Evlilikte bekaret önemli midir değil midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 895 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
forumda hic mi musluman yok oglum? pattaya bardayiz haberimiz yokmus.

Bekaretimi kaybettiğim için önemsemiyorum. Bakir olup kendimi O’ na saklıyor olsaydım ben de onun kendini bana saklıyor olmasını önemserdim.
şimdi önemli değil.

Yani önemli olduğu kısmı tartışılır ama bunun lafını yapacak çok zihniyetsiz olduğu için problem olabilir

Önemli kısmına hâla birşey demiyorum ama kadın yapınca namussuzluk oluyor erkek yapınca milli. Bu eşitsizlik yüzünden önemli ama ne için ? Kim için? kısmı başlıyor bende... Bugün bir kız evlense namusunun göstergesi olarak bekaret gösteriliyor. E adam da yapmış... O niye namussuz olmuyor?

valag benim hic cinsel hayatim olmadi
yalanim varsa yarina cikamiyam

Hayır o değil de nasıl soruyorsunuz mesela. Yani ne biliyim bı kızla çıkmaya başladınız. İlişki evliliğe gitcek gibi. Hangi aşamada soruyoruz. Ya da soruyor muyuz. Yandan mi soruyoruz? Mesela şey mi diyosunuz "aşkım ped mi tampon mu" tampon derse "kusura bakma ben bunu kabul edemem " diyip uzaklaşıyor muyuz :D

Ela kararlı ki zaten. Dini hassasiyeti olan insanlar için önemli olabilir saygı duyar önemsiz diyemem ama bu durum iki cinsiyeti de kapsamali. Erkek kendisi her türlü keyfi sürüp sonra kıza benim için bekaret önemli demesin diyor.
Di mi kız @Ela? sdjjs

Dogru da diyor. Bu duruma önem veren erkek ya da kadın, kendisi de en fazla elizabeth takılmış olmalı. Diğer türlüsü ataerkilligin çirkin yüzü.

Ela kararlı ki zaten. Dini hassasiyeti olan insanlar için önemli olabilir saygı duyar önemsiz diyemem ama bu durum iki cinsiyeti de kapsamali. Erkek kendisi her türlü keyfi sürüp sonra kıza benim için bekaret önemli demesin diyor.
Di mi kız @Ela? sdjjs

Dogru da diyor. Bu duruma önem veren erkek ya da kadın, kendisi de en fazla elizabeth takılmış olmalı. Diğer türlüsü ataerkilligin çirkin yüzü.
Aynen :)

Konuya dini açıdan bakalım.
Evlilik öncesi veya dışı ilişki, hem erkeğe, hem de bayana haram. O halde herkesin günahı kendine.
Günah olduğu için uzak duruyorsanız, doğruyu yapıyorsunuz. Birisi için kendinizi koruyorsanız, karşılığını ondan bekleyin. Bundan size bir sevap yazılmaz. Yaptığınız ve yapmadığınız kadar ne için yaptığınız veya yapmadığınız da önemli. Yada şöyle söyleyim, sonuç kadar niyet te önemli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri