Evrim Hakkında Efsaneler ve Yanlış Kanılar

Konu sahibi son olarak 1277 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Altyazıları göremiyorsanız oynatıcının ayarlar sekmesinden altyazılar sekmesini açık konuma getiriniz.

[YOUTUBE]mZt1Gn0R22Q[/YOUTUBE]

evrim.jpg

evrim yok
şahsen ben maymun olmak istemiyorum
maymunlar alınmasın ama dediğim gibi ben öyle anılmak istemiyorum
düşünen bir beyne sahip olduğum için ayrı muamele istiyorum, hayvanlarla bir kefeye konulmak istemiyorum
gerçi hayvanlarda belirli bir oranda düşünüyor evet ama biz insanlar daha zekiyiz bu yüzden hayvan değiliz
insanları özel kıldığımı ve hayvanlardan ayıracak kadar böbürlenmiş bir egoya sahip olduğumu düşünebilirsiniz ama bu umrumda değil tabiki

biz insanız, özeliz, bu koskoca evren bizim için yaratıldı
o kadarr

peki neden şimdiki maymunlar insan değil :D

Yalnız ufak bir detay vereyim de sonra sıkıntı olmasın. Bu video evrimi, evrim teorisi hakkında bilgi sahibi olmayanlara anlatmıyor. Bilgisi eksik olanlara yahut yanlış düşüncelere kapılanlara bir kapı aralıyor.

Teşekkürler paylaşım için.

evrim yok
şahsen ben maymun olmak istemiyorum
maymunlar alınmasın ama dediğim gibi ben öyle anılmak istemiyorum
düşünen bir beyne sahip olduğum için ayrı muamele istiyorum, hayvanlarla bir kefeye konulmak istemiyorum
gerçi hayvanlarda belirli bir oranda düşünüyor evet ama biz insanlar daha zekiyiz bu yüzden hayvan değiliz
insanları özel kıldığımı ve hayvanlardan ayıracak kadar böbürlenmiş bir egoya sahip olduğumu düşünebilirsiniz ama bu umrumda değil tabiki

biz insanız, özeliz, bu koskoca evren bizim için yaratıldı
o kadarr

Sakin olun, bu saatten sonra maymun olmanız zor zaten.

kabul etti , gördüğünüz gibi insanlar maymun değilmiş
evrimcilerden birini daha yola getirdim be
evrimide çürütmüş buluyorum hayırlı uğurlu olsun

Ahahah. Hocam troll ise bu mesajlar komik, ciddiyseniz çok daha komik.

(Yanlış anlamayın lütfen, sataşmak amaçlı değil bu mesajım. Gerçekten takdir ederek gülüyorum.)

beyaz sayfadan başka birşey yok

yani evrime inanıyormusunz Arpes

Benim açımdan evrim "inanılacak" yahut "inanılmayacak" bir din, bir maneviyat yahut bir soyutsallık değil. Kimse açısından olmamalı. Neticede bilimsel bir teoriler bütününden bahsediyoruz. Benim için evrim gerçekliktir.

Siz yer çekimine inanıyor musunuz? Yada mitokondriye?

ama evrim terorisi diyoruz ama evrim kanunu demiyoruz yercekimi kanunu diyoruz yani kanıtlanmış birşeye kanun diyoruz evrim teröride kalmış kanıtlanamamış kanıtlanmaya birşeyede inanmıyorum ben

ama evrim terorisi diyoruz ama evrim kanunu demiyoruz yercekimi kanunu diyoruz yani kanıtlanmış birşeye kanun diyoruz evrim teröride kalmış kanıtlanamamış kanıtlanmaya birşeyede inanmıyorum ben

Aslında bu basit bir kelime oyunundan ibarettir. Dil farkından dolayı bizde oluşan absürt bir algı karışıklığı.

Şöyle izah etmeye çalışayım. Bir bilim insanına ait olan çalışmalar o kişinin ismi ile anılır. Örnek olarak: Newton's Gravity Laws (Newton'ın yer çekimi kanunları)

Ama diğer yandan kompleks sistemleri tarif ederken kullanılan ibare ise "teori" olur genelde.
Örnek: Electronic Circuit Theories (Devre elektroniği teorileri)

Bu orijinal terminoloji. Bizdeki bilimsel terminolojiye baktığımızda ise durum biraz farklı. Sizin bahsettiğiniz kanıtlanma-kanıtlanmama durumu mevcut, lakin bir kısmı karıştırmışsınız. Şöyle izah edeyim.

Hipotez: Bir problemle ilgili geçici çözüm yoluna denir.

Hipotez bilimsel bir tahmin sayılabilir. Hipotez gözlemler sonucunda karşılaşılan bir soruna önerilen bir cevap veya bir çözüm olabilir. Önerilen hipotezin gerçekliliği, doğruluğu teste tabi tutulur.

Teori : Bir hipotez kısmen doğrulanır ve yeni bulgularla desteklenirse teori haline gelir. Bilimsel bir teori, gözlenen bir doğa olayıyla ilgili olarak yapılan genellemelerin açıklamalarıdır.

Kanun: Bir hipotez hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde doğrulanır ve herkes tarafından kabul edilirse kanun( yasa) haline gelir.

Buradan ne çıkarabiliriz?

Evrim teorisi ile ilgili şüpheler vardır. Ama bu şüphelerin kaynağı evrimin var olup olmaması değil; evrimin tetikleyici gücü, evrimin çalışma prensibi, doğal seçilimin işleme mekanizması gibi konuların henüz aydınlatılamamış olmasıdır.

Terminolojik tanımlamalarından bile yola çıkarak bir hipotezin en az birkaç bölümü doğrulanıp desteklenmeden teori dahi olamayacağını görebiliyoruz.

bizim kuran-ı kerimimiz de evrim terörisi demiyor kaç senelik kitap

bir bilginin teori olabilmesi için uzun bir süreçten geçmesi gerekiyor kontrollü deneyler gözlemler vesaire,
kanun olmasi için ise herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyor ki kutsal kitaplara inanan çoğunluk evrime inanmadığı için bir türlü kanun olamıyor. bu evrimin teorisinin yanlış olduğu değil insanların dogma fikirlere sahip oldugunu gosterir.
inanmadıkları gibi gerçeklikten uzak yorumlar yaparak insanları çileden çıkartıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri