Kadın gibi duruyor aslında, genelde kadındır evi döndüren. Çünkü erkekler daha çok dışarda geçirirler günlerini, evin içinde olan çocukların en ufak sorunlarını dahi bilen her türlü sıkıntıyı ihtiyacı bilen kadındır.Erkeklerin çoğu zaman çocukların sorunlarından haberi olmaz, kadın halledemediği yerde eşine söyler.Bizim toplumumuzda kadına daha çok iş düşüyor bence, eşinin ailesiyle geçinmek olsun, alışveriş olsun , evin işi çocukların bakımı bunların hepsi kadına bakar.Kadın çalışıyor olsa dahi bu sorumlulukları devam eder.
Yani özetle , erkek çalışmakla yükümlüdür, ailesinin ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür.Kadın eğer isterse yine çalışabilir ama onun dışında evinin geçimi, çocukların bakımı, evinin düzeni gibi bir çok şeyle yükümlüdür. Erkekler biraz keyfine düşkün gibi geliyor bana evliliklerde.
Tabi ben benim gözümden değerlendirdim benim gördüklerim bunlar, istisnalar kaideyi hiçbir zaman bozmaz.Bu durumun tam tersi olan ailelerde vardır ama az.O yüzden beylere diyorum ki, eşiniz çalışıyorsa özellikle, evinizin bakımı ve çocuklarınızın bakımı ile ilgili eşlerinize biraz daha yardımcı olun.