Evlilikten korkuyor musunuz?

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
Bir kaç gündür hayırlısı neyse o olsun lafını ve devamında en hayırlısı buymuş lafını görüp çok hak veriyorum fjfk

Ne bileyim güvenmek çok zor. İçinden ne çıkacağı belli olmuyor. Görünen evliliklerde durum bu yönde. Tabii kısmet.

Korkmak değil ancak benimsememek ya da etraftaki örnekleri görüp de cazip bulmamak diyebiliriz. İlk başlarda karşılıklı olan her şey bir süre sonra mecburiyete dönüşüyor ve şu ana kadar farklı bir örnek ile çok az sayıda karşılaştım.

İsteyenlere sözüm yok ancak istemeyenlere de baskı yapılmasını anlamsız buluyorum.

Korkuyorum. İnsanın yaşamını hayati oranda etkileyen çok az deneyim vardır. Evlilik bu deneyimlerden ilki olabilir. Bir aile kurmak evlat sahibi olmak çok özel duygular fakat ilerleyen yaşla birlikte kıstaslar alt başlıklar da artıyor. Ve bu kıstaslara yanıt veren insanlar aynı oranda azalıyor. Buna kendi konfor alanınızı koruma duygusu da eklenince daha az sorumluluk içermesi sebebiyle bekarlık cezbedici hal alıyor.
Kısacası bu kararı veren insanları hayatımın her evresinde çok ama çok cesur buluyor olacağım.

Her şeyde ortak karar alma kısmı bana bir tık saygısızlık olarak geliyor herkes her şeyi bilemez ben veya o bildiğim bir şeye ortak olamaz o yüzden biraz stresli geliyor.Çoğu özgürlükçü modern gibi görünen evliliklerde durum bu.. evleneceklere stressiz bir hayat dilerim.

iki insanın birbirini anlamadığı dahası kendilerinin dahi ne istediğini anlamadıkları bir evlilikten korkuyorum.
bir evin içinde kendime ait bir konfor alanımın kalmayacak olmasından, sorgulanmaktan, kısıtlanmaktan, bütün değerlerimin körelmesinden korkuyorum.
tek başınalık içinde var olan parıltımın, bir başkasının karanlığına iyi gelmeyecek olmasından dahası bu karanlığın beni de içinde çekebilecek olmasından.
doğru iletişim dilini bulamamaktan, doğru kelimeleri kuramamaktan, doğru hisleri telaffuz edememekten korkuyorum.
kendimi anlatamamaktan, karşı tarafı anlayamamaktan korkuyorum. bütün isteklerimi, bütün doğrularımı, bütün hataları ve sevmemezliklerimi anlatamamaktan ve bunun içimde sıkıntı oluşturmasından korkuyorum, aynı şey karşı taraf için de geçerli elbette.
evlilikten korkmuyorum

korkmuyorum ama otuzlarımın başında bir insan olarak da evlilik hakkında yirmilerimdeki gibi düşünmüyorum. daha az duygusal baktığımdan değil, ben duygusal bir kadınım, evliliğe de çok inanıyorum, evlilikle beraber bir şeylerin büyüsünün bozulduğu safsatası şöyle dursun, ben safsatalara inanmam. ancak uzun süredir "evet tanıştık, iyi gidiyor, eh o zaman ne duruyoruz, evet ciddiysek haydi evlenelim" kafasında değilim. güzel ve sevgi dolu bir ilişki güzel bir evliliğe gidebilir eğer farklı bir pürüz doğmazsa. belki ailemdeki evlilikler güzel olduğu içindir bu hissiyatım. bakın çevremdeki demiyorum, ailemdeki. acele etmeden, kasmadan, akar gider ve varacağı yer neresiyse oraya varır kafasındayım, herkese başarılar diliyorum kdjdh

Evlenmek enayiliktir,evlenmemek aptallık.karar sizin

evlilikten korkmuyorum çünkü böyle bir kararı verene kadar evleneceğim insanla geçireceğim zamanı düşünürsem zaten korkabileceğim herhangi bi şey varsa yaşayıp, evlenme fikrim varsa da vazgeçmiş olucam gibi geliyor. evlilik bambaşka bir sorumluluk biliyorum ama gereken neyse yapar bütün stajlardan geçiririz. ekmek aslanın kuyruğundaysa nikah cüzdanı da öyle… çalışın gelin karşıma. oy şaka <3 söz evden aldırma yaptırmıcam.

evlilikten korkmuyorum çünkü böyle bir kararı verene kadar evleneceğim insanla geçireceğim zamanı düşünürsem zaten korkabileceğim herhangi bi şey varsa yaşayıp, evlenme fikrim varsa da vazgeçmiş olucam gibi geliyor. evlilik bambaşka bir sorumluluk biliyorum ama gereken neyse yapar bütün stajlardan geçiririz. ekmek aslanın kuyruğundaysa nikah cüzdanı da öyle… çalışın gelin karşıma. oy şaka <3 söz evden aldırma yaptırmıcam.
Evleniyorsun yani. " düğün telaşı" diye konu aç hemen perde önerisi yapacağım. :D

Evleniyorsun yani. " düğün telaşı" diye konu aç hemen perde önerisi yapacağım. :D
bu yaşa gelip evini kurmamış adamla olmaz yeni kriterim bu hiç eşya meşya uğraşamam… perde sevmiyorum ben jaluzi alabiliriz, susar mısın kemboy.

Evlenmek basit. Önemli olan sorumluluk taşıyabilmek, sevgi, saygı. Barındırmıyorsan evlenme zaten. Ben bazen "sırf çocuk için evlenirim" gibi saçmalarım ama işin özüne gelirsek; karşındaki ile ritmin tutmalı, tutmuyorsa evlenme zaten.

Geri