Evrim Teorisinin Müfredattan Çıkarılmasını Doğru Buluyor Musunuz?

Konu sahibi son olarak 985 gün önce görüldü
Evrim Teorisinin Müfredattan Çıkarılmasını Doğru Buluyor Musunuz?

Evrim teorisi nedir? sorusuna 'o ne saçmalık ben maymundan gelmedim' diyen insanların ağırlıkta olduğu bir sahada sorulmamalı idi bu.

@Lynx belki maymuna gidiyoruz -.-

Sen cevaplama o zaman. :)

Ortada cevabı net olan bir terim vardır ve tanımı da daima odur benim cevap vermeme gerek yok zaten.
Evrim teorisi maymunun insana dönüşmesi gibi basit bir tanımlamadan ibaret değil, onlarca evrim yaklaşımından sadece biri.

Yok biz gitmiyoruz da gidenler var gibi, yani bence hatta sence de kasjdhk

Bence olana cevap verdiğin için teşeke cınım haklısın.
Evrilememişler için nasıl evrilebilirsiniz dersi verilsin.

Ortada cevabı net olan bir terim vardır ve tanımı da daima odur benim cevap vermeme gerek yok zaten.
Evrim teorisi maymunun insana dönüşmesi gibi basit bir tanımlamadan ibaret değil, onlarca evrim yaklaşımından sadece biri.
Evrim teorisi bu değil elbette, sana katılıyorum. Darwin hiçbir zaman bunu söylemedi ancak her fikir gibi Darwin'in fikri de yozlaştırıldı ve bugüne maymun teorisi olarak getirildi malesef.

Evrim teorisi bu değil elbette, sana katılıyorum. Darwin hiçbir zaman bunu söylemedi ancak her fikir gibi Darwin'in fikri de yozlaştırıldı ve bugüne maymun teorisi olarak getirildi malesef.

Müfredattan kaldırılmasını doğru bulmanızdaki sebep ne o zaman? yozlaştırılmış bir bilginin yozlaşarak kalıp üstünün örtülmesi mi?

İnsanın maymundan türediğini zannedip bir de kaldırılmasını aşağılamak :)

Önce kaldırılmasını eleştirdiğiniz şeyi öğrenin. Maymundan insana evrimleşme yoktur, insansıdan (ape) maymun ve insan isimli iki canlı farklı şekilde evrimleşmiştir adı geçen hipotez-teoride.

Müfredattan kaldırılmasını doğru bulmanızdaki sebep ne o zaman? yozlaştırılmış bir bilginin yozlaşarak kalıp üstünün örtülmesi mi?
Evrim teorisi doğru düzgün anlatılmıyor ve doğru düzgün anlatılacak olsa sayfalar alacak bir teori. Birkaç cümleyle tanımı yapılamayacağı için kaldırılmasını doğru buluyorum.

Kesinlikle doğru bulmuyorum, hatta bunu modern Türkiye'ye yakistiramiyorum..
Biz dinle yönetilen bir ülke değiliz ,modern laik bir ülkeyiz..
Bunun bir gereği olarak, eğitim müfredatımızda buna uygun olmalı..
Tüm dünyada kabul görmüş ,testlerden başarıyla geçmiş , insanlık tarihinin en önemli bilimsel teorilerinden birini görmezden gelme, reddetme, mufredattan çıkarma gibi absürd çalışmalar içine girmemeliyiz..
Gelişmiş ,bilime önem veren ,modern bir ülke olmak istiyorsak gerici davranışlarda bulunmamaliyiz..
Modern bilimin en temel taşı olan Evrim Teorisi olmadan, biyoloji derslerinde türleri, canlilarin milyonlarca yıllık süreçlerini, genç zihinlere nasıl anlatacaklar çok merak ediyorum doğrusu..

Kaldırın kaldırın hepsini kaldırın Turizm ve Otelcilik Meslek Liselerinde alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi kaldırıldı. Artık turiste ayran ve hoşaf suyu veririz...

Bu devirde isteseniz Türkçe'den "evrim" kelimesini çıkarın. Aklı mantığı olan, araştırmayı az da olsa seven her çocuk bu teoriden haberdar olacak. Çok şeyapmamak lazım.

Dinleri tanıyalım tabi daha önemli, bilimden uzaklaşan toplum cahil olmaya muhtaçtır. Evrimi darwinden ibaret zannedenler mi dersin, maymundan geldiğimizi düşünenler mi dersin, işte bunlar hep öğretilmediğinden kaynaklı.

Bu ise tarafli bakildigi surece, ki taraflardan biri evrim ve evrimciler iken digeri her zaman din ve dindarlardir, hic bir zaman uzlasma olmayacaktir. Evrimin maymunluktan ibaret olmadigindan baska hicbir kelâmı olmayanin, ihtiyac halinde metin okumadan boy gosteremeyenin ve defalarca çürütülmüş bir teorinin, tekrar tekrar yinelersek bir TEORİnin mufredatta bulunmasi gerektigini savunmasi beyhudedir. Bunun sana bana faydasi olsaydi zaten teoride kalmazdi ve inanip inanmama ayrimi yapilmazdi. Onca teori icerisinden neden evrim uzerinse yogunlasiliyor anlatsana biraz canim denildiginde, maksatta ve sahislar uzerinde ne kadar bilgi sahibi olunabilir ki? Bunun bunca pazarlanmasi hakkinda dunya milletleri fikir sahibi olamaz. Uyulan tek husus populer edilen bu konuya merak salmaktir. Birkac cümleden oteye de gidememistir insanlar. Varsa yoksa ihtiyac halinde hemen yeni bir metin okumak ve okudugunu sunup biliyorumculuk oynamak.

Yakin bir doneme kadar orta ogretime cetvel ve pergeli sevdirmeye calistilar ve nedense bu bizim Türk milleti bu iki alete bir türlü isinamadi. Bu basit bir tembellik degildi biliyor musunuz?

Teoriyi kanitlayin oyle gelin.

boşverin evrimi ORGANİK HOŞAF dersi koysunlar

Geri