Evlilikte bekaret önemli midir değil midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne evliligi arkadaslar ya? Evlilikten önce Islam icin bi kere önemlidir bekaret. Hepimiz zinanin ne kadar günah oldugunu az cok biliyoruz.Karsimdakinin ne oldugu benim icin önemli degil, adam ne yapmissa yapmis ben kendi namusumu dusunurum, ona bakarim.

Toplumlara yada ülkelere göre değişen bir durumdur, kimi ülkelerde çok önemli olduğu halde kimilerinde hiç önemi yoktur, hatta bazı ülkelerde bekaretlik sona erdirilmeden, kızlar evlendirilmemektedir, yani...:)

herkesin kendi bilcegi birsey bu ne günahla alakali ne ayipla karakter, düsünce, egitim meselesi.. Bana göre önemli degil ne kadinda nede erkekte..

Remus ve Henna düşüncelerimi söylemişler tekrar yazmaya gerek yok :)

Ben de şu yoruma katıldım..
Aşk varsa birşey engel evliliğe olmaz..ama yok illa bekaret önemli derse kişiler ,değişir.
Erkekler bin bir türlü yalanla kandırıp birlikte olmuşsa kızn suçu ne ? ya da tecavüze uğramışsa suçu ne ? hiç evlenmesin mi ? önüne gelenle düşüp kalkan kadın ayrı bide bu ayrı. duruma göre demek istediğim buydu

Erkekler bin bir türlü yalanla kandırıp birlikte olmuşsa kızn suçu ne ? ya da tecavüze uğramışsa suçu ne ? hiç evlenmesin mi ? önüne gelenle düşüp kalkan kadın ayrı bide bu ayrı. duruma göre demek istediğim buydu

Bekaret tek bayanlara has birşey mi ? :) Evlensin ,evlenebilir ,evleniyorda zaten .ama hiçbir erkekte sevabına o kızı alıpta evlenmez arada güçlü bir bağ olmadıkdan sonra .

Eger soz konusu evlılık ise onemlı degıldır.ne yanı esı vefat etmıs yada bosanmıs bır bayanla evlenılemezmı.
Dinen yanlıs olabılır evlılık dısı ılıskı ama bu o kısının toplum tarafından yadırganması anlamına gelmez.
Hepımız ınsanız sonucta hata yapmaya megıllıyız.ne cok insan vardır namusuna laf soyletmeyıp cehaletı sonucu yanlıs eylemlerde bulunun.
Ben bu konuda genıs bır ınsanım eger sevdıysem tutulduysam bır kere ısterse sevdıgım kısı hayatı boyunca fahıselık yapsın.onemlı olan benımle gecırdıgı zamandır.benimle oldugu surece bır yanlısı yok ise gerısıne kulak kabartmamak gerek.
Hem dusene bır tekme vurmaktansa ona sahıp cıkmakta yakısmazmı bızlere..

Ben alırım yoksa erkek degil miyim (:

Her eteğin peşinden giden bir Erkek illede Bekaret diyorsa ozaman kusura bakmasın önce kendi zaaflarını ortadan kaldırsın sonra namus abideliği yapsın:s

Dediğim gibi benim kişisel görüşüm o kadar çok önemli değil aşk ve sevgi olduktan sonra :)

Bazı arkadaşlar erkeğin bakir olmasının önemli olmadığını,sadece kadınlar için önemli olduğunu betimlemiş.Pardonda benim bildiğim bir erkeğin ''bakir''lik sıfatını geride bırakması için bir kadınla cinsel ilişki yaşaması gerekiyor.O kadın ne öyleyse ? dünyada kadınlar dış kapının mandalları/deneme malzemesi & namuslular diye ikiye ayrılıyorda bizim mi haberimiz yok ? Ben bir hayat kadınıyla konuştum İstanbul'un gelişmiş bir semtinde oturuyorsanız bolca rastlarsınız böyle insanlara zaten.Bana kendiside dahil pek çok arkadaşının istemeden bu duruma düştüklerini zamanında erkek arkadaşlarından yediği kazıklardan dolayı bu hallere geldiklerini anlattı.Babaları amcaları tarafından satılan istisna.Siz insanların insanlığına bacak arasından bakmaya devam ettikçe ne kadınlar daha batağa düşecek,el kiri olacak. @Remus çok güzel açıklamış. Eğer sen önem veriyorsan bekarete çevrendeki karşıcinslerinle münasebetlerinede dikkat edeceksin bukadar basit.Hiçbir insan sürünmek için gelmiyor bu dünyaya.Türkiye'nin sosyolojik yapısında erkeğe daha çok değer verdiği için erkekte makul görülür ki alakası yoktur.Kızdığım nokta evlilik dışı ilişkiler değil karşıyım o ayrı mesele ama sonuçta her insanın kendi hayatı.Kızdığım nokta insanlara eşit bakılmaması. Erkektir yeridir.Kızsan kır kıçını otur yoksa benim gözümde o...pusun.Yok yaa sen nesin ? neyse şimdi ağzımı bozmayayım.Şahsi fikrimse önem vermem.İnsanların biraz bacak arasından çıkıp etrafa bakmak lazım.Yardıma muhtaç,uzanan bir el görmeyi bekleyen yığınla insan var.

çok ama çok önemlidir bu konuda asla istisna yapmam

Bakire olup her şeyi yapmış kızlarda çoğunlukta, köyden kız alsan onu bile çeşme başında yemişlerdir, o derece şuan devir. Ama kabahatın büyük çoğunluğu erkekte, yok evlenecem, yok seviyorum, yok aşığım kandırıyorlar kızları, kızlarda saf. Hemen kanıyorlar, en güzeli evlenmemek ne yapacan evlenip dertsiz başına dert mi alacan ? Herkes yalancı herkes sahtekâr...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri