Evlilikte bekaret önemli midir değil midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sorma :D :D ne badireler atlatıyor ne olmazları olduruyor erkek milleti o anki vuslatına erebilmek için :)

Ruh Masumiyeti tabiki de güzel ama O Kısım Ruhlar aleminde iken daha çok işe yarayacaktır :p

"Her türlü haltı yemiş " diye tabir edilen kısma tabii erkek/kadın milletinin tabiki de el sürülmemiş insan beklentiisinde gözü olmamalı.

kişinin kendisi aslında herşeyinin aynası olmalı. Ne istiyorsa kendini de ona hazırlamalı. ...

evlilikte önemliliği kişiden kişiye değişecektir bu her daima.

Sorma :D :D ne badireler atlatıyor ne olmazları olduruyor erkek milleti o anki vuslatına erebilmek için :)

Ruh Masumiyeti tabiki de güzel ama O Kısım Ruhlar aleminde iken daha çok işe yarayacaktır :p

"Her türlü haltı yemiş " diye tabir edilen kısma tabii erkek/kadın milletinin tabiki de el sürülmemiş insan beklentiisinde gözü olmamalı.

kişinin kendisi aslında herşeyinin aynası olmalı. Ne istiyorsa kendini de ona hazırlamalı. ...

evlilikte önemliliği kişiden kişiye değişecektir bu her daima.

sizin adınıza da üzlüyorum ama bi yandan da hak ediyorsunuz selocan.
Türkiye de kadının çapkınına ne derler bilirsin.
erkeğin de şeyi var ama kimse bunu demez.
bunu konuşan da hep erkeklerdir nedense:hih:

Erkek için sıradan, normal, doğal karşılanıp ta kadın söz konusu olduğun da taşlamadan tuttaaa her bir türlü yakıştırmaya giden bu tarz durumlar sanırım Öncelikli olarak Türkiye ve Orta Doğuya Has.

Ne saçma aslında; tamam bir halt yiyorsun ve kadın yapsın istemiyorsun. O zaman kendi aranda erkek/erkeğe yapacaksın :D Kadını bulaştırmayacaksın. :hih:
ama yok. hem kendin zevk uğruna kadını kullan hemde adı şıllık olsun.
Sen ne oldun ?
Ben mi ben aferin aldım. maşallah aldım. milli oldum...

Kadın olmanın talihsizliğinden biridir bu sanırım :)

Erkek için sıradan, normal, doğal karşılanıp ta kadın söz konusu olduğun da taşlamadan tuttaaa her bir türlü yakıştırmaya giden bu tarz durumlar sanırım Öncelikli olarak Türkiye ve Orta Doğuya Has.

Ne saçma aslında; tamam bir halt yiyorsun ve kadın yapsın istemiyorsun. O zaman kendi aranda erkek/erkeğe yapacaksın :D Kadını bulaştırmayacaksın. :hih:
ama yok. hem kendin zevk uğruna kadını kullan hemde adı şıllık olsun.
Sen ne oldun ?
Ben mi ben aferin aldım. maşallah aldım. milli oldum...

Kadın olmanın talihsizliğinden biridir bu sanırım :)

aynen öyle yıl olmuş 2013 biz hala bunu tartışıyoruz ve bunun uğruna hala cinayet işleniyor.

iki bacağın arasında taşınılan şey çabuk kaybedilir maalesef.

aynen öyle yıl olmuş 2013 biz hala bunu tartışıyoruz ve bunun uğruna hala cinayet işleniyor.

iki bacağın arasında taşınılan şey çabuk kaybedilir maalesef.

Deme öyle deme :haha:

Kaybolmasın. dayanamammm :p
images

Kaybeden kaybedenlerle evlensin o zaman , kaybetmeyenin ne suçu var

Onu sorupta mı evlenecek insanlar? mantığa bak.
Sen bakir msin diye sorsun o zaman evleneceğin kişi. sende ona sorarsın gül gibi geçinip gidersiniz.
bu bir suç mu? Komik..

Toplum yapımızı incelediğimizde, geçmişten bu güne bekaretin ne kadar önemliden önemsize düştüğünü gözlemleyebiliriz.

Bu bir yandan iyi olurken bir yandan da toplumun ahlak kültürünü değiştirmesine neden oldu.

Önce ayıp, edepsizce gelen şeylerin artık doğal yaşantımızın içinde olması (tv ve sosyal cevrede) biraz üzücü nedense.

İnsanların özgür iradeleriyle hareket etmeleri tabi ki önemlidir ama benim görmeme özgürlüğüm nerede kalıyor peki?

Birinin bakire olup olmadığını benim değil sadece evleneceği insanın bilmesi gerek miyor mu? Utanılacak tabi ki bir şey değil, sonuçta bakireliğini de önüne geçene vermedi; sevdiği değer verdiği insanla sadece paylaştı (ki tecavüzcüleri vb şeyleri asla saymıyorum)

Ayrıca diğer yandan bakıldığında, ilk olmak evet güzeldir ama önemli olan son olmak değil mi? :cici:

Onu sorupta mı evlenecek insanlar? mantığa bak.
Sen bakir msin diye sorsun o zaman evleneceğin kişi. sende ona sorarsın gül gibi geçinip gidersiniz.
bu bir suç mu? Komik..
Esas bu mantığa bak bekaretini kaybetmek suç değil bekaretini kaybettinmi diye sormak suç :)Ne günlere kaldık

Ben sana öğretiyim , yada sen bana öğret senin zannettiğin neymiş :)

birbirinize sen öğret ben öğreteyim diyene kadar yazın görelim yahu..:mad:

az bilgiyi yüksek özgüvenle itelemekten gayrı akılda kalıcı bilgiler vücuda gelsin de biz naçarlar da nasiplenelim bilgilerden :icon_wink:

Kızlık zarı anatomik olarak vajinal girişte yer alan yaklaşık 1- 2 cm derinde, 2-2.5 mm inceliğinde elastiki bir zardır. İçinde ince damarlardan zengin olduğu için ilk ilişki ile birlikte genelde hafif bir kanama izlenmektedir.

Kızlık zarının fizyolojik olarak işlevi halen tam olarak bilinmemekle birlikte pek çok toplumda namus ve bekaretin bir simgesi haline gelmiştir.
Kızlık zarının ne tür işlevi ve yararı vardır?
Çoğunlukla kabul edilen düşünceye göre kızlık zarının fonksiyonel olarak bir işlevi bulunmamaktadır. Ancak bazı bilim adamlarına göre kızlık zarının (hymen) iki tür fonksiyonu bulunmaktadır.
Bunlardan birisi özellikle bebeklik döneminden 11-12 yaşlarına kadar olan süre içinde vajina içine mikropların girmesinin engellenmesidir.
Böylelikle küçük kız çocuklarında içeriye parmak veya değişik bir takım cisimler sokarak enfeksiyonlara yol açmaması için mekanik bir engel (barier) işlevi görür. Çünkü bu dönemlerde vajina içinde oluşacak enfeksiyonların rahim ve tüpler kanalı ile batına doğru çıkması erişkine göre çok daha kolaydır.
Kızlık zarının diğer bir yararı ise doğuştan üretra (idrar kanalı) yokluğu durumunda çıkartılıp kullanılarak bu bölgeye üretra yapılmasıdır. Bu çok nadir olarak görülen bir durumdur ve literatürde çok çok az sayıda uygulandığı belirtilmiştir.
Kızlık zarı pek çok kişide farklı türde olabilmektedir. Bu durum aileden geçen genetik yapı ile de ilişkili olabilmektedir.

Kızlık zarı nedir?
Literatürde hymen (himen) olarak geçmektedir. Kızlık zarı, halk arasında ise bekaret zarı, kızlık halkası, kızlık perdesi gibi isimlerle anılmaktadır. Bakire nedir?
Önceden cinsel ilişkiye girmemiş olan kız (“bakir” ise erkekteki karşılığıdır). Bakirenin Latincesi “virgo” dur. Latin dillerinde (örneğin İngilizce’de) “virgin” olarak geçer.

Halk arasında bakire kızlar “kız oğlan kız” veya “kız” olarak da geçer.
Bekaret nedir?
Kelime anlamı ile saflık, temizlik, masumluktur. Konu ile ilgili anlamı ise cinsel ilişkinin olup olmadığı ile ilgili bir kavramdır.

Hymenoplasti (himenoplasti) nedir?
Bakire olmayan birisinin kızlık zarının onarılması veya ilk cinsel ilişkisinde kan gelmesi amacıyla vajinasına yapılan basit bir cerrahi operasyonun adıdır.

Tıp böyle açıklıyor.

tartışma aynı eksende dönüyor gibi sanki :icon_yokcanim:

Fikrimi söylemiştim tekrar belirteyim benim için önemli olan aşk, sevgi ve saygıdır. Aşık olduktan sonra neden evlenmeyeyim ? :)

Onemli. Hemde cok.

Herkes temiz kaldığı kadar arayış içindedir, eğer kendinde bakirlik yoksa zaten karşındakinden bekaret bekleme . EVET ÖNEMLİ .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri