiniz bir şarkıyı dinliyorsunuzdur o anda ezan sesi yükselir ve hemen sesi kısarsınız , ezan bittikten sonra şarkıyı başa alır dinlemeye devam edersiniz.

* alışkanlık olmuştur ve ezan okunurken müzik dinleyene kınayan bakışlar atılır

Ezana duyulan saygıdandır.. Yapmayana da saygısız gözüyle bakmam..

en çok şey oluyor kulaklıkla dinliyorsam o sırada içime bi kurt düşer dinlerken kötü hissederim hemen kulagımdan çıkarırım bi bakarım ezan okunuyor hemen kapatırım normalde olmaz tam ezan vakti öyle oluyor o his diyecegim saygıdan öte manevi bir his bence

Bu başlık bana bir olay hatırlattı. Vakti zamanında bir üniversitenin etkinliğinde konservatuar öğrencileri Nazım Hikmet'in bir oyununu oynuyordu. Günlerden Cuma'ydı. Oyun, tesadüfi olarak ezan saatine denk geliyordu. Oyunun küçük bir bölümünde davul çalınması gerekiyordu. Onlar da onu yaptılar. Fakat bu gösterinin yapıldığı yer gerici zihniyetin hakim olduğu bir yerdi. Bu olayı fırsat bilen provakatörler "din düşmanları, ezanın sesini bastırmaya çalışıyorlar" diye cumaya giden ve gitmiş olanları ayağa kaldırır. Birden gerginlik artar ve herkes oraya doğru yani üniversitelilere doğru koşar. Amaç linç etmektir ve dini kurtarmaktır. Oradaki gençler hayatını zor kurtarır. Güruhun enerjisi yüksekti ve bu enerji Madımak Otele yönlendirildi. Evet, bu yer 2 Temmuz günü Sivas'tı. Gün sonunda 37 kişi öldü.

Anneden babadan öyle gördük namaz kılmıyorsak bile saygımız olsun namaza davete..

inci sözlükte takıldığım zamanlar 'müslümanlığım yavaş yavaş eriyor' diye bi başlık görmüştüm. bi bakayım deyip girdim başlığa ve şu inanılmaz yazıyı gördüm;

önceden yatarken ezan okunurdu kalkardım ama şimdi amaannn nolacak diyorum.

Ezana duyulan saygıdır.Çünkü o Allah'ın emrine davettir.Yapmayana da saygısız gözüyle bakarım.

Ezana azamî saygı göstermek lâzım. Sünnete uygun okunan bir ezan, kalplere ferahlık verir. Müslüman olmayanların ezandan rahatsız olması gayet normaldir, garipsememek lazım. Gerçi bizde onların zırıltılarını dinliyoruz sokakta. Orası ayrı bir tartışma konusu.
Ezan okunurken, bırakın müziği şunu bunu. Yaptığı işi bile bırakıp, bizzat ayağa kalkıp dinlenmelidir. Azamî saygı gösterilmelidir.
Kayıtsız kalmak, çok yanlış bir davranış olur müslüman için. Îmanının dibine dinamit koymaya benzer.

Sadece muzigi kismakla kalmayiz ; yatiyorsak oturma vaziyetin geliriz , uzattiysak bacaklari toparlaniriz. Saygidandir efenim zira hic kimse, hic birsey icin bunlari yapmiyoruz yalnizken.

Geri