Evlilikte bekaret önemli midir değil midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 894 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sizce Evlilikte bekaret önemli midir, değil midir? bu konuda görüsleriniz neler ?

Bekareti problem edebilecek bir insanın kendi geçmişi de tertemiz olmalıdır diye düşünüyorum. Mesela kadınlarla kızlarla gençliğini geçirmiş bir erkeğin evlendiğinde karısının bakire olmamasını problem yapması çok saçma. Bence bir önemi yok ^^

Önemli diyorum ama yüzüm kızarıyor. Rabbim hayırlısı neyse onu versin. Remus'a katılıyorum

Remus a katılıyorum kesinlikle

ben evlilik dışı ilişkiye karşı biriyim o yüzden evleneceğim insanda böyle olmalı

önemli ama cok cok fazla da önemsemiyorum

tabiki önemlidir bu benim içni sadece o kişi olmalı herşeyim ona saklı olmalı tabiki onunda herşeyi bana saklı olmalı yoksa ne kıymati kalırki siz size gönderilen özel bir mektubu önce başkasına mı okutursunuz :) hayır hayırr

Önemlidir diyen erkekler..Ozaman sizde hiç kimseyle birlikte olmayacaksınız..
Çok güzel düşünüyosunuzda siz neden uygulamıyosunuz.
Aaaa durun tabi siz erkeksiniz.o zihniyet verildi size özgürsünüz değil mi..
Yok öyle bir devlet k.bakmayın.
Birşeylere karşıysanız sizde yapmayacaksınız.
Bir insanı bekaretine göre değerlendirmeyeceksiniz.
Daha önemli şeyler var.
Şöyle birşey oluyo.Kızı kandırın yatağa atın.Yok evlenicem yok seviyorum vs..Kızı yatağa atın ayrılın.Sonra bekaretten söz edin.
Tamam kızında aklı olması lazım ama şöylede birşey var.Kız sana güveniyo deli gibi seviyo. Sonra bas tekmeyi kıza.
Sonra denilsin ki çok önemli.
Efendiler önce biraz mantıkel düşünün.Bizde uslu duralım diyin Ondan sonra önemlidir diyin.!!

Şöyle birşey oluyo.Kızı kandırın yatağa atın.Yok evlenicem yok seviyorum vs..Kızı yatağa atın ayrılın.Sonra bekaretten söz edin.
Tamam kızında aklı olması lazım ama şöylede birşey var.Kız sana güveniyo deli gibi seviyo. Sonra bas tekmeyi kıza.
Efendiler önce biraz mantıkel düşünün.Bizde uslu duralım diyin Ondan sonra önemlidir diyin.!!

Kızlarda akıllı olup inanmasınlar bizim suçumuz ne ? hayır herkese inanıyorlar sorun orada 1 kere inanmaya başladılar mı, bu kadar büyük söz vermeyi bırak 2 tatlı söze bile her şey bitiveriyor. Babana bile güvenmiyeceksin demişler, ayrıca olayın böyle olmadığını herkes biliyor. Evlenicem yalanıyla olmuyor bu devirde o işler...

Tecavüz olaylarına girmeyelim ozaman hiç..Başlı başına erkeklerin sucu bunu kabullenin.Kızlar sevdiği zaman erkeklere güvenebiliyorlar.Siz o duruma getirmeyin kızlarda güvenmesin ozaman.Siz teklifi etmeyin iki tarafta yaşamasın..
Bu konuların çok derinine inerimde ortam müsait değil.
Aman kanmasalar vs bunu diyen kişilerle zaten bu tartışmayı yapmam bile..İyi Günler!

Tecavüz olaylarına girmeyelim ozaman hiç..Başlı başına erkeklerin sucu bunu kabullenin.Kızlar sevdiği zaman erkeklere güvenebiliyorlar.Siz o duruma getirmeyin kızlarda güvenmesin ozaman.Siz teklifi etmeyin iki tarafta yaşamasın..
Bu konuların çok derinine inerimde ortam müsait değil.
Aman kanmasalar vs bunu diyen kişilerle zaten bu tartışmayı yapmam bile..İyi Günler!

