Evrim Teorisinin Müfredattan Çıkarılmasını Doğru Buluyor Musunuz?

Konu sahibi son olarak 985 gün önce görüldü
Evet , yerine cennette elma yemeli , herşeyin önceden bilinip sonra kovulmalı , kavurmalı kaşarlı bişiler istiyorum mesela.

neanderthal fosilleri, fosillerden hareketle dış görünüş olarak neye benzediklerinin tahmin edilmeye çalışıldığı resimler ortada. neanderthallerin dış görünüşlerinde maymunlarla benzerlik olduğu çok açık. bilim evrim teorisi ile ilgili birçok kanıt sunuyor, şüphesiz ki görmek isteyenler için neanderthallerde çok büyük ibretler vardır ama forumsal üyeleri ki gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar. :ddd

Ulke insaninin buyuk bir bolumu maymundan geldik diyor evrim teorisi icin.. Simdiye kadar okullarda evrim okutulduysa neden toplumun buyuk bir kesimi bu konuda bu kadar uzman!? Liseden fen bolumu mezunuyum.. Gorulebilecek butun biyoloji derslerini gordum ve evrim konusunun lafi bile edilmedi.. Simdi kalkarsa sadece ismen kalkmis olacak.. Egitim/ogretim sistemimiz yerlerde surunuyor.. Tubitak baskanimiz evrime inanmiyorum diyerek bize evrim diye bir inancin oldugunu gosteren muhtesem bir insan.. Feyz alalim bence..

:parti:
images

Açıp google'ı neymiş bu evrim teorisi diyecek yerde hangi maymundan türediniz diyen insana ne anlatıyorsunuz? Şlkjlk

Allah insanlara her bakımdan seçim hakkı tanımıştır. İnsanları neye inanmaları konusunda özgür bırakmıştır. Tabi sonuçlarınıda ve olması gerekenide en güzel şekilde ifade etmiştir. Demem o ki insanlar seçim haklarında özgürken,bir takım dayatmalarla bir şeyin önüne geçmek sadece aksine sempatiyi artırır.Evrim adı üstünde teori nihayetinde bir kanun değil.O kadar çöp bilgiler varken bir insanın,doğru ya da yanlış, bir bilimsel araştırma sonuçlarını korkulara teslim etmek ancak ve ancak sığ kişilerin çabasıdır.Eğitim elbette belli beklentileride içinde barındırır gel görün ki bu beklenti bilimin dışında tutulmalı.Eğer kişi evrimle ateist olacaksa zaten itikatı yetersizdir.Oysa seçenekler uyum içinde verilmeli ve kişi bu ayrıma kendi varmalı.Öğrenmenin kişiye zararı değil, faydası vardır.Bunu popülist yaklaşımlara kurban etmemek gerekir.

Evrim, bir hipotez yani öylesine bir varsayım değildir, bilimsel açıdan kabul edilmiş bir olgu, bir kuramdır. Dolayısıyla var olan, aklın mantığın gözün kabul ettiği bir şeye yüz çevirmek sadece Türkiye gibi mal sürülerinin oluşturduğu yerlerde meydana gelir.

Söylenecek çok bir şey yok konuyla ilgili, kafa halen çölde.​

Evrim, bir hipotez yani öylesine bir varsayım değildir, bilimsel açıdan kabul edilmiş bir olgu, bir kuramdır. Dolayısıyla var olan, aklın mantığın gözün kabul ettiği bir şeye yüz çevirmek sadece Türkiye gibi mal sürülerinin oluşturduğu yerlerde meydana gelir.

Söylenecek çok bir şey yok konuyla ilgili, kafa halen çölde.​

S*ktir deli

Ne zaman evrim ile ilgili bir konu görsem kafa hemen gidiyor 3000 yıl öncesine.

Bence Evrim teorisini okutmuyorsak, biyoloji bölümlerini kapatalım. Atıyorum ilaç argecilerini, firmalarını kökten kapatalım.

e tabi, dünyanın düz olduğu gerçeği apaçık dururken, göğü üstümüzde tutan sütunların altında pırıl pırıl kafalarımızı yaşarken fizik dersine de gerek yok.

Sabah sabah..

hepimiz mastor'dan evrildik. mastor anasondan. aksini iddia eden şarapçıdır.

Evrime inanıyorum bende. Bazıları maymundan evrilmiş ve daha tamamlayamamış mesela.
Köpekten evrilenler bile var, hala havlıyorlar. Adam Öküze tapıyor onu normal gören beyinsizler, Allaha, islama peygambere uydurma diyor. Bırakın isteyen dinsiz istediğine inansın. Dini olanlar da dinlerine.

dersanedeki biyoloji hocam evrim teorisi ve darwin'den bahsederken
yani ben maymundan falan geldiğimize inanmıyorum, maymuna benzer bir halim mi var demişti
olayın aslını, anlattığının ve söylediğinin yanlışlığını bir kenara bırakarak tüm dürüstlüğümle söylemek isterim ki:
daha önce onun kadar maymuna benzeyen bir kişi daha görmemiştim, ama olsundu

Seni evire çevire,dayağım ile kendi dogmama adapte ederim demek.
Plakatif formüle eder olucak ise.
Durum bu.

Inanip inanmak sa eger,teoriden öteye gecmiyordur.
Oysa ki bilimsel veriler,elle tutulur olmali.
Ben cikmasina karsiyim sahsen.

Geri