Excel otomatik tarih kaldırma

Konu sahibi son olarak 2090 gün önce görüldü
excel tarihi neden 2016 değil de 1900 olarak atar?
hücre biçimi uzun tarih olarak seçildikten sonra, hücreye "01.06" yazıldığında otomatik "01.06.2016" olarak tamamlaması gerekirken anormal bi şekilde "01.06.1900" olarak tamamlıyo:hö:
neden bu anormallik neden neden neden:ofkelendim:

sen normal değilsin ki excel'in normal olsun flsfşl :D
excel den gram anlamam anlasam yardımcı olurdum

2000'de hatırlarsanız, bir çok sistem devre dışı kalmış ve 00 şeklinde biten kısa yıl gösterimleri kullanılamamıştı. E tabi baktığınız zaman son 100 yıldır, 75, 80, 87, 88, 89, 90 diye ilerleyen yıllar bir anda tekrar başa dönüyor. 2000'li yılların kısaltılmış hali sisteme entegre edilemediğinden 00 kısaltılması, 1900 olarak algılanıyor.

Bilgisayarımızdaki tarih ayarlarından bunu düzeltebiliyoruz sanıyorum. Biraz karıştırdım ve şu ayarı buldum:

L31jmj.png

Üst sınırı 2099 yaptım, alt sınır 2000'e otomatik geldi zaten. Bundan sonra 00 yazdığım zaman, 1900 değil 2000 algılar.
Yalnız yine de Office'in bu konuyla ilgili açıklaması var. "Tam anlamıyla randıman alamazsınız." diyor.
Office' Alıntı:
İstenmeyen sonuçları engellemek için yıl bağımsız değişkeninde dört basamaklı değerler kullanmanızı öneririz. Örneğin, "07" kullanılması "1907" veya "2007" anlamına gelebilir. Dört basamaklı yıllar karışıklığı önler.

Sifreleme yanlistir haju

nasıl yani:heavenly:

sen normal değilsin ki excel'in normal olsun flsfşl :D
excel den gram anlamam anlasam yardımcı olurdum

bana anormal olduğumu söylemek için yazıp zahmet etmişsin:D

2000'de hatırlarsanız, bir çok sistem devre dışı kalmış ve 00 şeklinde biten kısa yıl gösterimleri kullanılamamıştı. E tabi baktığınız zaman son 100 yıldır, 75, 80, 87, 88, 89, 90 diye ilerleyen yıllar bir anda tekrar başa dönüyor. 2000'li yılların kısaltılmış hali sisteme entegre edilemediğinden 00 kısaltılması, 1900 olarak algılanıyor.

Bilgisayarımızdaki tarih ayarlarından bunu düzeltebiliyoruz sanıyorum. Biraz karıştırdım ve şu ayarı buldum:

L31jmj.png

Üst sınırı 2099 yaptım, alt sınır 2000'e otomatik geldi zaten. Bundan sonra 00 yazdığım zaman, 1900 değil 2000 algılar.

çok mantıklı:u3: da bu ayarları bulamadım ben:benmi:

• Sağ alttaki saat üzerine tıkladığında çıkan pencerede "Tarih ve saat ayarlarını değiştir" diyoruz.
  • Çıkan pencerede "Tarih ve saati değiştir" butonuna tıklıyoruz.
  • Çıkan pencerede "Takvim ayarlarını değiştir." linkine tıklıyoruz.
  • Çıkan pencerenin alt kısmında bu bölümü görüyor olman lazım.

• Sağ alttaki saat üzerine tıkladığında çıkan pencerede "Tarih ve saat ayarlarını değiştir" diyoruz.
  • Çıkan pencerede "Tarih ve saati değiştir" butonuna tıklıyoruz.
  • Çıkan pencerede "Takvim ayarlarını değiştir." linkine tıklıyoruz.
  • Çıkan pencerenin alt kısmında bu bölümü görüyor olman lazım.

çok çok teşekkür ederim, çözdük çok şükür:hi:

Galiba cozmusun sifreleme didiim o iste nokta yerine virgul virgul yerine baska bisi koyunca sifreleme hatasi oluyo bana tesekkur etme bana para ver

ofisin karmaşık, bir o kadar işlevsel elemanı excellden bir sorun ve çözümünü izlediniz. konu kilit detecdet. yoksa zifir geyik yapcak burda. ahhhahhha ZiFiR

ve jaredin hocayi beklerken cani sıkılır zifire ses eder ama zifir uyumustur zifir gec kalmistir ama bu hikaye burda bitmemistir

Geri