Tecavüz he ? zaten 100 tane bakire olmayan kıza sorsan tecavüz ve ya zorla diyor. Yada kendi kendilerine olduğunu söylüyorlar. :D

Bu yalanlar bu devirde işlemiyor artık. İyi de bu devirde kızlar erkeklerin peşinde devir değişti yanılıyorsun sen hemde çok yanılıyorsun. Bu devirde kızlar erkeklerin evine gitmeye can atıyor, ne demek güvendirmesinler ? Saf olmayın bu kadar sizde hadi gel film izliyelim ay canım ne kadar masumane bir teklif, iş o raddeye geldikden sonra yatağa kadar gider. Sen Tek bir tarafı suçluyorsun, hayır bir laf var...
Kız meraklı oldukdan sonra uçkur 9 yerden koparmış diye dediğin gibi konu başka mecralara gidecek o yüzden en doğrusu noktalamak.

Mevzu hafif bir mevzu deil öncelikle farkında olunmalı.Bu durumu namusla ilintili buluyosanız buda yanlıştır ki namus öyle biyolojik bir durumla ifade edilemez. Her bayan sevdiği insanla o anlamda güzel şeyler yaşamak ister ilk yada son adı ne olursa olsun ki bu durum da zorunlu kılınan talihsiz hemcinslerimizde var hepsi bi yana erkek için ne kadar önemli ve özel bişiyse kadın içinde aynı ölçüde değerli olan bi yaradılış mucizesi. Ama öncesinde bunu kaybetmiş biri için değer ölçütünün erkeklerce düşürülmesi nahoş bi durum. Gelin görün ki toplum bu bilinçsiz insanlarla dolu. Eğer gerçekten hissedilerek beraber olunuyor ise hergece ilk gecedir. Ve önemsizdir de öncesi sonrası.

-Evlilik Dışı yapılan Bu türilişkiler Dinimizce hem Günah hem zinadır. beni kandırdı, ben ona Güvenmiştim sevmiştim Diye Birşey yok. herkes yaptıgından sorumludur. Geleceğini Düşünerek hareket etmeli ve adımını atmalısın..
Ben Bir bayanda tecavüz Dşında yapılmış olan ilişkilere karşıyım ve kabulde edilecek birşey değil.
ha şuda var ki adam bekarken her haltı yapmış etmiş onune gelen sevgılısıyle beraber olup ayrılmış, evlenecegı kızın bakire olmasını istemeside kabul edilecek şey değil ..

fakat isterim ki eşimde tertemiz gelsin bana, hak dairesinde helal çerçevesinde ne yaşanacaksa beraber yaşansın.

Erkeğin bekareti ile kızların bekaretini aynı kefeye koymak saçma ve mantıksız. Kızlar için baz alınan bir nokta vardır ki bu da bekaret yani kızlıktır. Bir kızın bekaretinin olmayışının farkedilmesi ile erkeğinki çok farklıdır.

Şahsi fikrime gelecek olursam ; hemen hemen her erkek kadınının ilk erkeği olmak ister. Evlilik sonrası yaşanması gereken hislerdir bunlar. Elbette kadına haz duygusu verilmiştir ama bunun yanında sabır da verilmiştir. Bekaret kadın için %99 önemliyse erkek içi %1 olabilir. Bu sebeple bir bayan evlendikten sonra bu hazzı yaşamalıdır. Dinen makbul olanı da budur.

Bayanlar bekaretini koruyorsa erkekler de korumalı fikrini pek manalı bulmuyorum açıkçası.

