Evlilik Olmasaydı?

Konu sahibi son olarak 626 gün önce görüldü
Evli olmasaydık, eşlerimize yine de sadık olur muyduk?

Evlilik diye bir kurum var. Bu kurum güveni mi simgeliyor, güvensizliği mi? Aşkı zirvede bırakmak adına hemen parmaklara halka geçirip, kağıt imzalamak aşkı ölümsüz mü kılar? Evlilik derin dondurucu gibi; gıda bozulmasın diye dondurucuya atılır, aşka ölmesin diye evleniliyor. Evliliğin ne olduğu ya da ne amaçla yapıldığı önemli ama asıl soru şu: Evlilik olmasaydı, eşlerimize yine de sadık olur muyduk?

Aile kavramının oluşması için gerekli bence.Tamam dışarıdan bakılınca nikahsızda aile olunur denilebilir.Ama her bireyi iyi niyetle değerlendiremeyiz.Evlilik aile kurumu varken bile aldatmalar vs. oluyorsa olmadan kimbilir neler olur.Bir insandan boşandığınızda ''Benin senle ilişkilerim bitti'' sözünü belgesiyle kanıtlamış olursunuz.Evlilik kurumu olmasa ondan sıkıldım gel biraz senle olalım hep bi şüphe.Toplumun etik yapısı için kesinlikle olmalı diyorum ben.

Ben evliliğin tamamen sosyal bir çevreyle alakalı olduğunu düşünüyorum.Sadık olup olmamanın evlilikle ilişkili oldugunu düsünmüyorum.Bizim toplumumuzda evlilik güvensizliği simgeliyor evlenelim aramızdaki ilişki kesin oldun gibisinden.bence arada karsılıklı sevgi saygı anlayıs varsa bence böyle bir şeye gerek yok.herşey kişinin karakterinde, dünya görüşünde, hayatı algılama tarzında bitiyor.

sevgiliyken bile (bunu cicim ayları sayarsak) sadık olunmuyor. Evlilik sadıklık perdesini indirmeye yetmiyor malesef. Nefs diye bişey var sadıklık bence başkasına bakma perdenle alakalı arayış içinde bakan gözlerine sen perde indirmiyorsan evlilik müessesesi bi etki yapamaz. evlilik müessesesi çevreylede alakalı tabii ama gereksiz değil..

Sadık olmanın evliliğe bağlı olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Sonuçta aldatan insan sevgiliykende aldatır, nişanlıykende aldatır, evliykende aldatır, çocuğu olsa bile aldatır..

Gereken saygı , sevgi ve duygu olduktan sonra , evlilik olmuş olmamış önemli değil sanki

Evlilik çatısı altında olup eşine ihanet eden erkek/bayanlar mevcut. Bunun evlilik cüzdanıyla alakası yok ki. Kişi bir imza ile mi sadık kalacak ? Saçma..

sevgiliyken bile (bunu cicim ayları sayarsak) sadık olunmuyor. Evlilik sadıklık perdesini indirmeye yetmiyor malesef. Nefs diye bişey var sadıklık bence başkasına bakma perdenle alakalı arayış içinde bakan gözlerine sen perde indirmiyorsan evlilik müessesesi bi etki yapamaz. evlilik müessesesi çevreylede alakalı tabii ama gereksiz değil..

ilişkisi olan insanlar sevdiklerinden başka şeyleri görmeye başladılarsa bence o ilişkide bir sorun var yada ilişkiyi yaşanların karakterlerinde

Evlilik olmasaydı, Türkiye'de her mahallede bir çocuk sığınma evi olurdu.

EvLiLik oLmasaydı Herkes Zina Yapardı Başkada bir açıkLaması Yok..

Evlilik tarafların birbirine güvenini temsil eder, Biliyorsunuz ki aşkın temelini güven oluşturur. İnsanların birbirlerine sadık kalması onları aldatmaması için bir belgeye ihtıyacı yoktur. Siz birine güvenmezseniz onunla bir hayat kurmaya cesaret edemezsiniz. Bir diğer yandan siz birine ne kadar sadık olursanız olun, bunu çevreye göstermelisiniz yani evlilik şart bence ve kutsal bir müessese diye boşuna dememişler. Ayrıca evlilik çok güzel ve hayatta yaşanılmazı gereken birşeydir ben daha önce yaşamamış olsamda mesela bunu düşünmek bile yetiyor değil mi insana ? :)

evlilik olmasaydı insanlar birlikteliklerinin adını koyamazdı sadece yoksa zaten isteyen istediğini yapıyor evlilikle bir ilgisi yok

bu arada bence beraber uyumayı bilmeyenler evlenmemeli

Evlilik herşeyi kanıtlar ispatlar ve birazda cesaret ve göz doyumluluğu ister .

Evlilik Olmasaydı diye birşey mi Var Yahu..
Allah Böyle Emrediyor.
Evlenilmeseydi ki şimdi evlilik olduğu halde ne pislikler oluyo.Evlenmenin olmamasını düşünemiyorum.
Okadarf mantıklı İnsanlar değiliz.Bize çok fazla özgürlük rahatlık batar..
Bunun bile içine ederiz.
Evlilik Olmasaydı, Dünya'da her mahalle başında birer çocuk esirgeme yurtları yapılırdı.

Evlilikle sadakat in ilgisi yok. Sevdigin saygi duydugun birini insan aldatabilir mi?

Evlilik bana gore sadece isi hukuk kurallari cercevesinde yasal kilmak icin yapilan bir sey yani sonuc olarak mal varliklariniz birlesiyor vesaire onun disinda evlilik aski ayakta tutmak ya da zirvede icin yapilan bir sey degil bence toplum icin bir simge gibi sonuc olarak evlendiginiz kisiyi evlenmeden once seviyorsunuz evlenme nedeniniz de butun hayatinizi o kisiyle beraber gecirmek istediginizi simgelemek ve aldatmanin bence evli olup olmamakla ilgisi yok bu yuzden. Oyle ya da boyle aldatacak insan cikar

sadece imza eksik olurdu herkes bu kez alenen sevismeye devam ederdi.

Evlilik olmasaydı hiç iyi olmazdı.İnsanlar evlendiklerinde kendilerine daha çok çeki düzen veriyor, sorumluluk alıyor, evine eşine sadık olmaya çalışıyor.Dini açıdan da öyle her açıdan öyle , evlilik olmasaydı sorumluluk bilinci olmazdı.Genel olarak bu böyledir

Geri