Burada anketin amacı, evrim mi yaratılış mı daha çok kabul görüyor değil. Eminim ki evrimi ezecek bir çoğunlukla hareket edeceksiniz. Hiç bilenle bilmeyen eşit olur mu?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Vakım Suresi 57-59' Alıntı:Sizleri Biz yarattık, yine de tasdik etmeyecek misiniz? Şimdi (rahimlere) dökmekte olduğunuz meniyi gördünüz mü? Onu sizler mi yaratıyorsunuz, yoksa Yaratıcı Biz miyiz?
İnsan Suresi 2' Alıntı:Şüphesiz Biz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu deniyoruz. Bundan dolayı onu işiten ve gören yaptık.
Kıyamet Suresi 36-37' Alıntı:İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor? Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? (Kıyamet Suresi, 36-37)
Müminun Suresi' Alıntı:Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık.
Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.
Al-i İmran Suresi' Alıntı:Döl yataklarında size dilediği gibi suret veren O'dur! O'ndan başka ilah yoktur;Üstün ve güçlü olandır,Hüküm ve hikmet sahibidir.
Nisa Suresi' Alıntı:Ey insanlar sizi tek bir nefisten yaratan, ondan eşini yaratan ve her ikisinden birçok erkek ve kadın türetip-yayan Rabbinizden korkup-sakının. Ve (yine) kendisiyle, birbirinizle dilekleştiğiniz Allah'tan ve akrabalık (bağlarını koparmak)tan sakının. Şüphesiz Allah, sizin üzerinizde gözeticidir.
Secde Suresi' Alıntı:Ki O, yarattığı herşeyi en güzel yapan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayandır. Sonra onun soyunu bir özden, basbayağı bir sudan yapmıştır.
Zümer Suresi' Alıntı:... Sizi annelerinizin karınlarında, üç karanlık içinde, bir yaratılıştan sonra (bir başka) yaratılışa (dönüştürüp) yaratmaktadır. İşte Rabbiniz olan Allah budur, mülk O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur. Buna rağmen nasıl çevriliyorsunuz?
Yavuzhan' Alıntı:Kuran'ı Kerim ne zaman inmeye başladı? M.s 610 yılında başladı 932. yılında tamamlandı. Yani 23 sene de indirildi..
Darvin 1809 doğdu. 1882 de öldü..
Şuraya getirmek istiyorum konuyu..
BELKİDE İNSANIN BİR CENİNDEN VE EMBRİYODAN GELDİĞİNİ KİMSE BİLMİYORKEN DAHA KEŞFEDİLMEMİŞKEN KURAN'I KERİM'DE YAZIYORDU!
Muhtemelen Ateistti. Ve Tanrı inancını red ettiği için kendi inancına uygun bir şeyler yapmak istedi.. Fakat hep eksik kaldı. Bir türlü tamamlayamadı tezini...
En büyük tartışma konusu olan İnsanların Maymundan geldiğine dair en küçük bir delil ortaya koyamazken onun tezini canlandırmaya çalışanlarda bu işin ancak ve ancak sahtekarlıkla olabileceğini anlamışlar ve Piltdown adamı denilen (1912) fosili ortaya çıkartarak işte size kanıt diyerek ortaya sürmüşler fakat 1953 yılında esasen fosilin uzun uğraşlar sonucu bir araya getirilmiş yeni dönem insan kafasıyla 500 yıllık bir orangutan'ın çenesinin olduğu anlaşılmıştır..
Bu anket mi...anketmiydi abim o ben göremedim
estğ abim ne kusuru ..baş tacısın
Bu anket mi...
Hakkını hellal et...
Ben tapetalk kullandığımdan anket olup olmadığını göremiyorum...
O tartışmaydı yanlış hatırlamıyorsam...
Tekrardan Özür Serzeniş kardeşim...![]()
Konuya yorum görüşü ü eklemeyi unuttum![]()
Evrim ve Yaratılış aynı şeyi ifade eder...
Bilgi - İnanç - Eylem
Evrim de Yaratılışın bir çeşididir ..