Evlilikten korkuyor musunuz?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Resmi sevişmek istiyorsan o imzayı atacaksın , korkunun üzerine gideceksin ..

Hayır, doğru insanla doğru şeyleri başarabileceğime inanıyorum..Sevmediğin veya mantık evliliği yaptığın zaman korkarsın..

O bu şu değil de bebeğe bakmak çok zor ya. Minnacık bir şey, konuşmayı bilmez, sürekli ağlar derdini anlatamaz falan ne yapacağımı şaşırırım ben. İlk bir yılı ciddi anlamda sabır istiyor. Korkuyorum yani, fazlasıyla hemde.

Evlilik çok zor bir kurumdur. Çalışanlar için sadece iş hayatı fark yaratıyor onun haricinde eve gelindiğinde Ev iş, çocuk bakımı, yemek, temizlik, eşin ihtiyaçları vs. sayarsan aşırı derecede maddi ve manevi olarak özen ve sorumluluk istiyor. O yüzden sırf evlenmek için evlenmeyi düşünmüyorum. Evlilikten korkma konusunda yarı yolda bırakmayacak birini bulursam sanırım Korkum kalmaz evlenirim.

Yoooo

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evlilikten korksak nişan yapmazdık :D şaka bi yana çevremi de göz önüne alırsam evlilikten korkma sebebleri ailelerin uyuşup uyuşmayacağı ve düğün hazırlıkları aşaması şükür ki ailelerden yana sorunumuz yok düğün hazırlıklarını içinde nişanlılık evresini uzun tutmak zorunda olduğumuz için genişşş genişş hallettiğimizden problem ortadan kalkıyor kayınvalidem sağolsun bir çok yükümü hafifletiyor görümcelerimde aynı şekilde anlayışlı bir müstakbel eş ile de halledilemeyecek hiç bir sorun kalmıyor biz hanım kızlar biraz evhamlıyız sanırım zaman zaman darlana biliyoruz bu sebeple ama sakinliği koruduğumuz taktirde en karmaşık sorunlar bile bir şekilde çözülüyor :)

Korkmuyorum.
İkinci kez olsa yine evlenirim.
Üçüncü kez de olsa evlenirim...

Korktuğum şey evlilik değil, kocaman bir evde yapayanliz yaşayıp, yanliz yemek masasına oturmak. Yanlız ve yarı karanlık bir odada film izlemek ( gerçi onu yanlız yapmayi seviyorum..) yanlız yatmak ve çocuksuz, kahkaha sesi olmayan bir evde yaşamaktan daha korkunç ne olabilir ki.

Şuan ki düzenimden kopup başka bir düzene, başka bir hayata geçmek tedirgin ediyor beni.

Evlenirken korkulcak birşey gibi gelmiyor insana gayet normal oo mis kendi evin, düzenin felan tamam işte daha ne olcak diyorsun ki o işlerin öyle olmadığını öğreniyorsun. Evlilikten korkmasan da korkutuyorlar ailelerin uyumsuzluğu, senin ailen, benim ailem sorunu, eşinle iletişim kopukluğu vs vs yani evlilik bu hayattaki ilerletebileceğin en zor iş başaran kişilere ne mutlu ama çoğu sınıfta kalıyor.

Evlilikten ziyade mutsuz bir evlilikten korkar insan. Sevdiği adamın sevdiğini sandığı adam çıkmasından. Mutsuz çocukları olmasından korkar. Bence değmez. Kendi sorumluluğum bana kıl payı.

Evlilik mi ? :u3:
Allahim sen koru :liv:

Dönem dönem bir şeyler sıkıştırıyor boğuluyor gibi oluyorum, uzun sürmüyor bu duygu karmaşası onsuzluk mu bekarlık mı diye tartınca onsuzluk daha ağır koyar geliyor.

Bir kez evlendim ve evlilikten iki güzel kızım oldu, şimdilik düşünmüyorum daha büyük kızımı evlendireceğim 5-10 yıl beklermiyiz bilemeyeceğim şimdilik. Büyük kızım lise 4'üncü sınıfta ve mayısta üniversite sınavlarına girecek, sonra üniversite hayali var dil okuyor şu an.

şarkı sözleri beni anlatmış harbiden
[YOUTUBE]9ffp-PS3ADw[/YOUTUBE]

Aşk dolu bir uykuyu anlatır...

Popon hep pipimde dursun
Göğsümde sırtın durulsun
Ensende nefesim olsun
Çıkma yataktan

Bir elim hep memende dursun
Dudakların avcuma dokunsun
Üstüm başım sen koksun
Çıkma yataktan

Bugün elinde süpürge olsun