Bakirlik diye bi kavram kalmadı artık varsa yoksa bayanlar bayanların namusu bayanların bekaretı Konu uzun uzatmaya gerek yok Bakire olmayan bayan karaktersizse o hatunun bekaretını alan adam nasıl karakterli? tamam ahlaktır namustur dindir böyle gelmiş böyle gecer bu zamana kadar böyleydi erkek milli olmayınca erkek olmazdı kadınsa byle bişey yaptıgında bilmem ne oldu acaba kadın bakırelıgını vererek karaktersız oluyormus ya hanı erkek bakıre bayan arar ya ee anasını satım sen onune gelenle yat al bakırelıgını dusunme sonra bakıre kadın ara benımleyken olan benı ılgılendırır bel altının degıl ruhunun içinin kalbının saglam olması yeterli bakire kadın arıcaksam abi kendıme bakmam lazım benım ruhum ne kadar sağlam dıye

Bi yerde gene böyle bi konu olmuştu hiç düzeltmeden yorumumu alıntıladım .
Karakter olayına girmiş mevzu orda ki zaten bekarete onem verıyorum dıyen erkege göre kadının bırıyle olması cokta karakterlı bişey degıl.
Ben nieyse bu konularda başka bi stuhaf oluyorum madem bekarete önem verıyorsun da sen niye önune gelenle oluyorsun bu kadar önemlıyse bekaret neden o an karsındakı kızında ilerde birisiyle olucagını dusunmuosun.
Evet yanlıs bişey dogru bısey degıl belkı ama ben yinede arayamam bakire birini bakire olmamasını önemseyemem çünkü yüzüm yok he tabi harbi harbi tertemizim diyen biri varsa elbette arasın önem versin ama onun ötesi bana göre saçma daha doğrusu bunu aramak.

Önemlidir diyen erkekler..Ozaman sizde hiç kimseyle birlikte olmayacaksınız..
Çok güzel düşünüyosunuzda siz neden uygulamıyosunuz.
Aaaa durun tabi siz erkeksiniz.o zihniyet verildi size özgürsünüz değil mi..
Yok öyle bir devlet k.bakmayın.
Birşeylere karşıysanız sizde yapmayacaksınız.
Bir insanı bekaretine göre değerlendirmeyeceksiniz.
Daha önemli şeyler var.

valla ben önemlidir diyen bir erkek olaraktan kendi irademede sahip olan biriyim o yüzden önemli zaten İnancıma bağlı biri oalraktan zinanın en felaket günahlardan birisi olduğunu bilmem yeterlidir aklımın ve kendimin temiz kalabilmesi için belki kadın veya erkeğin bekareti bir değildir ama bunu algılayış şekli önemli yapılamsını istemediğin şeyi yapmıyacaksın ve istemiyeceksin...bu kadar

-Evlilik Dışı yapılan Bu türilişkiler Dinimizce hem Günah hem zinadır. beni kandırdı, ben ona Güvenmiştim sevmiştim Diye Birşey yok. herkes yaptıgından sorumludur. Geleceğini Düşünerek hareket etmeli ve adımını atmalısın..
Ben Bir bayanda tecavüz Dşında yapılmış olan ilişkilere karşıyım ve kabulde edilecek birşey değil.
ha şuda var ki adam bekarken her haltı yapmış etmiş onune gelen sevgılısıyle beraber olup ayrılmış, evlenecegı kızın bakire olmasını istemeside kabul edilecek şey değil ..

fakat isterim ki eşimde tertemiz gelsin bana, hak dairesinde helal çerçevesinde ne yaşanacaksa beraber yaşansın.

Aklımdakileri harfi harfine yazmış :)
Evlilikte bekaret gayette önemlidir.

Benden bekaret isteyen erkeğin bakir olması gerekir..
Yoksa aşırı bencilliktir bu hayatı boyunca bir sürü kadını koynuna almış erkeğin temiz kadın istemesi..
Benim gözümde kirlidir o zaman başkasına dokunan ten helaline dokunursa hoş olmaz..
Erkekler bunun arkasına sığınıyor kadının namusu KIZLIKSA erkeğin namusuda NEFSİ dir nefsine sahip olamayan erkek , erkek değildir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri