Evlilik teklifi etmek için çok mu erken?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Evlilik Ve Düğün Hazırlıkları
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
İlişkinizi bir ileri seviyeye taşımadan önce aklınızdaki tüm soru işaretlerini gidermeli ve evlenmek istediğinizden emin olmalısınız.

İşte evlilik teklifi etmek için çok erken olduğunu gösteren 10 işaret...

1. Kimyanızın tutması bir hayatı paylaşmaya hazır olduğunuzu göstermez. "Balayı dönemi" de denilen bu dönemde her şey yolunda gidiyor gibidir ancak sorunlarla nasıl başa çıktığınız daha önemlidir.

2. Partnerinizi yeterince iyi tanımıyorsunuz. Biraz gizem her ilişkinin tuzu biberidir ancak sevgilinizi her yönüylü tanımıyorsanız evlilik teklifi için çok erken.

3. İlişkiniz yeterince güvenli hissettirmiyor. Her sorunda ayrılacak gibi hissediyor veya evlenince anlaşıp anlaşmayacağınız konusunda şüphe duyuyorsanız adım atmayın.

4. Henüz partnerinizin ailesi ve arkadaşlarıyla tanışmadıysanız evlenme teklifi etmek için çok erken. Böyle bir adım atmadan önce partnerinizin yakın çevresi hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

5. Ortak geleceğinize dair detaylı bir şekilde konuşmadınız. Hayalleriniz, istekleriniz ve beklentileriniz hakkında mutlaka önceden konuşmuş olmalısınız.

6. Baskı altında karar vermek zordur. Arkadaşlarınız ne zaman teklif edeceğinizi sorup duruyor veya partneriniz teklif beklediğine dair ipucu veriyor olabilir. Sırf başkaları istiyor diye evlilik yoluna girmemelisiniz.

7. Hala çözemediğiniz problemleriniz varsa işe bunları çözmekle başlayın. Konuşulmamış konular varsa dile getirin ve ortak bir yol bulmaya çalışın.

8. Hiç kavga etmediniz veya içinden çıkamadığınız bir tartışmaya girmediniz. Böyle bir durumda ne ile karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. En iyisi biraz daha beklemek.

9. Partnerinize karşı yeterince güçlü duygular beslemiyorsunuz. Derin bir bağ hissetmediğiniz biriyle evlilik düşünmek için erken olabilir.

10. İçinizden bir ses çok erken olduğunu söylüyorsa en iyisi içgüdülerinize güvenmektir. Her şey yolunda olsa bile hazır hissetmiyorsanız evlilik teklifi etmek için acele etmeyin.

Kaynak

62wlnf7Om0ekztzsmdV0lA.jpg

İlişkinin adını koymak diye başlanır genelde de.:)

Boşanmalarda en çok kullanılan cümleler, ben onu böyle bilmiyordum, sevgiliyken böyle değildi, bu huylarını benden gizlemişti bla bla. Tam tanımadan evlenilmesinden kaynaklı sonraki yaşamda sorun yaşanıyor.

Yaşın geçiyor evlen, biz torun istiyoruz evlen ya da kadınlar için "yoksa seninle ciddi düşünmüyor da oyalıyor mu?" baskısı derken çoğu insanı hazır olmadan evliliğe yönlendirmeye çalışıyorlar.

Bana her zaman erken daha hazır değilim. Ama beni almak isteyen bana evlilik teklif etmek zorundadır. Kabul etmem o ayrı.

nasıl teklif edecek
yuvarlanacak mı acaba
böyle şeyler çok saçma

Ay şöyle bişey dönemi var;

"Berkay, söylesene şimdi biz neyiz?" :D
Sevginin teminatı evlilik teklifi gibi algılanıyor ve erkeğin karşısına da garanti ister gibi bu sorular çıkıyor.

Kadının evlenmek istemediği durumlarda da erkek kompleks yapıyor ve yeterince sevilmediği hissine kapılıyor. Sonuçta bir an önce evlilikle noktalanmayan ilişkileri ciddiyetsiz kabul eden kitle çoğunlukta.

Sevginin teminatı evlilik teklifi gibi algılanıyor ve erkeğin karşısına da garanti ister gibi bu sorular çıkıyor.

Kadının evlenmek istemediği durumlarda da erkek kompleks yapıyor ve yeterince sevilmediği hissine kapılıyor. Sonuçta bir an önce evlilikle noktalanmayan ilişkileri ciddiyetsiz kabul eden kitle çoğunlukta.
Anlatmış olabilirim. Bende alzheimer başladı. Senin hafızan çok güçlü. İkinci anlatışım olursa kusura bakmayın :)

O dönem biyerlerden istifa ettim. Hatta asaletim tasdik olmadan. Sınava girdim atamam geldi, Ankara'ya bakanlığa gidecem mehil müddetindeyim. Yani bir takvim içindeyim. Benim kocakarı tutturdu Ankara'dan önce Aydın'a gidip beni isteyeceksiniz diye. Ya yapma etme. Stresim var. Şu iş hallolsun sonra isteriz. Ay bu ayılmalar fenalasmalar. Ben zaten kimim kiii demeler. işte hep bir bahane buluyomuşum, bakanlık beklesinmiş :D

Ay anlatırken sinirim bozuldu.

Anlatmış olabilirim. Bende alzheimer başladı. Senin hafızan çok güçlü. İkinci anlatışım olursa kusura bakmayın :)

O dönem biyerlerden istifa ettim. Hatta asaletim tasdik olmadan. Sınava girdim atamam geldi, Ankara'ya bakanlığa gidecem mehil müddetindeyim. Yani bir takvim içindeyim. Benim kocakarı tutturdu Ankara'dan önce Aydın'a gidip beni isteyeceksiniz diye. Ya yapma etme. Stresim var. Şu iş hallolsun sonra isteriz. Ay bu ayılmalar fenalasmalar. Ben zaten kimim kiii demeler. işte hep bir bahane buluyomuşum, bakanlık beklesinmiş :D

Ay anlatırken sinirim bozuldu.
İlk kez anlattın:)
Çevreden baskı gelince o da sana baskı uygulamış çünkü ciddi düşünen erkek hemen evlilik gündeme getirmeli bakış açısı toplumda çok yaygın.

Geri