ezan kaç desibel?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Yakında cami olmamasına hep dikkat ederim oturacağım evlerde. Lakin işi hardcore boyutuna çevirdi bizim müezzin. 2 km ötemde okuyo ama sanki evin içinde mübarek. Bir de kötü sesi var sormayın. Nedir abi bunun desibeli? Nereye kadar sınırı? Çok mu hoşunuza gidiyo akustik travma?

ihtiyar bazı yerlerde (Üsküdar mesela) şahane okuyolar. Eskiden karşılıklı okurlardı. Birbirlerinin sesini bastırmadan. Ama artık sadece patates soğan satan seyyar satıcı megafonu gibi. Ne makam var ne bişey.

Bir önerim var hoparlörü atın dışarıya imamı minareye çıkarın öyle okutturun

13612287_1020807214639896_5644837524199968707_n.png

Suan hatirlayamam bakmak lazim ama onun belli bir sınırı var. O limiti geciyorsa, sikayetci olabiliyorsun.
Haddinden fazlaysa sesi kisilmali tabi.

ihtiyar bazı yerlerde (Üsküdar mesela) şahane okuyolar. Eskiden karşılıklı okurlardı. Birbirlerinin sesini bastırmadan. Ama artık sadece patates soğan satan seyyar satıcı megafonu gibi. Ne makam var ne bişey.

senin dedigin mevzuyla ilgili bir anı var aslinda. yillar sonra o karsilikli ne iki camiden okunan ezana yutupta denk geldim.
baksana bi.

https://youtu.be/xRUtHgRGscY

Höpörlör patlaktır doktor civanım.

Fecr vaktine kadar içtikten sonra sesi güzel ve makamlı okuyan bir müezzin kardeşimizden bir kuple sivuple şeklinde sabah ezanı dinlemeye davet ediyorum sizi, o vakit güzel oluyor.

Namazda gözü olmayanın, ezanda kulağı olmazmış derler

akustik travma aahaaha. korona günlerindeki bitmeyen ezanlar hakkındaki yorumlarını acayip merak ediyorum abi.

Konu mal beyanı konusu olmuş. Beyan eden edene

Geri