Evrim Teorisinin Müfredattan Çıkarılmasını Doğru Buluyor Musunuz?

Konu sahibi son olarak 985 gün önce görüldü
Charles Darwin ‘ in müslüman olduğunu düşünmüyorum, müslümanı geçtim inancı olduğundan bile şüpheliyim (:
İnanmayan biri bu tür teoriler üretmeye , inanmadığı şeyi çürütmeye çalışır. Dolayısı ile din ile bağdaşmaz. Bilimsel olduğu kadar, dini olarakta düşünmek gayet doğal. Bilimde din ile zıt orantılıdır. Kanıtlanamayan şeyleri yok sayar bilim ;p
Hay biliminize evriminize , bu hafta Galatasaray Trabzonspor maçı ne olur ;d

Pitre bomba patlatmaya çalışıyor ama istediği cevabı alamıyor aushshabbskamsnana

IQ'su ayakkabı numarasının 2 ile çarpımını geçebilen arkadaşlarım için, " maymundan mı geldik, yoksa maymunlaşıyor muyuz " sorusunu çok basit bir grafikle göstermek istiyorum.
de24e3_a9f636cd64b64644b1b4b3e4427c902e.gif

Görselde gördüğünüz gibi, " homo " cinsi ile, " Pan " cinsinin kökleri ortak. Yani basitçe, Homonini dediğimiz, büyük insansılar. ( Maymun değil, ama insan da değiller. )

Homo sapiens, homo erectus, homo neanderthalensis dediğiniz bütün canlılar, "homo" yani " insan " olarak yaşamıştır. Maymunla bir alakaları yoktur. Hakeza, bugün yaşayan bonobolar, şempanzeler, makaklar da aynı şekilde kendi içlerinde ayrılır. Bizlerin onlardan, yada onların bizden "türediği" gibi bir durum söz konusu değil. Atalarımız ortak sadece. Ve bu ata, ne insan ne de maymun. " maymundan mı geldik " diye sormanın mantığı yok.

Bunu soranların da çamurdan geldiğimizi başından sorgusuz sualsiz kabul etmeleri de ayrı ironik.

Bu konuda işleniş şekline bakıldığında, Maymundan insana dönüşüm.
Anlaşılması gereken, Canlıların ortama, hava şartlarına vb. göre şekilsel ve görünüm olarak değişerek sağladıkları uyum.
Ve biz bu tiplere bazen "Ne diyosun lan sen Değişik !" diyoruz. (Buda esprisi)

Bunu soranların da çamurdan geldiğimizi başından sorgusuz sualsiz kabul etmeleri de ayrı ironik.

Al-i İmran Suresi, 59. ayet: Şüphesiz, Allah Katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "ol" demesiyle o da hemen oluverdi.

Al-i İmran Suresi, 59. ayet: Şüphesiz, Allah Katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "ol" demesiyle o da hemen oluverdi.

ee ?

Buradan ne çıkarmalıyız şimdi ? Kurandan bir cümle alıntı yapılınca bütün bilgilerimizi 0layıp " aynen doğru bu " mu diyeceğiz ?

Bu konuda işleniş şekline bakıldığında, Maymundan insana dönüşüm.
Anlaşılması gereken, Canlıların ortama, hava şartlarına vb. göre şekilsel ve görünüm olarak değişerek sağladıkları uyum.
Ve biz bu tiplere bazen "Ne diyosun lan sen Değişik !" diyoruz. (Buda esprisi)

Bu konuda kim maymundan insana dönüşüm olarak tanımlamış, neredeler?

ee ?

Buradan ne çıkarmalıyız şimdi ? Kurandan bir cümle alıntı yapılınca bütün bilgilerimizi 0layıp " aynen doğru bu " mu diyeceğiz ?

1 ayet kesmediyse tamamı nı okumanı tavsiye ederim . Senin bilgin Kur-an dan fazla mı ki kur-an ın 1 ayetini bu kadar hafife alıyorsun. İnanmak zorunda mısın ? Hayır. O senin problemin beni alakadar etmez . Kurduğun cümle üzerine yazma ihtiyacı hissettim . Araştırmayı çok seviyorsan kur-anı Kerim’den başlamalısın . O da tercih meselesi tabiki.

1 ayet kesmediyse tamamı nı okumanı tavsiye ederim . Senin bilgin Kur-an dan fazla mı ki kur-an ın 1 ayetini bu kadar hafife alıyorsun. İnanmak zorunda mısın ? Hayır. O senin problemin beni alakadar etmez . Kurduğum cümle üzerine yazma ihtiyacı hissettim . Araştırmayı çok seviyorsan kur-anı Kerim’den başlamalısın . O da tercih meselesi tabiki.

Tamam abi

Evrim teorisi üzerinde daha ciddi durulması gereken bir teori. Görmezden gelinmemeli.

evrim teorisini reddedenler hiç mi yıkanan maymun videosu izlemediniz?? şüphesiz ki inkârcılar için yıkanan maymun videolarında çok büyük ibretler vardır. gıdıklanan maymun videosu da güzel.

Yoo teori çökmüş filan değil. 4,40 milyar yaşında bir dünya da ancak 315 bin yıl öncesine kadar gidilebiyorsa daha hiç bir şeyden emin olamayız.

Benim atam bir goril ne bileyim maymun falan değil:)bana atanı söyle sana kim olduğunu söyleyeyim dersem. Kimler hayvan olduğunu kabul eder :))

Geri