Evlilik için ne kadar bütçe gerek ?

Konu sahibi son olarak 2760 gün önce görüldü
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu ve kendisinde veya çevresinde bilgisi olanın bilgilendirmesini istiyorum ? Bir evlilik için ne kadar bütçe ayırmak gerek ? Nelere ne kadar para verilir ? Para biriktirmek mi önemli şimdiden, yoksa banka kredisiyle taksite girmek mi ?

Benim o tarz bir düşüncem yok henüz, o yüzden o konuyu düşünmedim :) olursa da bişeyler yapıcaz artık

Bende borç batağında sürünmekten korktum şuan :D en iyisi şimdilik bunları düşünmemem : ))

Bir yer yatağı, bir tel dolap, 2-3 leğen, 3-5 minder ve o kadar da sırt yastığı neyinize yetmiyor. Evi de bodrumda (Bodrum değil. :D) tuttunuz mu buzdolabına da ihtiyacınız olmaz. :D

Alın size bütçe! :)

Kişiye göre değişir , her fiyata eşya var şimdi .Mütevazi bir ev döşemek de lüks bir ev döşemek de mümkün. Para biriktirmek lazım bence, çünkü taksit girdiği zaman araya vade farkı giriyor. Peşin aldığınızda her şeyin fiyatı düşüyor, uzun zamandır bunlara para harcıyoruz da oradan biliyorum:D

Evlilik masrafı,daha çok tarafların,tasarruf anlayışına bağlıdır.Siz ne kadar isterseniz o kasar masraflı olur.

"AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT" mantığyla hareket edilirse, krediye,borca vs..gibi felaketlere gerek kalmayabilir.

ben senelerce harcamayıp biriktirdiğim parayı bi düğüne yatırmayı yanlış buluyorum, eve harcanır o neyse de düğün nedir ya

Butce olarak bilmiyorum. Fuzuli seylere para harcayan da cok insanlar var bu konuda 'Ne olacak, bir kere evleniyorum' diyip, adami borca bile sokan. Abartmayacaksin. Her iki tarafin gucu neye yetiyorsa, okadari yapilsin, yeter. Dusunsenize, evlendiniz ve yeni bir hayata guzelce baslayacagiz derken, bir bakmissin borcun icindesin. Guzel olan neydi? Bir dugun guzeldi, sonra ebediyyen borc ode. Hayir, istemez.

Ev en onemlisi. O halloldu ise (en cok ev icin para harcanacak diye dusunuyorum), gerisi kolay, eger ki abartmazsan.

Zamanında benım gelınlıgım bıle 20 000 tutar dıyen kadınlar tanımıstım ,
Hızla uzaklasmak gerekıyormus ,
Ögrendık :P

En temizi nikah .d

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hamama giren terler, para biriktirin simdiden :D

Geri