Evlilikte eşlerin birbirine karşı görevi yoktur; canlarının istediğini yaparlar

Konu sahibi son olarak 1741 gün önce görüldü
Kar%C4%B1-Koca-aras%C4%B1ndaki-sevgi-ba%C4%9F%C4%B1.jpg

Buyurun tartışmaya :heavenly:

Herkes kendisi yaşar. Kadın erkeğine yemek yapar ama buna mecbur değildir. Hele ev işlerine hiç mecbur değildir. Erkek de çalışıp kadına bakmaya mecbur değildir. Herkes parasını kendi kazanır, serbestçe kendi isteğiyle eve ve çocuklarına harcama yapar...

Evlilikte eşler birbirine bağlı değildir, herkes canının istediğini yapar. Ama seni seçtiği için bazılarını da seninle birlikte yapar. İşte evliliğin güzelliği buradadır...

Böyle düşünen varsa bence Evlenmesinn özgür yaşasın :trip:

Konunun içeriği tartışılabilir saygı duyarım ama o resimmi karikatürmü herneyse işte onun konuyla ne gibi bir alakası var, buna mantıklı bir açıklaması olan var mı?

Abaris seni evlendirmemiz lazım artık. bu iş böyle olmayacak. sen bazılarını beraber yapmaya başlaman lazım yoksa önünü alamayız.

İmzayı atmadan önce evet denmeden önce sorulan soru neydi sağlıkta, hastalıkta yanında olacakmısın diyemi soruluyordu ne . başlarken zaten şart kabul ederek başlıyorsan demekki vardır.

İnsan tek başına bir çok şeyi yapabileceğini düşünür. Evlenmeden önce bulunduğu durumda. Evlilik bulunduğun zaman için yapılmaz. Sonra ki kalan zaman için yapılır.

Kimi insan yaşı ilerledimmi hastalıklara yenik düştüğünde yardıma ihtiyacı olacağını düşünür evlenir. Eşi çocuğu biri bakar umuduyla. Geleceğe yatırımdır.

Kimisi hayallerini tek başına gerçekleştircek gücü yoktur. Bunun için kendisine yardım edecek birini arar evlenir.

Amaçsız evlilik olmaz. Amacın olduğu yerde herkese düşen görevde vardır.

Başlıktaki zihniyet evlilik müessesesini değil,evcilik oyununu anlatıyor bence. Bu şekilde düşünen insanlar sadece ev arkadaşı olabilir,eş olamaz.

yanlız böle capsler neden manga çizimi oluyor ? , japonlarmı yapıo lan bunları facede falanda islamic sayfalarda görüorum , dragonball dan songoku yu bile takkeli görmüştüm

İmzayı atmadan önce evet denmeden önce sorulan soru neydi sağlıkta, hastalıkta yanında olacakmısın diyemi soruluyordu ne . başlarken zaten şart kabul ederek başlıyorsan demekki vardır.

İnsan tek başına bir çok şeyi yapabileceğini düşünür. Evlenmeden önce bulunduğu durumda. Evlilik bulunduğun zaman için yapılmaz. Sonra ki kalan zaman için yapılır.

Kimi insan yaşı ilerledimmi hastalıklara yenik düştüğünde yardıma ihtiyacı olacağını düşünür evlenir. Eşi çocuğu biri bakar umuduyla. Geleceğe yatırımdır.

Kimisi hayallerini tek başına gerçekleştircek gücü yoktur. Bunun için kendisine yardım edecek birini arar evlenir.

Amaçsız evlilik olmaz. Amacın olduğu yerde herkese düşen görevde vardır.

Çok güzel açıklamışsın SoNSiGaRa :cici:
Aynen katılıyorum...

Konunun içeriği tartışılabilir saygı duyarım ama o resimmi karikatürmü herneyse işte onun konuyla ne gibi bir alakası var, buna mantıklı bir açıklaması olan var mı?

Her zaman erkeğin ev içerisinde oturup, ev işlerine karışmadığı, eşiyle ilgilenmediği inanışı var.
Resimde de tam tersin; bir erkeğin karısını şımarttığı bir resim var.

Yani gorünmesi gereken bir eşlerin birbirini şımartması, nazlandırması. Başka bir şey değil.

Öyle düşünen biri var mıdır bilmem de varsa da evliliğin tek amacı o zaman tek eşlilik ve düzenli seks hayatı kafasında olmasıdır herhalde. -.-
Evliliğin sorumluluğu çok olduğundan evlenmiyorum tamda bu sebeple.p

Evet,aynen o yazıdaki gibi düşünüyorum.
Çünkü bahsedilen eylemler samimiyetle değil de görev anlayışıyla yapılırsa o evlilik bir iş ilişkisinden farksız olacaktır. Ve ben böyle bir evlilik istemiyorum.
Zira toplumdaki genel görüş de bunun tam karşıtı olduğundan asla evlenmeyeceğim.

Birbirlerine karşı olan görevleri sadakatten ibarettir. Geri kalan her şey kişisel tercihlere bağlıdır evlenmek demek birbirine kişisel alan sağlamamak anlamına gelmiyor.

Benimde nacizane görüşüm konu başlığına benzer...
Benim anladığım kadarıyla;

Tabi evliliğin kendine has sorumlulukları vardır ancak

Bir eş, hayat arkadaşı sıfatı yüklediğiniz bir insanla hayatınızı birleştireceksiniz.
Bir köle almıyorsunuz...

Kadını yemek yapan, çamaşır yıkayan, bulaşık yıkayan bir makine gibi gören hatta kadına yüklenen bu görevlerden birisi yerine getirilmediğinde 'hayat arkadaşım' dediği o insana el kaldırmakta mahsur görmeyen haysiyetsizler var..

erkekte yeri geldiğinde yemek yapar eşine yardım eder her konuda

bu erkek adam şunu bunu yapmaz diyen zihniyetleri çok gördüm :D
Askerde tuvaleti nasıl paspasladıklarını patatesi nasıl özenle soyduklarını falan...
'imridirsiniz komıtınım' diyede şirinlik bile yaparlar :p

Tartışılacak bir yanı yok yani yorumuna katılıyorum böyleleri ''dost'' hayatı yaşıyor genelde kaza kursunu olduğu zaman evleniyorlar

Birkaç sorumluluk vardır yalnızca. Onun disinda hayatına müdahil olmam. Aksam eğlenmeye mi gider, arkadaşlarıyla tatile mi gider orası onun tercihi.

Pokémon izleyelim dediğimde yok demesin yeter bu da sorumluluk.

Geri